Twitter DM са завинаги нови изследвания потвърждават

Twitter запазва всичките ви директни съобщения, откриха нови изследвания. Каран Сайни, изследовател на интернет сигурността и поверителността, откри някои от своите преки съобщения в Twitter от изтрити акаунти в Twitter. Изследователят също така успя да използва грешка за извличане дори на по-стари съобщения от спрени или деактивирани акаунти. Това повдигна вежди сред някои от водещите експерти по сигурността онлайн, както и социалните медийни общности. Въпреки че Twitter твърди, че изтрива акаунти при заявка на потребителя, това ново изследване показва друго.

Twitter DM са завинаги нови изследвания потвърждават

Twitter DM са завинаги нови изследвания потвърждават

Как разкриха грешката?

Според изследователя, който е открил грешката в Twitter, този тънък е функционален в уеб услугата. Така че това ще позволи на всеки да има ясен байпас и да получи достъп до туитове, направени практически от началото на платформата.

Сега за много хора, които споделят чувствителни данни или прозрения като журналисти или лица, подаващи сигнали, това е опасно притеснение. Възможността за изтегляне на всеки туит от всякаква продължителност е сериозно нарушение на поверителността на данните и правата върху интернет. От сега обаче САЩ нямат такива закони, които да възлагат на Twitter да изтрие тези данни.

От друга страна, ЕС има определени закони в това отношение, но Twitter все още е в законна сива зона на този фронт. Така че всичко това оставя вас и вашата онлайн поверителност на значителен риск. Представете си, ако някой може да разкопае някой туит, който сте изпратили по всяко време. Дори и да сте изтрили акаунта, те може да имат достъп.

Не трябва Twitter да има политика срещу това?

Да, Twitter трябва да има политика срещу и това го прави. Според изявленията си в политиката, Twitter ще спре деактивирания акаунт за период от 30 дни от заявката. Притежателят на акаунта може да избере да активира отново акаунта си в рамките на този 30-дневен период, след който той ще бъде изтрит за постоянно. Това може да изглежда като сделката, която искаме, но тук има дребен шрифт, който отрезвява всичко това.

Според детайлите в тази политика за дезактивиране, данните в акаунта като регистрационни файлове, данни за устройството, местоположението към момента на влизане и т.н. се съхраняват в продължение на 18 месеца. Така че, вашите данни все още са технически на сървъра на Twitter и могат да бъдат достъпни потенциално.

Освен това има и други съображения като по отношение на Директните съобщения. Например през 2013 г. Twitter позволи на потребителите да изтриват съобщения, които са изпратили на други хора, като ги изтриват в собствения си акаунт. Тази политика обаче беше променена някъде по-късно и след това хората можеха да изтрият съобщенията само от собствените си акаунти. Съобщенията, които бяха изпратили до други, няма да бъдат изтрити от акаунта им.

Как да си осигурите акаунти в социалните медии

Преди това публикувахме ръководство, което ви показва как да запазите всичките си акаунти в социалните медии. Ето и сумата:

 • Често променяйте паролата си в Twitter. Уверете се, че не използвате една и съща парола, за да влезете в различни приложения за социални медии.
 • Използвайте двуфакторна автентификация. Това ще направи много по-трудно за киберпрестъпниците да проникнат в акаунта ви.
 • Избягвайте да кликнете върху съкратени URL адреси, които се появяват във вашата емисия в Twitter.
 • Следете електронната си поща за съмнителни влизания.
 • Винаги помнете, че каквото туитирате или изпратите в директно съобщение, остава завинаги.
 • Използвайте VPN за Twitter. Свързвайки се с VPN сървър, вие по принцип криптирате целия си интернет трафик.
 • Никога не споделяйте чувствителни данни онлайн.

Какво казва Twitter за тази грешка?

Twitter е бил информиран от изследователя на бъга чрез онлайн платформа за бонуси, наречена HackerOne. Самата грешка в момента се разследва от техническото подразделение в Twitter. Докато Сайни, изследователят и Twitter, са нарекли бъга по-функционален, отколкото ориентиран към сигурността, той все още поставя много въпроси. Не е изненадващо, че много от онлайн каналите за социални медии и свързаните с това съображения за сигурност продължават да дискутират по този въпрос.

Има много мнения от страна на май, но в по-голямата си част се повдигат въпросите относно безопасността на потребителите. Всички знаем, че социалните медии са позволили на всеки да изкопае от контекста туитове от миналото и да ги идентифицира. Сега, тъй като няма туитове потенциално извън обсега, всички видове хора могат да имат своите предишни туитове, използвани срещу тях.

Коментарите са насочени и към правния аспект на туитовете. Някои твърдят, че Twitter може да обмисли изтриването на акаунти като отнемане на права от направените туитове. Това със сигурност е тревожна идея, но лагерът в Twitter не е направил никакъв коментар тук. Така че, действителният процес за начина, по който може да се използва бъгът, остава неизвестен. Въпреки това не е извън сферата на въображението да разгледаме как това може да се използва опасно.

Заключителна дума

Twitter е блестяща платформа за социални медии и всяка една от тях има своите недостатъци. Откритата функционална грешка поставя под въпрос действителния процес на задържане на данни, последван в Twitter. След време може да се окаже, че правилата на Twitter гарантират, че няма туитове от деактивирани акаунти. Ако сте в Twitter или планирате да го използвате в близко бъдеще, тогава помнете с какво плащате.

Поверителността и сигурността в Интернет е основна грижа за всички нас и плаща да знаем къде можем да изтечем частна информация. Като потребител на Twitter, трябва да знаете как можете да използвате пълноценно платформата, без да компрометирате цялостната си онлайн безопасност. Познаването на този функционален бъг трябва да бъде отправна точка за това.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map