Какво е VPN Kill Switch?

Една от най-големите заплахи, които използват VPN, за да защитят личното си лице и сигурността си, е възможността VPN връзката им неочаквано да отпадне. Такива неща се случват без очаквания и потенциално могат да създадат много проблеми, особено ако работата, която се извършва, е много чувствителна по своята същност.

Какво е VPN Kill Switch?

Какво е VPN превключвател?

Ако VPN връзката отпадне, тя оставя IP адреса на потребителя изложен, което означава, че ако той преминава през уебсайт, който е географски ограничен, собствениците на сайта ще открият, че той наистина е извън разрешената зона и ще продължат да го блокират. Ако сте имали филм, който може би сте предавали, медиен файл, който може би сте изтегляли, или игра, която може би е била в игра, всички тези случаи спират.

Какво е VPN Kill Switch?

Някои от доставчиците на VPN, които дават приоритет на поверителността и сигурността на своите абонати, предлагат функция, която автоматично изключва интернет връзката на потребителя, когато тяхната VPN услуга се понижи. Те са го нарекли своя превключвател за интернет убийство или в други случаи превключвателя за VPN убийство. Има и други етикети. CyberGhost нарича функцията им „Guard Guard“, докато ExpressVPN го нарича „Network Lock Kill Switch“. Въпреки че именуването може леко да се различава от една VPN услуга на друга, начинът на работа е по принцип същия. В случай, че вашата VPN връзка внезапно отпадне без ваша намеса, вашият достъп до интернет също ще бъде прекъснат. Това означава, че поверителността ви ще бъде защитена по всяко време, дори ако вашата VPN връзка внезапно спадне.

VPN мрежи, които предлагат убиване на превключватели

Както бе посочено по-рано, доставчиците на VPN стават все по-чувствителни към нуждите на своите клиенти и затова предлагат все повече и повече методи за предотвратяване на всякакви атаки срещу техните машини. Нивата, при които такива системи работят, варират по различен начин по отношение на напредъка, но от списъка по-долу можете да намерите доставчици, чиито превключватели за убийство са сигурни, че стартират веднага след като интернет връзката на потребителя се намеси в:

 • ExpressVPN
 • CyberGhost
 • NordVPN
 • VyprVPN
 • Частен достъп до Интернет
 • IPVanish
 • HideMyAss

Активирайте автоматичния превключвател VPN?

Въз основа на вашия доставчик на VPN някои го правят, докато други не. За повечето хора ще трябва да влезете в настройките на приложението, за да активирате функцията. VyprVPN например предоставя раздел под „връзка“, където можете да изберете как искате превключвателните опции да работят за вас.

От същия раздел, потребителите могат да избират вида ситуации, при които функцията трябва да може да работи. VyprVPN предлага две нива: Application Level, където превключвателят се включва, когато вашата VPN връзка е активна и вашата интернет връзка се изключва, и System Level, където превключвателят отново се включва, когато сте влезли в VyprVPN, но нямате приложението работи.

От друга страна, функцията за превключване на Интернет на ExpressVPN се активира веднага щом кликнете върху „свързване“.

Водещите причини за чести прекъсвания

Има редица причини, поради които вашият доставчик на VPN може да се изключи внезапно. Подобни причини рядко са нещо, което обикновените VPN клиенти може да са били запознати и обикновено изискват ниво на техническо ноу-хау, за да преминат през.

 1. Избор на VPN протокол: Някои от настройките, които са предварително зададени от вашия доставчик, може да се нуждаят от малко настройване, за да подобрите работата. Една от тези настройки може да има връзка с избрания VPN протокол. Например ExpressVPN съветва своите потребители да преминат към TCP протокол вместо UDP по подразбиране. Това, те казаха, би трябвало да доведе до по-стабилна и надеждна връзка.
 2. Лоша сила на сигнала / претоварена мрежа: Силата на вашата интернет връзка пряко влияе върху ефективността на вашата VPN услуга, тъй като връзката със сървърите се установява чрез Интернет. Ако следователно вашата Wi-Fi връзка не е толкова силна или ако тя продължава да идва и продължава, тогава връзката ви с вашата VPN мрежа в крайна сметка ще бъде прекъсната, оставяйки ви уязвими към атаки или кражба на данни.
 3. Настройка на рутер / защитна стена: Ако сте постоянно в Интернет, тогава се очаква да продължите и да настроите някои мерки, които надхвърлят какво могат да направят VPN, за да осигурите вашата защита и поверителност онлайн. Такива мерки включват създаване на антивирус, защитна стена или някаква антишпионска програма. Ако проблемите с връзката ви продължават, може да искате да включите в белия списък вашата VPN връзка като изключение от всички други вероятни източници на зловреден софтуер и вируси.

Надеждни ли са VPN мрежите?

Отговорът на този въпрос наистина зависи от доставчика на услуги, който сте регистрирали. Въпреки това, компаниите, които имат собствени сървъри (вместо да наемат фирми от трети страни), са известни като високонадеждни, с връзки, които едва ли някога се прекъсват. Нашата извадка от най-добрите доставчици на VPN услуги, например, може да гарантира на своите потребители 99,99% продължаване. Те включват:

 • ExpressVPN
 • IPVanish
 • CyberGhost
 • NordVPN
 • VyprVPN

Известно е, че безплатните VPN услуги не са толкова надеждни, когато става въпрос за гарантирана свързаност. Не би трябвало да е изненада и да разберем, че тяхната честотна лента ще бъде толкова ограничена, колкото повечето други компании, следователно ограничаване на броя на връзките, които могат да бъдат направени.

Заключение относно защо трябва да използвате превключвател за VPN за убиване

Гарантирането, че избраният от вас доставчик на VPN има функция за превключване на убийства, ви осигурява спокойствие, като знаете, че вашата самоличност никога няма да бъде компрометирана дори при внезапна неизправност на вашата VPN услуга. По този начин, независимо дали извършвате транзакции онлайн или посещавате цензурирани уебсайтове или приложения, ще бъдете сигурни и сигурни в знанието, че връзката ви няма да бъде прехваната.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me