Канарите на VPN Warrant – добри ли са?

Правителствата по целия свят използват интернет като инструмент за събиране на информация за своите граждани. Макар да казват, че е от съображения за сигурност, това е нарушение на нашите права. Откакто Едуард Сноудън разкри, че НСА шпионира хората, общественото съзнание за интернет сигурността се увеличи значително. Това се дължи на факта, че много правителства, включително САЩ, имат законови устави, за да принудят компаниите да разкриват личната информация на потребителите. Така възниква нуждата от канарчета за заповед.


Канарите на VPN Warrant - добри ли са?

Канарите на VPN Warrant – добри ли са??

Какво е варантен канар?

Канарският ордер е законова декларация от компания, че не е получила тайни призовки от правителството за разкриване на личната информация на своите клиенти и по този начин да компрометира тяхната онлайн сигурност. Тези декларации често се актуализират и ако сте личен човек, трябва да следите каналите на варантите на вашите доставчици на интернет и VPN. Ако вашият доставчик на VPN има канала за заповед на уебсайта си, това означава, че не са получили заповеди от правителството за разкриване на информация на своите клиенти.

Какви са предимствата на канала за заповед?

Компаниите, които са посветени на предоставянето на пълна поверителност на своите клиенти, често могат да попаднат в проблеми с властите поради техните политики. Предполагайки, че услугите на тези компании могат да бъдат използвани от лица, които искат да подкопаят държавния орган или да компрометират националната сигурност, правителствата могат да им издават тайни призовки с искане те да разкрият всякаква и цялата информация за своите клиенти без изключение.

Тези призовки могат да бъдат насочени към един конкретен потребителски акаунт или да бъдат по-обобщени в зависимост от обхвата на онлайн разследването, провеждано от правителството. При този сценарий компанията е принудена да предаде цялата искана информация и няма начин да информира своите потребители, че тяхната поверителност е нарушена. Това е така, защото призовка изрично посочва, че компанията не трябва да разкрива такава информация.

Така че единственият начин, макар и косвен, за компаниите да информират клиентите си, че са получили такива призовки, е чрез заповед за канали. За клиентите, които се грижат за поверителността, канарските канали са спасител и могат да предотвратят много трудности по-късно. Ето как поръчаните канарки могат да ви бъдат полезни:

На най-основното ниво каналите за поръчки показват, че компанията, която искате да използвате, е загрижена поне за вашата поверителност. Фирмите, които нямат заповед за канали, може да подават информация на правителството за клиенти или да участват в друго нарушение на поверителността.

Освен това компаниите използват и канали за поръчки, за да обозначават своята надеждност като организации, които уважават личното пространство и искат клиентите им да знаят, че тяхната поверителност няма да бъде застрашена, ако започнат да използват услугите им. Така че, ако виждате редовно актуализиран канален ордер, тогава можете да приемете, че компанията е без никаква правна отговорност да предостави на правителството лична информация.

Най-важната услуга, предоставяна от канарчетата за поръчки, е услугата за косвено предупреждение. Ако каналът за заповед не е актуализиран наскоро или не се актуализира често, тогава е сигурно да се предположи, че компанията може (и вероятно ще бъде) ангажирана с предоставянето на информация на държавните органи. Също така, някои компании премахват каналите на заповед от своите уебсайтове, след като получат заповед.

Защо трябва да внимавате за канарите на варанти?

Канарските каси са много полезни за информиране на хората за целостта на дейността на една компания. Въпреки това, повечето хора или не са наясно, че съществуват, или просто не им пука. Това е много опасно отношение и може да доведе до сериозни компромиси в личната сигурност. Много големи компании се занимават с онлайн проследяване на техните потребителски дейности, както и техните предпочитания. Това обаче е само върхът на айсберга.

Когато дадено дружество получи призовка, те са законово задължени да предоставят информацията, поискана от правителството. В противен случай те са изправени пред правни последици, които могат да включват дори затвор. Естествено, повечето компании биха искали да избягват тази ситуация и често са готови да спазват всички и всички законови изисквания, издадени от правителствата. Но има компании, които намират начин да информират клиентите си за всяка такава поръчка, преди да бъдат законно затворени и предотвратени да направят това.

Проверката дали вашият интернет доставчик има канала за поръчка е една от първите стъпки, които трябва да предприемете, за да осигурите вашата интернет сигурност. Въпреки че по никакъв начин не е пълна мярка срещу правителството за шпиониране, това най-малкото показва, че компанията е отговорно загрижена за вашата поверителност и лични данни. Много доставчици на VPN услуги също използват канали за поръчки, за да информират хората за правния статус на техните сигурни интернет услуги. За някой, който не иска да бъде пешка в ръцете на силите, които са, поръчките на канарчетата наистина могат да бъдат важни.     

VPN Warrant Canaries – в заключение

Каналите на варантите са като ориентировъчен знак, показващ, че предстои опасност. Като такъв, той може да бъде от полза за онези, които не искат да бъдат компрометирани сигурността им. Това е още по-важно за вас, ако сте в неприкосновеност на личния живот или се занимавате с сделки, които противоречат на интересите на държавните органи, като разследване на правителствени измами или злоупотреба с човешки права или друг аспект. Ако искате да останете анонимни онлайн и да защитите информацията си от любопитни очи, бдителността е единственият начин и поръчките на канарчетата представляват първата ви линия на защита.   

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map