Roku да стартира абонаментен магазин за поточно предаване

Според списание Variety, Roku планира да започне свой собствен абонаментен магазин за поточно предаване скоро, нещо подобно на Amazon Channels, популярна услуга, достъпна на Fire TV устройства. Всеки, който използва Roku устройство, отговаря на условията за регистрация и гледане на видеоклипове, без да се налага да изтегля приложение за всеки. разнообразие по-нататък добави, че услугата в определен момент в бъдеще ще печели приходи чрез платени абонаменти в рамките на специален канал, за да направи цялото си съдържание достъпно, без да се налага използването на множество приложения.

Roku да стартира абонаментен магазин за поточно предаване

Roku да стартира абонаментен магазин за поточно предаване

Какво планира да прави Року

В миналото Roku представяше CBS All Access и HBO Now (True Detective беше невероятно!) На своите устройства чрез собствени специални приложения. Бъзът е, че Roku просто няма да събира съдържание от различни доставчици.

Напротив, това ще позволи на потребителите да разглеждат и да се регистрират за услугите и от платформата. В много отношения той е подобен на каналите на Amazon, въпреки че последният е достъпен само за членове на Prime.

Не е известно обаче дали Roku ще ограничи пазара си само до елитни и премиум членства. Според съобщенията компанията разработва следващата версия на платформата си за фактуриране, наречена Roku Pay. Poku Ray също ще улесни абонатите да извършват своите плащания.

Свързани: Кой е най-добрият VPN за Roku?

Факт е, че Roku не е единствената компания, която следва Amazon. Това бе съобщено наскоро от Bloomberg че Apple също ще започне видео услугите си от своите телевизионни приложения. Услугата на Apple обаче едва ли ще стартира преди 2023 г., докато Roku е на път да навлезе на пазара скоро. Няма официално потвърждение от Року по въпроса обаче. Абонаментните услуги на Roku досега са достъпни чрез магазина му за канали.

  Китай Този април ще бъде блокиран от неоторизирани VPN доставчици

Абонатите, които искат достъп до която и да е от тези услуги, необходими за изтегляне на специалното приложение, което се наричаше канал на езика на Roku, на съответните им стрийминг устройства и впоследствие да се регистрират или чрез уебсайта на Roku, или чрез отделните си телевизионни устройства.

В бъдеще Roku планира да обедини редица такива платени услуги на един и същ канал заедно, което улеснява абонамента. Патроните също ще получат допълнителното предимство за достъп до цялото първокласно съдържание, без да се налага да изтеглят и прилагат конкретни приложения.

Като Амазонка

Подходът на Roku е любопитно подобен на този на Amazon Prime Channels, който стартира през 2015 г. Последният позволява на потребителите да се регистрират за над 235 услуги за абонамент за видео. След като се регистрирате за определен платен канал, съдържанието му не се представя чрез отделно приложение, а точно до каталога на Amazon от Prime Videos.

Простата простота, с която Channels оперира, превърна Amazon в основна сила в бизнеса с абонаментни часовници.

Според проучване, направено от Diffusion Group, се изчислява, че в момента Amazon продава повече от 50 процента от всички абонаменти за HBO, които са онлайн в САЩ, което далеч надминава дистрибутори като Google и Apple, като по-малките оператори на услуги също правят каналите основен компонент на техните съответни предприятия.

Свързани: Как да получите американски канали на Roku?

Бизнес модел на Року

Основният бизнес модел и стратегия на Roku винаги е бил да разширява клиентската си база, като позволява на абонатите да имат все по-достъпни устройства за стрийминг, както и взаимно изгодни партньорства с производители на телевизори, последвани от осигуряване на приходи, които разширяват клиентската база чрез услуги и реклами. Освен това Roku също има определени споразумения за разпределяне на приходите с избрани платени поточни услуги.

  Зловреден софтуер в Google Play Store? Половин милион потребители на Android казват „Да“.

Най-големият му въртящ приход обаче е рекламата. Всъщност през първото тримесечие на текущата финансова година услугите и приходите от реклами на Roku надминаха своите приходи от хардуер за първи път.

Ефективна стратегия, приета от Roku за увеличаване на приходите от реклама, е чрез канала Roku, поддържана от реклами и безплатна услуга. Този канал е в процес на обобщаване на заглавия на каталози от водещите холивудски студия, както и други доставчици на съдържание, работещи онлайн. Те включват MGM, Lionsgate, Warner Bros и Sony като също независими доставчици на съдържание като FilmRise, Popcornflix и American Classics.

През април 2023 г. Року добави към канала си новини ABC, Cheddar и други програми (какво ще кажете за невероятни предавания като The Shield, The Wire, The Good Wife и Bosch?). Този ход успешно го направи един от десетте най-популярни канала на всички устройства на Roku. В този момент обаче все още не е ясно дали каналът Roku ще интегрира директно платените абонаментни услуги или ще стартира през отделен канал.

След като каналът започне да функционира, премиум каналите като HBO, Starz! И Showtime ще бъдат достъпни от този единствен и специален канал, вместо да превключват отделни канали за приложения.

опростяване

Въпреки че библиотеката и магазина за приложения на Roku са достатъчно прости за работа, след като доставчиците са обединени, би било по-лесно клиентите да намерят съдържание, без да се налага да си припомнят към кое студио или мрежа принадлежи. Освен това, тъй като Roku изпълнява само едно приложение или канал в даден момент, потребителите няма да трябва да излизат от едно приложение, за да влязат в друго в началния екран или магазина на канали.

  Как да гледате бокс на живо онлайн
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me