Как да защитим вашия смарт телевизор

Новата вълна от цифрови телевизии накара всички да преминат от традиционното заплащане, докато гледате кабелния телевизионен метод, към онлайн стрийминг и излъчване на живо, тъй като двете се оказаха далеч по-евтина форма на забавление. С течение на времето видяхме големи крушки като Netflix да се утвърдят като надежден източник на телевизионно съдържание като филми и сериали и зрителската им аудитория продължава да нараства, тъй като хората от цял ​​свят постепенно се насочват към онлайн съдържание. Новата технология обаче винаги има и своя недостатък. В случая на интелигентните телевизори винаги има шанс киберпрестъпник да нахлуе в вашия Smart TV, за да компрометира вашата поверителност и сигурност. Имайки това предвид, е от съществено значение да защитите вашия Smart TV.


Как да защитим вашия смарт телевизор

Как да защитим вашия смарт телевизор

Ако планирате скоро да купите нов комплект електроника, няма по-добро време да гарантирате, че ще получите Smart TV като надстройка на вашата система за домашно забавление. Ако това може да не е един от елементите, които присъстват в списъка ви, може би Smart TV полето може да бъде по-приятно решение. Най-популярните от тях са Android TV кутии. Това се дължи основно на приложението Kodi, което можете да стартирате върху него и да получите достъп до една от най-големите библиотеки със съдържание в света.

С новите постижения в телевизионните технологии има няколко рискове, които възникват, особено поради необезпечена интернет връзка.

Вашият Smart TV може да бъде хакнат

Връзката на вашия Smart TV с интернет всъщност го прави толкова уязвим за повечето вируси и вредни програми, намиращи се онлайн, както всяко друго свързано с интернет устройство. Смарт телевизорите също могат да бъдат достъпни от разстояние и да се хакнат, като хакерите крадат информация, като вашите данни за вход в различни приложения, уебсайтове и услуги, особено ако сте склонни да влизате в своите акаунти, използвайки браузъра на вашия Smart TV.

Не толкова отдавна бяха открити редица уязвимости в редица телевизори на Samsung, които ги направиха податливи на онлайн нападатели. Изследователите бяха шокирани да разберат колко дълго хакер ще може да поддържа достъп до Smart TV без никаква форма на откриване от страна на потребителя. По-малко дискретни хакери дори са достатъчно смели, за да установят контрол върху вашия Smart TV, като правят неща като:

 • Включване на уеб камерата и шпиониране за вас.
 • Достъп до данни, съхранени на паметта, свързана към телевизора.
 • Достъп до вашите пароли и информация за акаунта.
 • Кражба на съхранена информация в инсталираните приложения.
 • Да поискаш откуп след заключване на телевизора.
 • Дистанционно управление на телевизора.
 • Включване на микрофона и подслушване на вашите разговори.

За да предотвратите тези и други видове сценарии, има няколко неща, които трябва да сте наясно относно киберсигурността, както и как най-добре да запазите вашата Smart TV. Едно от нещата, които хората могат да направят, за да опитат да подобрят сигурността си, е да гарантират, че нито едно от устройствата им не е свързано заедно. Не искате някой да получи достъп до вашия лаптоп или мобилното ви устройство чрез вашия смарт телевизор.

Друго нещо, което хората трябва да имат предвид, е нивото на грижа, необходимо за тяхната кутия за Smart TV. Въз основа на способността си да се свързват с Интернет, кутиите за Smart TV могат да се използват и за бракониерска информация въз основа на вашата употреба. Не забравяйте, че тези устройства имат магазин за приложения, който позволява на потребителите да изтеглят и инсталират приложения, подобни на тези, намиращи се на смартфоните.

Как да защитим вашия интелигентен телевизор

Има редица директни стъпки, които можете да вземете под внимание и да приложите, така че да можете да защитите вашия Smart TV. Някои от тях включват:

 • Използвайте VPN на вашия Smart TV: Виртуална частна мрежа ви позволява да криптирате целия си интернет трафик и да скриете публичния си IP адрес онлайн. Конфигурирането на VPN на Smart TV е възможно, ако телевизорът ви е базиран на Android. Ако не, вместо това ще трябва да конфигурирате VPN връзката на вашия рутер. Въпреки че инсталирането на VPN на Smart TV може да се окаже леко трудно в началото, има безброй предимства. Той добавя допълнителен слой сигурност към вашия Smart TV и дори ви позволява да заобиколите регионални ограничения за достъп до поточни приложения, които обикновено не са налични във вашия регион. Разгледайте нашия списък с най-добрите VPN за Smart TV.
 • Подобряване на сигурността ви със софтуер: Ако използвате кутия за Smart TV, вероятно има редица антивирусни приложения, от които можете да изберете в магазина за приложения. Тези приложения трябва да ви позволят да въведете мерки за сигурност, които имат за цел да повишат защитата си, докато сте онлайн.
 • Бъдете внимателни, докато инсталирате приложения: Вярно е, че където и да се снабдявате с приложенията си, може да има форми на злонамерен софтуер (злонамерен софтуер), прикрит като нещо, което не са. Разгледайте отзивите на приложението от други потребители, за да се уверите колко надеждно може да бъде приложение, преди да го изтеглите.
 • Ограничете използването си, ако външни дискове за съхранение: Известно е, че повечето вируси и зловредни програми се предават чрез външни дискове за съхранение. За да предотвратите заразяване на вашия Smart TV от такива, е по-добре да използвате едно определено флаш устройство, което винаги можете да сканирате и почистите.
 • Изключете вашия Smart TV: Всеки път, когато не използвате вашия Smart TV, по-добре е да прекратите онлайн връзката си или да я изключите напълно..
 • Не правете всичко чрез вашия Smart TV: Въпреки че можете да сърфирате в Интернет през вашия Smart TV, не трябва да извършвате чувствителна работа, като влизане в банковата си сметка или извършване на онлайн покупки чрез нея. Можете да направите това с повече лични устройства като вашия лаптоп или смартфон.

Заключителна дума за това как да запазите вашата интелигентна телевизия

Много хора все още не са наясно с многобройните пътища за атака, които съществуват чрез техните интелигентни телевизори. Като по-информиран читател, сега знаете какво е необходимо, за да се предпазите от всякакъв вид уязвимост на сигурността, а също и как да използвате вашия Smart TV по начини, които не позволяват да бъде хакнат.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map