10 знака, които показват, че може да станете жертва на сом

Фен ли сте на онлайн връзката? Чували ли сте все още за прословутия сом? Е, тук съм да се опитам да ви помогна да не изпаднете в измама за сом. Прочетете, за да разберете какво е сом и кои са 10-те знака, които трябва да търсите, ако смятате, че се правите на сом.

10 знака, които показват, че може да станете жертва на сом

10 знака, които показват, че може да станете жертва на сом

Какво е Catfishing?

Казано по-просто, сомът използва фалшива онлайн персона, за да създаде връзки с хора онлайн.

Противно на онова, което много хора мислят, не всички сомове се стремят да ви изкарат. Понякога сом не е нищо повече от срамежлив и самотен човек, който се опитва да установи връзка, без да се поставя в уязвима ситуация.

Този вид сом не е много зловреден. Да, те са предателство. Да, те все още се смятат за социални измами. Те обаче не са непременно опасни от гледна точка на сигурността.

По-доминиращият стил на сом обаче е много по-тъмен. Много хора използват фалшиви онлайн персони, за да финансират ежедневния си живот или да измамят нищо неподозиращи жертви от парите и времето си.

10 признака на сом

Как да разберете дали сте жертва на сом? Е, няма точна наука за това. Ако обаче човекът, с когото разговаряте онлайн, представя някои от знаците, които споменавам по-долу, може да искате да преоцените тази връзка.

1. Интернет връзката напредва бързо

През повечето време сом ще се опита да прогресира връзката възможно най-бързо. Те ще се опитат активно да формират възможно най-много емоционални връзки в рамките на първите няколко взаимодействия. Това трябва да е първото ви червено знаме. Реалните връзки, както онлайн, така и лично, отнемат време, за да се развият. Ако те вече изповядват любовта си към вас, без вие дори да не се срещнете, най-вероятно ще бъдете сом.

2. Вие комуникирате само чрез текст

Това е един от най-очевидните червени знамена, които можете да намерите. Ако единственият ви начин на комуникация е базиран на текст, имате проблем.

Интернет направи свързването с хора по целия свят много лесно. По същия начин, нашите комуникационни инструменти значително се подобриха през последните няколко години. Повечето от тях използват Skype, FaceTime или друг вид видео услуга. Ако не можете да накарате този човек да се съгласи да разговаря с вас по телефона или на камера, най-вероятно сте подведени.

3. Някои от техните истории просто не добавяйте

Тъй като сомът по същество използва фалшива персона за установяване на истинска връзка, сомовете трябва да разполагат с някаква основна информация за тяхната персона.

Обърнете внимание на историите, които ви разказват за техния живот и преживявания. Ако техните истории са прекалено екстравагантни или просто не изглеждат логични, най-вероятно сте подведени.

4. Те изглеждат твърде добре, за да бъдат истина

Хората, истинските хора, са с недостатъци. Те имат странни странности, които може би просто не оценявате през цялото време. Те не винаги са перфектни.

Дори и най-достойните Instagram отношения в реалния живот не са перфектни. Това е просто основна логика, грешката е за човека. Ако говорите с някой онлайн, който изглежда абсолютно перфектен, бъдете предпазливи. Великолепни ли са всички техни снимки? Те знаят ли всички ваши референции и имат ли интереси, които перфектно обхващат вашите? Най-вероятно сте сом.

5. Липсват техните страници в социалните медии

Ето червено знаме, което прекрасно допълва другите знаци, споменати в този списък. Повечето хора използват религиозните си страници в социалните медии. Всъщност всичко, от което наистина се нуждаете, е нечий Instagram дръжка и ще получите доста добра представа за ежедневния им живот.

Проверете страниците на социалните медии на човека. Активни ли са онлайн? Можете ли да видите взаимодействия с техните приятели? Маркирани ли са на снимки от вечери / дни? Ако наистина не можете да намерите сплотена страница в социалните медии, най-вероятно ще бъдете сом.

6. Те питат за облаги, финансови и други

Озадачете ми това: Ако сте в ситуация, която изисква спешна финансова помощ, с кого да се свържете?

Обикновено първо помолете вашето семейство или близки приятели за помощ. Ако човекът, когото срещнахте съвсем наскоро онлайн, внезапно поиска финансова помощ, най-вероятно ще бъдете подведен.

Това не се отнася само за искане на пари. Внимавайте с някой, когото току-що срещнахте, който продължава да моли за вашата помощ. Обикновено отнема известно време двама души да се доверят един на друг достатъчно, за да поискат подкрепа. Ако това се случва много рано в отношенията, смятайте го за червен флаг.

7. Имат твърде много извинения

Значи срещнахте някого онлайн. Незабавно го удариш (червен флаг), те изглеждат абсолютно идеални за теб (червен флаг) и нямаш търпение да преместиш връзката към нещо малко по-осезаемо.

Опитвали сте да ги получите по телефона или по камера, или дори сте се опитвали да се срещнете лично с тях …. И продължават да ви хвърлят извинения. Винаги има някаква или друга причина, която им пречи да преминат покрай текстовите разговори, които сте водили. Да, най-вероятно сте сом.

8. Минимални взаимодействия през деня

Опитайте се да прецените кога се водят тези разговори. Появяват ли се най-вече през нощта? Имате ли някаква форма на комуникация през деня?

Ако всичките ви разговори, за които изглежда, че се водят само през нощта, след като този човек приключи деня си, трябва да видите това като червен флаг. Не позволявайте на някой да ви убеди, че нямат няколко минути през деня, за да ви пуснат линия или обаждане. Ако говорите само през нощта, най-вероятно ще бъдете сом.

9. Те винаги са “Пътуване”

Изглежда имат работа, която ги изпраща редовно по целия свят. Поради тази работа те не могат наистина да говорят с вас (четете: покажете им лицето си на камера) често. Освен това по някаква причина пътуванията им никога не изглеждат близо до мястото, където живеете.

Ако те винаги “пътуват” и нямат време да ви докажат легитимността си … най-вероятно сте подведени.

10. Интересите им са твърде широки

Искам да вземете ментално внимание на вашите интереси. През повечето време ще можете да посочите какви са вашите интереси в няколко изречения. Обикновено тези интереси са специфични за вас и предишния ви опит.

Сега, ако човекът, с когото разговаряте онлайн, има твърде много интереси, които обхващат широк кръг от теми, считайте го за червен флаг. Широкият списък с интереси може да привлече вниманието на далеч по-голям брой хора. Ето защо много сомове завършват възможно най-широко и общо, когато изброяват личните интереси и хобита на своите хора, то просто улавя повече жертви. Ако това се случва с вас, най-вероятно ще бъдете сом.

Как да останете в безопасност в онлайн връзка

За да бъда много честен, връзката онлайн е много тежка работа. С нарастването на уебсайтовете за онлайн запознанства все повече хора приемат идеята за електронна връзка на далечни разстояния сега. Това направи нещата малко по-лесни за любителите на сомството навсякъде, тъй като сега повече хора са отворени за тези видове връзки.

И така, как можете да сте в безопасност, докато срещате онлайн? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате безопасността си на уебсайтове за онлайн запознанства:

  1. Не използвайте потребителския си профил във Facebook или обикновения си имейл, за да се регистрирате в някоя услуга за запознанства.
  2. Не използвайте своята дебитна или кредитна карта онлайн. Опитайте се да създадете онлайн портфейл или използвайте предплатена онлайн дебитна карта за всички ваши онлайн транзакции.
  3. Внимавайте да споделяте твърде много лична информация с хора, които срещате онлайн. Уверете се, че давате време на отношенията да прогресират естествено, преди да започнете да разкривате най-дълбоките си тъмни тайни.
  4. Ако имате някакво подозрение към човека, с когото разговаряте, опитайте с Google да потърсите снимката, която имат. Ако единствените резултати, които можете да намерите, са техните страници в социалните медии, тогава можете да свалите охраната си малко. Ще можете да видите дали този човек е откраднал снимките им от някой друг.
  5. Вземете си VPN връзка, за да сте сигурни, че вашите данни са защитени по всяко време. Освен това ще добавяте ниво на анонимност онлайн и ще се предпазите от възможни хакове и атаки. Предлагам да се използват само надеждни и надеждни доставчици като ExpressVPN.

10 знака за сом – финални мисли

Ето го, някои от знаците, които трябва да търсите, ако се чувствате сякаш ви правят сом. Не забравяйте, че остатъците съществуват. Един червен флаг не означава сом, задължително. Ако все пак откриете все повече и повече признаци, прекратете разговора и изрежете този човек от живота си.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me