Легална и безопасна ли е за употреба Hola?

Безопасна ли е Хола? Не. Фактът, че е гаден и опасен доставчик на VPN не е огромна тайна. Всеки сайт за интернет сигурност, сайт за преглед на VPN и форум за сигурност, базиран в общността, внимателно съобщава за опасностите от Hola. Въпреки това, много хора все още го използват, може би не знаят за всички рискове, които Hola представлява за тяхната онлайн поверителност и сигурност.

Безопасна ли е за употреба Hola?

Безопасна ли е за употреба Hola?

Хола не е безопасна. Дори малко. Ето изчерпателен списък от причини, поради които трябва да деинсталирате Hola точно сега.

Hola: Наистина не е VPN

Hola се продава на пазара като VPN доставчик, който предлага безплатен и премиен план. Истината е, че Хола не е VPN. Дори не е близо.

За начало Hola не криптира вашите данни. Това е основна функция на VPN и необходима функция от съображения за поверителност и сигурност.

Следващата VPN функционалност, която Hola не успява да предостави, е пренасочване на трафика. VPN мрежите работят чрез пренасочване на вашия трафик през защитен тунел на един от техните сървъри. Хола не прави това. Всъщност Хола дори няма сървъри, които да правят това. Това, което прави, е да насочи трафика си към компютъра на друг потребител. Ще се свържете с честотната лента и публичния IP адрес на този потребител, докато някой друг използва вашия.

Този вид пренасочване не обезпечава вашия трафик. Това не спира трети страни да шпионират или да наблюдават вашата интернет употреба. Не крие вашите онлайн дейности. Всичко, което прави, е да ги натрапва на някой друг и да блъска нечий друг трафик върху вас.

Това означава ли, че Hola не може да ви помогне да деблокирате ограничено съдържание? Не. Ако използвате чужд IP адрес, ще имате достъп до местното съдържание на този човек. Hola обаче не деблокира Netflix, BBC или който и да е сайт, който проверява за прокси сървъри.

Кратката версия на този параграф е, че Hola не е VPN. Това е прокси. Проксите не правят нищо, за да ви защитят и да бъдат поверителни онлайн.

Опасностите на връзката между Pela-to-Peer на Hola

Както обясних по-горе, Hola е прокси базирана услуга, а не VPN.

Като се има предвид, нека обясня как точно работи Hola.

Когато изтеглите Hola и се свържете с неговата мрежа, вие по същество сте свързани към P2P мрежа. Същото като при Torrenting, вие ставате и клиент, и сървър. Можете да използвате чуждия компютър и IP и те могат да направят същото с вас. Това означава, че използвате честотната лента на непознат, точно както непознат може да използва вашата честотна лента.

Засега няма шифроване, никакви тунели и активно позволявате на други хора да се свързват с вашия компютър. Hola твърди, че споделянето на IP адреси чрез мрежата Peer-to-Peer е по-сигурно и анонимно, отколкото да се използва криптиране от военна степен, но след това има това на страницата си с често задавани въпроси:

Забележете това конкретно изречение: „Както при всяка нова технология, в допълнение към ползите, които носи може да има преодоляване“. Така че, въпреки че Hola не признава, че безопасността на тяхната P2P мрежа може да бъде лесно компрометирана, те отнеха време, за да се освободят от всяка възможна вина. Много сенчести.

Не всички потребители се раждат равни

Друго нещо, което Hola заравя дълбоко в страницата си с често задавани въпроси, без да обяснява правилно последиците, е, че премиум потребителите не трябва да споделят своята честотна лента..

Мда. Ако плащате Hola $ 5 на месец, вие технически купувате честотна лента на други хора за ваша лична употреба. Потребителите на Premium Hola могат да използват P2P мрежата, без да участват в нея.

Ето защо Hola оправдава този особено вбесяващ аспект на тяхното обслужване:

„За търговска употреба от бизнеса, Hola предлага подобна функция за маршрутизиране през мрежата на Hola срещу заплащане… Количеството трафик, който Hola преминава през партньорска мрежа в мрежата на ден, е средно по-малко от 20 секунден клип на YouTube. Премиум потребителите на [мрежата] плащат месечен абонамент и в замяна използват само мрежата и не допринасят за нея със своите неактивни ресурси. “

Звучи добре, нали? Искам да кажа … трафикът възлиза на по-малко от клип в YouTube, така че трябва да е добре. Така ли е? погрешно.

Hola по никакъв начин не контролира какво правят своите първокласни потребители с връзката си. С други думи, Hola не ограничава това, което плащат клиентите му с вашия IP и вашата честотна лента. Как точно се превежда това на почти всеки трафик, преминаващ през техните мрежи? (Съвет: не става.)

TLDR: Hola продава вашата честотна лента на действителните си клиенти. Вашата информация (трафик) се пренасочва към други потребители чрез прокси с нулеви криптирания. Няма буквално нищо сигурно или лично в това как функционира Hola. Хола не е безопасна.

Опасностите от споделяне / продажба на честотна лента

Ето списък от причини, поради които Хола е основна функция като P2P мрежата трябва да е достатъчна причина да деинсталирате:

  • Някой свързан с вашия компютър може да използва всичките ви данни.
  • Те могат да забавят скоростите ви в интернет.
  • Всяка незаконна дейност, извършена по време на тази връзка, ще бъде приписана на вашия IP. Вашият IP не е скрит и може да бъде проследен директно до вас.
  • Някой свързан с вашия компютър може лесно да изпълнява програми във вашата система (включително rootkit).

Армията на Бола от Бота

A Botnet е мрежа от компютри, които са били инфилтрирани / заразени от хакер. Обикновено хакерът изпраща злонамерен софтуер до цял списък от интернет потребители. Всеки, който приключи с инсталирането на зловреден софтуер (без те да знаят, разбира се), ще превърне системата си в бот в ботнет армията на хакера.

Това дава на хакера контрол върху всички тези заразени устройства, което му позволява да стартира атаки, предимно DDoS атаки, използвайки всички тези системи.

Хола прави точно същото. Вместо случайно да инсталират злонамерен софтуер, потребителите на Hola активно се присъединяват към тази P2P мрежа, като инсталират софтуера Hola. Всъщност има категорично доказателство, че потребителите на Hola са част от ботнет. Тъй като този „доставчик“ работи върху предпоставката за споделяне на P2P, това е уязвимост, която никога няма да бъде поправена.

Ето какво Vectra, фирма за киберсигурност, каза за Hola, след като анализираха софтуера:

„Докато анализираха Hola, изследователите на Vectra Threat Labs откриха, че освен че се държи като ботнет, Hola съдържа различни възможности, които почти изглеждат проектирани така, че да позволят целенасочена, управлявана от човека кибератака в мрежата, в която машина на потребител на Hola местоживеене. “

Вектра продължи да обяснява, че:

  • Софтуерът може да изтегли и инсталира каквото поиска без ваше знание.
  • Той съдържа вградена конзола, която може да убива работещи процеси, да изтегля и стартира файл, като заобикаля антивирусния софтуер и достъп / изпращане на съдържание до всеки IP адрес.
  • Оздравява се със злонамерен софтуер.

Хола и Лумината

Това, което много от потребителите на Hola не знаят, е, че компанията има друга услуга, специално за бизнеса и корпорациите, наречена Luminati. В него се посочва, че предприятията използват мрежата Hola, за да проверяват на собствените си уебсайтове от различни IP адреси и да извършват анализ на конкурентите, без да разкриват самоличността си. Бизнесът обаче плаща на гигабайт, което е малко странно.

За да преминете през гигабайт, трябва да правите много повече от „проверка на уебсайта си“. Технически Luminati продава честотна лента. Вашата честотна лента.

Въпреки това става още по-лошо. Организация, наречена Adios Hola, се свърза с поддръжката на Luminati, за да разбере как пречат на своите клиенти да правят нещо незаконно с честотната лента, която купуват.

Агентът за чат на живо даде да се разбере, че Luminati не знае какво правят клиентите му със закупената честотна лента. Всъщност те отговориха конкретно с „ние просто ви предлагаме прокси платформа. Какво правите с него, зависи от вас “и„ нямаме представа какво правите на нашата платформа “.

И така, Luminati продава честотната лента на потребителите на Hula на всеки, който би платил и не прави нищо, за да се увери, че го използват законно.

Hola записва много ваша информация

Ако се нуждаете от още по-убедителен факт, че Hola не прави нищо, за да ви защити, ето списък на цялата потребителска информация, която регистрира, която е спомената в политиката за поверителност на Hola:

  • Данни от дневника: вид на браузъра, посетени страници, прекарано време на страници, време за достъп, дата на достъп.
  • Лична информация: IP адрес, име, имейл адрес, екранно име, информация за плащане и фактуриране, „и друга информация“.
  • Информация за социалната мрежа (за потребители, които се регистрират чрез акаунт в социална мрежа): Пълно име, домашен адрес, имейл адрес, дата на раждане, снимка на профила, списък с приятели, лично описание и „всяка друга информация, която сте направили обществено достъпна в такъв акаунт“.

С други думи, Хола записва всичко за вас.

Те също така конкретно заявяват, че споделят цялата тази информация с трети страни:

„Можем да разкриваме лична информация на други надеждни доставчици на услуги или партньори на трети страни… Можем също да прехвърляме или разкриваме Лична информация на нашите дъщерни дружества, свързани дружества.

Как е това сигурно или частно? (Не е, просто така сме ясни.)

Най-добрите Hola алтернативи

За да повторя това, което казвах в този блог: HOLA IS UNSAFE. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТОВА УСЛУГА.

Използвайте обаче надеждна и надеждна VPN услуга. Вашата поверителност и сигурност са от изключително значение в този ден и възраст. Има няколко валидни VPN, които работят като чудесни алтернативи за Hola, без да излагате на риск вас, вашите данни или вашата честотна лента..

Безопасна ли е Хола – финални мисли

Мисля, че е безопасно да се каже, че Hola по никакъв начин не е сигурен или защитен. Това не е VPN, въпреки това, на което се представя на пазара. Той също така участва в някои доста сенчести дейности с данните на потребителя и честотната лента, излагайки всички в Hola мрежата на постоянен риск. Ако сте потребител на Hola, деинсталирайте го ASAP и извършете щателна проверка на злонамерен софтуер и вируси в системата си. Не забравяйте, че винаги отидете с надеждна VPN услуга и проверете Политиката за поверителност на всеки софтуер, който използвате.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me