Най-добър софтуер и приложения за шифроване през 2020 г.

Сигурността на данните все повече се превръща в основна грижа за бизнеса и физическите лица по целия свят. С бързото увеличаване на броя на хакерските инциденти, случващи се по целия свят, никой не е напълно без риск. Но има начин да защитите данните си и да гарантирате, че те не попадат в грешни ръце – Encryption.

Най-добър софтуер и приложения за шифроване през 2018 г.

Най-добър софтуер и приложения за шифроване през 2020 г.

Нарушенията на сигурността и хакове са станали много често нещо в днешния свят. Тъй като по-голямата част от света сключва сделки онлайн, предприятия като банки, финансови къщи, застрахователна организация редовно съхраняват клиентски данни. Тези лични битове на информация са изключително привлекателни за хакерите и те могат да използват много вредно тези данни.

Многобройните номера на кредитни карти и дебитни карти, банкови данни, социалноосигурителни номера и т.н. могат много лесно да бъдат придобити от злонамерени предприятия. Ситуацията с трети страни определено е много по-лоша. Въпреки че не ви лишават директно от парите, те косвено натрупват много информация, свързана с вас. Освен това те с удоволствие продават вашите данни на рекламодатели, защото това им прави големи пари.

Можете обаче да спрете всички тези атаки срещу вашите лични данни, като просто ги шифровате. За да ви помогнем да разберете как можете да оптимизирате вашата онлайн сигурност, ние измислихме следния списък. Трите софтуерни инструмента, които споменаваме по-долу, са най-добрите и лесно използваеми за цялостно криптиране на данни.

Топ 7 софтуер за шифроване на 2020 г.

По-голямата част от инструментите за криптиране работят, като събират всички данни на едно място и след това ги осигуряват чрез криптиране. Но сега има софтуерни инструменти, които ви позволяват да направите много повече от това. Те улесняват защитата на файлове и данни, без да затрудняват работата на устройството ви или да намаляват скоростта на вашия интернет.

Да започнем със списъка:

1. VPN мрежи

VPN означава Virtual Private Network. Това е софтуер, който се използва за създаване на защитена връзка или канал, който може да поддържа поверителността на всяка форма на комуникация. Така че софтуерът за криптиране, който защитава само данните на вашия диск, оставя предаваните ви данни незащитени.

За разлика от тях, VPN кодират всичките ви данни от източника до местоназначението. Това означава, че ако има шпионин, който се опитва да подуши вашите данни, те няма да получат полезни резултати. Без ключа за дешифриране няма начин да прихванете и разберете вашите комуникации.

Най-добрите видове VPN предлагат 256-битово AES криптиране. В допълнение към това, те използват и най-новите протоколи за тунелиране и мерки за сигурност, за да насочват вашите данни и да ги пазят. Прочетете за най-добрите VPN тук.

2. VeraCrypt

Много популярен инструмент за криптиране, VeraCrypt предлага опции за криптиране на бизнес ниво за основните данни.

Освен това е много лесен за използване и върши работата, като добавя пароли, защитени от криптиране за дялове и данни. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да предостави някаква конкретна информация за съответните данни. Това включва размер, обем, местоназначение на устройството и конкретни алгоритми за хеширане. След като го направите, програмата ще защити вашите данни.

Най-хубавото на VeraCrypt е имунитетът му от директни атаки. Това означава, че вашите данни не могат да бъдат достъпни от всеки, който няма парола. Можете да опитате версията на софтуера на базово ниво без промяна. Ако вече използвате VPN за защита на вашите данни, най-добре е да защитите и вашия твърд диск.

3. Заключване на папки

За криптиране на мобилни устройства, Folck Lock е лесно най-добрият вариант. Този софтуер защитава всички ваши лични данни като файлове, снимки, контакти, видеоклипове, напомняния и т.н. В същото време Folder Lock пакетира някои допълнителни функции за защита. Заедно с криптирането, той предлага пароли за примамка, регистрационни файлове за необезпечени опити за влизане, хакерски възпиращи мерки, архивиране на пароли и дори груби известия за атака. Можете да получите софтуера за базово ниво безплатно, докато има и предложение за ниво.

4. AxCrypt

AxCrypt е идеален за криптиране на файлове за малки екипи и лица. Всеизвестен факт е, че безплатният софтуер никога не може да работи толкова добре, колкото платен. AxCrypt доказва това предположение и много повече.

Като специалист по криптиране за един човек или малка група, той работи наистина добре. AxCrypt предлага опции за 128-битово и 256-битово AES криптиране. Наред с това той предлага съоръжения за съхранение в облак с активирана автоматична защита на услуги като Google Drive или Dropbox.

Понастоящем AxCrypt предлага много езикови опции, включващи английски, испански, руски, френски и холандски и т.н. Приложението също предлага управление на паролата и е в състояние да предостави достъп с помощта на специализирани приложения за смартфони.

5. BitLocker – специалист по шифроване на твърд диск

BitLocker предлага цялостно криптиране на диска чрез най-новите операционни системи на Windows. С поддръжката на AES (128 и 256-битово) криптиране, основната му употреба е общо криптиране на твърдия диск. Този инструмент е похвален за лесната му употреба и непосредствената си достъпност за хората, които използват Windows OS.

Този софтуер се използва за предотвратяване на неоторизиран достъп до всякакви данни на родните твърди дискове. Понастоящем обаче той е достъпен само за Windows, XP Vista, 7 & 8 и може да прави криптиране на твърди дискове, но не и интернет дейности.

6. 7Zip – Още един софтуер за криптиране на папки на работния плот

Много потребители не се нуждаят от пълно криптиране на диска. Те биха предпочели просто да защитят данни, предназначени да се прехвърлят онлайн. 7Zip предлага жизнеспособна опция в това отношение. Той е лек и много лесен за използване. Софтуерът може да извлича повечето архиви и също така може да се използва за криптиране на файлове. Той също така използва страхотен формат за компресия.

72zip в момента се предлага само в Windows и Linux. Освен това не може да шифрова онлайн дейности. Можете обаче да използвате 7Zipfor файлове за криптиране, които да бъдат изпращани по пощата.

7. Определен сейф

CertainSafe е проектиран да криптира файлове, съхранявани в облака. Целта му е да намали рисковете от хакове за облачни файлове и има пълно съответствие в индустрията.

Използвайки този инструмент, можете да запазвате и прехвърляте всички видове файлове, включително документи, IM-та, снимки, видеоклипове и т.н. Освен това, той гарантира, че тези файлове не могат да бъдат прихващани от никого. Приложението също ви позволява да работите заедно и да взаимодействате с другите и предлага шифровани комуникации.

CertainSafe предлага автоматични функции за директно криптиране на бази данни и приложения за бизнеса. Софтуерът в момента е достъпен за безплатна пробна версия и освен това предлага опция за месечен абонамент.

Най-добрият софтуер за шифроване – приключване

Сега очевидно не е нужно да използвате всички най-популярни приложения за криптиране, които сме предложили по-горе. Ако обаче цените вашата онлайн сигурност, трябва да добавите допълнителен слой за криптиране, за да защитите всичките си чувствителни данни. Надяваме се, че нашият списък с най-добър софтуер за криптиране ви даде по-добра представа как да постигнете това.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me