Грешка на горещата точка VPN Bug прави услугата опасна

Безопасна ли е VPN за Hotspot Shield? В ерата на онлайн заплахите потребителите на Интернет са готови да използват всякакви средства, които са на разположение, за да се защитят. Те дори са готови да изхвърлят пари за защита в интернет и запазване на чувствителните им данни от хакери и други киберпрестъпници. От нашите доставчици на интернет услуги до правителствените агенции до следващата ни съседка, всеки лесно може да прослушва нашата частна информация онлайн. Заплахата от злонамерен софтуер също не е по-малка. Това е причината виртуалните частни мрежи да станат толкова популярни в наши дни, дори когато не са нова технология. Въпреки че съществуват отдавна, VPN мрежите са по-популярни от всякога днес. Това идва в момент, когато заплахите продължават да нарастват с скокове и граници.


Грешка на горещата точка VPN Bug прави услугата опасна

Грешка на горещата точка VPN Bug прави услугата опасна

VPN мрежите са страхотни

VPN мрежите са полезен инструмент. Веднъж инсталиран на вашето устройство, VPN е в състояние да маскира вашия IP адрес, за да запази самоличността ви скрита, като ви помогне да заобиколите интернет цензурата, като измамите местоположението си и запазите данните си криптирани и защитени от киберпрестъпления..

В момента няма по-добра алтернатива на VPN, когато става въпрос за защита на вашата поверителност онлайн. Има платени VPN и такива, които идват безплатно или за невероятно ниска цена. Ако инсталирате премиум VPN на устройството си, можете да сте сигурни, че получавате всестранна защита от външни заплахи.

Но какво става, ако самата VPN ви прави уязвими към онлайн заплахите?

Такъв е случаят с Hotspot Shield VPN, популярна виртуална частна мрежа, която се използва от много потребители в Интернет. Наскоро стана ясно, че софтуерът за VPN страда от уязвимост, която позволява на хакери и киберпрестъпници да идентифицират местоположението на потребителя. Това означава, че грешката в софтуера не позволява IP адреса на потребителите да се маскира. Това е огромен недостатък за VPN. Това не е първият път, когато щитът на горещата точка е попаднал под светлините на прожекторите по грешни причини. През 2017 г. те бяха уловени да продават данните на своите потребители на рекламодатели на трети страни. 

Този недостатък бе открит за първи път от Paulos Yibelo, изследовател по сигурността, който забеляза, че грешката стои зад изтичащите чувствителни потребителски данни, които включват държавата, в която се намира потребителят, и имената на тяхната Wi-Fi мрежа. Възможно е грешката да изтича повече идентифицираща информация, въпреки че все още не е ясно.

Данните, които текат, обаче са достатъчни, за да могат трети страни да намерят точната позиция на потребителя. Може също така да им позволи да определят действителния IP адрес на потребителя. В момента, в който се разкрие IP адресът на потребител, вече няма поверителност. Дори и след като използват VPN, потребителите на Hotspot Shield биха могли да бъдат изправени пред подобни опасности.

Бъгът ви оставя изложени

Фактът, че грешката в софтуера може да бъде използвана, за да разбере името на WiFi мрежата и IP адреса на потребителя, е потвърдено от няколко души. Новината е голям удар за VPN услугата, която трябва да запазва данните на потребителите безопасни и анонимни, вместо да изтича идентифицираща информация.

За да останат в безопасност онлайн, експертите съветват хората да използват VPN, който позволява само изходящи връзки към Интернет. Изключително важно е да се уверите, че VPN, който използвате или планирате да използвате, не позволява входящи връзки. VPN-тата, които инсталират прокси сървъри и позволяват входящи връзки, трябва да бъдат на разстояние, защото входящите връзки позволяват на трети страни да получат достъп до вашето устройство.

Нищо не е безплатно

Най-важното е, че потребителите винаги трябва да избират реномиран платен VPN, вместо да избират безплатни услуги. Повечето безплатни и евтини VPN поддържат плавателни съдове, като събират и продават потребителски данни на трети страни.

Въпреки че в началото е изкушаващо да изберете нещо безплатно или евтино, това излага вашите чувствителни данни на риск. Открити са много безплатни или евтини VPN мрежи, които неетично регистрират потребителски данни. Някои дори продават IP адресите на потребителите и тайно събират лични данни за продажба на трети страни.

Орязването на това обещание е направено точно наполовина!

Сигурно сте забелязали, че безплатните VPN се поддържат с реклами. Това е причината те да събират потребителски данни – за продажба на рекламни партньори, които след това им плащат. Ето как безплатните VPN поддържат бизнеса си. Hotspot Shield е безплатен VPN, който също е много популярен. Миналото лято обаче беше в беда. Установено е, че регистрира потребителски данни, след като обеща анонимност и услуга без регистрация. Още по-притеснителното е, че над 50 000 000 души са изтеглили приложението Hotspot Shield само от Google Play Store!

Изберете разумно вашата VPN услуга, за да защитите данните си онлайн.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map