PeerBlock срещу VPN – Какво е най-доброто за анонимния торент?

Правителствените агенции и федералните власти от държави по целия свят работят усилено, за да разработят начини и средства, за да разгледат какво се случва в интернет. В опит да избегнат толкова високо ниво на нарушение, потребителите се обръщат към технологии като PeerBlock и VPN за да прикрият следите си. Тъй като има голям шанс голям брой наши читатели да са нови в цялостната концепция за поверителност в Интернет, решихме, че можем да излезем със статия, която ще им помогне да открият основните разлики между двете и да видят кой работи най-добре с анонимни торент.


PeerBlock vs. VPN - Какво е най-доброто за анонимния торент?

PeerBlock vs. VPN – Какво е най-доброто за анонимния торент?

Сериозно относно вашата поверителност? Използвайте VPN

За да се запазят нещата, виртуалната частна мрежа или VPN са най-доброто решение, ако се нуждаете от поверителност в Интернет. Проксите, PeerBlock, Tor и SOCKS5 са по-ниски и имат своите недостатъци в сравнение с VPN. Независимо от това, можете да прочетете повече за PeerBlock и как работи по-долу. Ето най-добрите доставчици на VPN услуги, които можете да използвате за торент. Ние сме ги оценили според скоростта, VPN протоколите, политиката без регистрация и гаранцията за възстановяване.

Обяснен PeerBlock

Между двете бихме се обзаложили, че много хора са по-малко запознати с PeerBlock, отколкото с VPN. Peerblock (известен по-рано като PeerGuardian) е продукт на Windows, който по същество има за цел да постави защитна стена за своите потребители, когато сърфират в Интернет. Използва се главно от хора, които правят много поредици.

Защитната стена е създадена, за да блокира определени IP адреси да се свържат с вашия компютър. Типът адреси, които искате да блокирате тук, включват тези, които принадлежат на авторските власти, правителствата или други организации, които лесно могат да ограничат вида съдържание, до което имате достъп.

Как работи PeerBlock

Веднага след като инсталирате приложението, ще можете да добавите всички IP адреси, които искате да предотвратите свързването с компютъра. След това PeerBlock ще предотврати всяка форма на връзки чрез тези IP адреси. Това е всичко, което има за него.

Добавянето на всеки IP адрес наведнъж може да е наистина смущаващо за редица потребители, тъй като списъкът обикновено е много дълъг. За да съкратите този процес, сайтове като i-BlockList.com съхранявайте известни IP адреси, принадлежащи на организации, които потребителите може да искат да блокират. По този начин се грижи кавгата за търсене на всеки отделен адрес. Потребителите обаче се разделят с малка такса всеки месец за достъп до услугата и сме сигурни, че повечето от тях са съгласни, че тя си струва да си заслужава.

VPN срещу PeerBlock

Доколкото VPN услугата може лесно да работи по същия начин, както PeerBlock, тя има много повече функции, които да предложи по отношение на осигуряването на поверителност онлайн. С VPN получавате допълнителни възможности, които ви позволяват да скриете своя IP адрес, да деблокирате гео ограничени сайтове, а също и да ускорите връзката си.

Как работи PeerBlock, когато се използва за торент

Технически PeerBlock блокира само IP адреси чрез използването на защитна стена. Този тип сигурност не е почти достатъчна, за да ви предпази от хора, които имат желание да ви нападнат или да откраднат личната ви информация, когато се изтегляте. Ето защо:

 • PeerBlock блокира само IP адреси – Вашият IP адрес е като вашия цифров отпечатък в Интернет. PeerBlock блокира други IP адреси да се свързват с вас, но всъщност не крие собствения си. Вашият IP адрес, който остава видим, означава, че сте уязвими към всяка форма на атака.
 • Трудно да следите IP адреси – Агенциите, които наистина имат намерение да наблюдават вашата онлайн активност, трябва да получават нов IP адрес от време на време и да остават извън списъка си с блокове.
 • Забавена интернет ефективност – Наличието на дълъг списък от блокирани IP адреси може да има отрицателен ефект върху скоростта на сърфиране. Уебсайтовете може да не се заредят, ако голям брой изходни точки са блокирани. Торентингът също може да бъде засегнат, тъй като по-малък брой IP адреси за свързване означава ограничен достъп до хостове за пиявици на файлове.
 • Без шифроване на трафика – Използването на PeerBlock означава, че вашият интернет доставчик ще може да се запознае с историята на вашите сърфиране и изтегляния. В резултат на това, всеки път, когато посещавате сайтове с ограничен достъп, те ще се запознаят.

Сред тези и още няколко проблема, за които PeerBlock не може да се погрижи, най-големият недостатък е, че приложението е толкова добро, колкото IP-адресите, посочени в черните списъци. Поддържането на запис на това кои IP адреси да блокират може да е наистина трудно поради това колко лесно е агенциите да получават нови.

Използване на VPN вместо PeerBlock

Най-добрият начин да поемете отговорност за поверителността си онлайн е да се абонирате за качествен доставчик на VPN услуги. След като направите това, ще получите отдалечен IP адрес, който ще бъде използван вместо вашия действителен. Това ще попречи на всеки посетен от вас сайт да проследява действителното ви местоположение.

Имаме и изчерпателен списък за онези от вас, които искат да търсят VPN, които са най-подходящи за торент. Можете да погледнете това тук. Ще намерите услуги с функции като превключватели на убийства, при които историята на сърфирането ви не се разкрива в случай, че VPN връзката изпадне, както и политиките за „нулев дневник“, където доставчиците ви уверяват, че нито една от вашите дейности няма да бъде регистрирана навсякъде.

Трябва ли да използвам и VPN, и PeerBlock?

Има редица дискусии онлайн дали използването на двете услуги е добра идея, но тук смятаме, че е най-добре да вземете решение, след като разберете какво предлагат и двете и какво точно искате да направите. Ако изрично искате да блокирате няколко IP адреса да се свържат с вашия компютър и нищо друго, тогава PeerBlock е вашето идеално решение. Както споменахме по-рано, VPN е по-оборудван за защита на вашата поверителност онлайн в сравнение с PeerBlock и затова наистина няма причина да трябва да ги използвате едновременно.

VPN срещу PeerBlock: Заключение

Имаше време, че услуги като PeerBlock бяха в голяма полза, но откакто VPN услугите дойдоха на сцената, имаше много промени по отношение на това, което повечето хора биха предпочели. Хората вече не искат да предотвратяват само няколко IP адреси да се свържат с Интернет, те искат „пълния пакет“ по отношение на онлайн сигурността. Правилната VPN връзка им гарантира пълно криптиране. Докато изберете надежден VPN доставчик, тогава ще можете да държите всичко, което правите онлайн, за себе си.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map