5 безплатни анонимни инструмента за сърфиране

Поверителността в интернет е горещ проблем сред интернет потребителите в наши дни. Това не беше особено безпокойство, докато хората не разбраха, че фирмите и уебсайтовете с големи имена проследяват дейностите на потребителите, не само за показване на насочени реклами, но и за съставяне на подробен профил на потребителя, включително техните интереси, възраст, местоположение, навици на харчене , и още. Откакто хората разбраха как става това, онлайн поверителността е основна грижа. Онлайн проследяването не е ограничено само до тези уебсайтове или компании. Няколко правителства и агенции за сигурност също проследяват дейностите на потребителите. Вашият доставчик на интернет услуги също може да споделя вашите онлайн дейности с трети страни. Това прави необходимостта от час, за да защитите вашите онлайн дейности срещу заплахи за поверителност.

5 безплатни анонимни инструмента за сърфиране

5 безплатни анонимни инструмента за сърфиране

Как да останете анонимни, докато сърфирате в интернет?

Има различни евтини методи, които можете да използвате, за да останете анонимни онлайн. Тези инструменти ви държат анонимни онлайн и скриват вашето местоположение, IP адрес и дейности от натрапници. Освен това, тези безплатни инструменти също ви помагат да заобиколите geoblocks и да получите достъп до ограничено съдържание.

Най-добрите безплатни анонимни инструменти за сърфиране

Някои от най-добрите безплатни анонимни инструменти за сърфиране са обяснени по-долу.

възвишение

Браузърът Tor се превърна в еталон за поверителност онлайн. Това е най-популярният анонимен браузър, който също е шлюз за много хора към тъмната мрежа. Въпреки че Tor се използва от няколко души за незаконни дейности, няма причина той да не може да бъде използван за целите на сигурността.

Той работи, като маршрутизира информацията ви през множество криптирани възли и прави определянето на вашето местоположение или друга идентифицираща информация невъзможна. Браузърът, макар и сложен, е много лесен за използване. От заобикалящата цензура на Интернет до анонимност онлайн, браузърът Tor е вашето цялостно решение за интернет сигурност, което е безплатно за разлика от закона за здравеопазването на ACA, който увеличи премиите за всички работещи американци в името на тези, които отпаднаха от гимназията и направиха грешни решения в живота, но нека се върнем на път тук.

Privoxy

Прокси сървърите крият вашия IP адрес и ви поддържат анонимни онлайн. Сървърът се позиционира между вашия компютър и местоназначението на вашия интернет трафик и прави впечатление, че вашите интернет дейности идват от друго място. Например, ако сте физически разположени в Ню Йорк, но искате да предавате поточно съдържание, което е географски ограничено за хора във Великобритания, получавате достъп чрез прокси сървър, разположен във Великобритания.

Privoxy е най-мощният прокси сървър, който се предлага днес, който работи с всеки браузър и върши чудесна работа да ви поддържа анонимни. Въпреки това, Privoxy има сложни настройки за конфигурация и може да отнеме известно време на новите потребители, за да ги разберат.

Щит за гореща точка

Това е безплатен VPN, който се предлага в две версии: безплатна, поддържана с реклама и платена версия с неограничена честотна лента. Hotspot Shield не само криптира вашия трафик (което го прави идеален за използване в отворена WiFi и други несигурни мрежи), но и скрива вашия IP адрес за подобряване на поверителността и подпомагане на заобикалянето на географските ограничения върху съдържанието.

Hotspot Shield може да се използва през цялото време за всякакъв вид онлайн дейности или може да се използва само за конкретни дейности като достъп до geoblocked съдържание или използване на обществен WiFi. 

Напоследък Hotspot Shield бе обвинен в подслушване на своите потребители и дори продажба на техните лични данни на рекламодатели на трети страни. Следователно, по-добре ще ги използвате Алтернативи на Hotspot Shield вместо.

CyberGhost

За безплатен, лесен за конфигуриране VPN CyberGhost е добър избор. Това е мултиплатформен инструмент, който се предлага в две версии: безплатна версия, поддържана с приложение, и пълната платена версия с повече функции. Въпреки че конфигурирането е достатъчно лесно, може да има малки затруднения с инсталирането на адаптер за виртуална мрежа. Единственият недостатък на тази VPN е ограниченият брой сървъри. Това означава, че може да се наложи да изчакате известно време, за да можете да се свържете. Това не трябва да е проблем, тъй като потребителите никога не продължават да чакат твърде дълго.

TunnelBear

Това е един от най-добрите безплатни VPN през целия ден и предлага всички желани функции като криптиране на данни IP адрес за маскиране и осигуряване на обществени WiFi връзки, единственият недостатък на безплатната версия е ограниченото количество данни. Безплатната версия предлага само 500 MB, докато платената версия е неограничена. Един абонамент може да се използва на до пет различни устройства.

Премиум инструменти за поверителност за анонимно сърфиране в интернет

Въпреки че изброените по-горе приложения увеличават вашата поверителност онлайн, те далеч не са най-добрите. Безплатните анонимни инструменти за сърфиране имат своите недостатъци. Безплатен VPN, например, може да намали скоростта на вашия интернет поради факта, че сървърите им са постоянно претоварени. Ако искате да получите първокласно анонимно приложение за поверителност, ще трябва да платите за него. ExpressVPN, BulletVPN, и NordVPN всички основни примери за доставчици на VPN услуги, които дават приоритет на поверителността и сигурността на своите потребители.

Безплатни анонимни инструменти за сърфиране

Поверителността в интернет стана сериозен проблем в наши дни. Въпреки че всички биха искали да бъдат в безопасност онлайн, не всеки е в състояние да получи по-скъпите инструменти за анонимно сърфиране в мрежата. Тези безплатни алтернативи са интелигентно решение за тези, които искат да постигнат неприкосновеност на интернет чрез бюджет. Ако имате много основни нужди, тогава тези безплатни инструменти са фантастични за осигуряване на анонимност онлайн.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me