Какво е теч на DNS – как да го избегнем?

Днес повече от всякога има толкова много партита, които се интересуват от това как прекарвате времето си онлайн. Има правителство и техните много програми за тайно наблюдение. Рекламните агенции също обичат да събират потребителски данни и тенденции. И накрая, имаме киберпрестъпници, които ви очакват да влезете в банковата си сметка или да пазарувате онлайн. Всички са любопитни за това, което правите! Ако не сте много внимателни относно сигурността си, има механизъм, който те могат да използват, за да разберат повече информация за това, което правите онлайн.

Какво е теч на DNS - как да го избегнем?

Какво е теч на DNS – как да го избегнем?

Какво е DNS?

Системата за имена на домейни или DNS е основен механизъм, който играе решаваща роля в работата на Интернет. Основно превежда много IP адреси, които сочат към различни сървъри (уебсайтове) от дълъг низ от числа, до URL, който хората по-лесно запомнят. Следователно, когато въвеждате име на домейн като facebook.com, вашият компютър прилага DNS, за да превключи това в действителния IP адрес на сървъра и ви свързва към уебсайта на Facebook.

Единственият проблем, свързан с поверителността, възникнал в резултат на използването на тази система, е, че DNS сървърите са склонни да водят регистър на всички IP адреси (посетители на уебсайтове), които минават покрай техния сайт, както и страниците в сайта, които са прегледали , Това може да не е добре с потребители, които биха предпочели да запазят своите онлайн дейности поверителни. Не бихте искали някой да знае за подробности като медицинската си история, салдата на банковата сметка или собствените ви частни изследвания. За да гарантирате, че поддържате собственото си пространство на поверителност, би било идеално да се обърнете към VPN. 

Какво е изтичане на DNS?

Повечето VPN услуги са склонни да хостват собствени DNS сървъри. Въпреки това може да възникне ситуация, в която вместо вашите данни да се пренасочват през сървърите на вашата VPN, тя се връща обратно към тази на вашия интернет доставчик. Това често се случва, когато има прекъсване на VPN, и това се нарича изтичане на DNS. Това може да бъде огромна болка, особено ако сте се абонирали за конкретна VPN услуга, надявайки се да гарантирате сигурността си онлайн по всяко време.

За да предотвратите течове на DNS, трябва да се абонирате за доставчик, който осигурява сигурни тунели от край до край, през които вашите данни да преминават. Имате нужда от услуга, която има разработено по поръчка решение, за да се погрижи за този проблем. В този кратък преглед ще разгледаме редица VPN, които имат свои собствени начини за справяне с този проблем и предотвратяват появата на каквато и да е форма на изтичане на DNS.

Освен DNS защита, използването на VPN има и куп други предимства. Фактът, че VPN ви помага да скриете местоположението си, е един от тях. С това направо можете да посетите цял списък от географски ограничаващи уебсайтове, без да се притеснявате, че ще ви бъде отказан достъп поради местоположението ви. След като сте свързани с отдалечен сървър, вашият IP адрес се променя от този, който отразява вашето местоположение, от този, който отразява местоположението на сървъра. Използването на VPN също ви помага да скриете трафика си от вашия интернет доставчик. Това помага да се предотврати подслушването от вашия интернет доставчик и гарантира, че дейностите ви онлайн остават добре защитени.

Най-добрите VPN за защита от течове на DNS

Не се колебайте да разгледате по-долу нашия кратък списък с най-добрите VPN за защита от течове на DNS:

1. ExpressVPN

ExpressVPN изпреварва толкова много други VPN доставчици, че е нашата основна препоръка за потребителите, които се надяват да избегнат всякаква форма на течове в DNS. Услугата е базирана на Британските Вирджински острови. Той контролира около 2000 сървъра, които се намират в неговата мрежа. ExpressVPN предлага водонепроницаема сигурност благодарение на 256-битовото AES криптиране. Освен това получавате поддръжка за VPN протоколи като OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 и L2TP / IPSec. ExpressVPN е и един от доставчиците, който предлага разделена тунелиране като функция. По същество ви позволява да изберете каква част от вашия трафик да бъде защитена чрез VPN и каква част не.

ExpressVPN позволява само до 3 едновременни връзки, въпреки че този номер може да бъде увеличен, ако решите да изтеглите услугата директно на вашия рутер. Има и поредица от скрити сървъри, с които можете да се свържете, ако искате да използвате ExpressVPN анонимно.

За първи път потребителите на VPN ще намерят 24-часовото обслужване на клиенти за доста полезно, тъй като позволява на потребителите да намерят помощ при всякакви проблеми, свързани с VPN, винаги когато възникнат. ExpressVPN също така позволява торент, безпроблемно стрийминг и предлага пълна сигурност за всеки, който се надява да сърфира в Интернет без никакви проблеми. За повече информация относно услугата, прочетете нашия преглед ExpressVPN.

2. IPVanish

Създаден през 1999 г., IPVanish е лесно един от най-ранните VPN доставчици, които някога са създавали магазин. Огромният им опит в бранша определено им позволи да оптимизират услугите си за своите потребители. Това им спечели репутацията на един от най-бързите доставчици, с които можете да се регистрирате. Услугата разполага с около 1500 сървъра под обхвата си, като доставчикът има пълна собственост върху всички сървъри в своята мрежа.

IPVanish предлага и SOCKS5 алтернатива за уеб прокси, която можете да изпробвате, както и стандартния 256-битов AES криптиране. Услугата е базирана в САЩ; но въпреки това, все още има политика на нулева регистрация, която се спазва стриктно.

IPVanish VPN клиентът е съвместим и с широк спектър от устройства и платформи като Windows, iOS, Android и Linux. Услугата също защитава от всяка форма на течове на DNS през криптирани тунели. Прегледайте нашия IPVanish преглед за повече информация за тази популярна VPN услуга.

3. NordVPN

Спирането на нашия списък е NordVPN. Това е далеч услугата, която предлага най-добрата стойност за парите ви. NordVPN има над 4000 сървъра в рамките на своята мрежа, както и списък с функции, които гарантират, че поддържат връзката ви сигурна по всяко време. Услугата използва 256-битова AES сигурност, за да ви държи далеч от всяка форма на откриване и с шанса да подобрите анонимността си, като използвате услугата с Tor, ще останете напълно анонимни, когато сте онлайн.

NordVPN ви позволява да изберете с кой от своите 4000+ сървъра да работите. Той предлага специализирани сървъри в зависимост от вида работа, която искате да вършите онлайн. Услугата има и функция DoubleVPN, при която трафикът се пренасочва през два сървъра вместо един за по-голяма защита. Абонатите на NordVPN също получават избор да имат специални IP адреси за връзката си. Услугата предлага пълна защита от течове на DNS. Това се улеснява от автоматичен превключвател за интернет убийство, който изключва вашата интернет връзка, когато вашият VPN клиент се компрометира.

Заключение за най-добрия VPN за защита от течове на DNS

Трите услуги, които споменахме по-горе, са в състояние да гарантират вашата сигурност онлайн, тъй като всички те имат специфични за услугата решения, насочени към предотвратяване на всяка форма на течове в DNS. Опитали ли сте някое от DNS без течове VPN, които сме ви предложили? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me