6 случая, в които политиките за VPN-и без регистрационни файлове са били изпробвани

Целта на използването на VPN е поверителността, която получавате. Независимо дали е за стрийминг на видеоклипове, достъп до торент сайтове или за сигурна връзка, докато сте свързани с интернет, хората получават VPN мрежи, защото ценят своята поверителност.

5 случая, в които политиките за VPN-и без регистрационни файлове са били изпробвани

5 случая, в които политиките за VPN-и без регистрационни файлове са били изпробвани

Всички доставчици на VPN се рекламират като идеално решение за вашите нужди. Общо правило, което всички VPN трябва да спазват в идеалния случай, е да не се съхраняват регистрационни файлове и данни за трафика. Политиката за поверителност на VPN е много важна.

Но никога не знаете кои доставчици на VPN държат края на сделката. Не можете да сте сигурни дали тяхната политика за поверителност наистина е толкова строга, колкото казват, че е. Имало е случаи, когато доставчиците обещавали нулеви политики за регистриране на данни, но потребителските данни все пак се оказват някак правителството.

Защо са важни VPN дневниците?

Всяко приложение, което използвате, събира важни данни, свързани с вас по всякакъв начин. VPN мрежите правят същото. Въпреки че има някои регистрационни файлове за грешки, които задължително се събират, някои VPN също събират регистрационни файлове за използване, заедно с подробностите за уебсайтовете, до които имате достъп. Това просто обезсилва преди всичко плюсовете на използването на VPN.

Хората използват услугите на VPN, мислейки, че тяхната поверителност ще бъде защитена. Когато използвате VPN, доверявате на доставчика, че той няма да регистрира вашите дейности, както прави интернет доставчикът.

Когато обаче не спазват политиката да не съхраняват информация за вас, вашите данни са податливи на експлоатация. Първо, трябва да знаете различните начини, по които приложенията записват вашата информация. Най-често срещаните са дневниците за връзка и регистрационните файлове за използване.

Дневници за връзка: Дневниците за връзка, както подсказва името, са записите по време на VPN връзката. Те могат да запишат вашия реален IP адрес и виртуалния или фалшив IP адрес. Времевата маркировка на вашия запис, т.е. времето, когато сте влезли в мрежата и времето за излизане, се проследяват.

Дневници за използване: Тези дневници съдържат информация за приложенията, които сте използвали, и уебсайтовете, които сте разглеждали. Те записват всичко, което правите, когато сте онлайн. Вашите данни са безопасни само при условие, че не са свързани с вашия действителен IP адрес. Ако доставчикът на VPN притежава такъв тип данни, това може да бъде много опасно за сигурността на вашите данни. Изберете само VPN, който предлага политика без регистрация.

Какво е VPN без регистрация?

Хората използват VPN за различни цели; За да спрете интернет доставчиците да следят своите дейности, да станат анонимни онлайн, да заобиколят гео ограниченията и много други. Каквато и да е причината, всеки потребител иска своята идентичност да бъде скрита. По принцип очаквате от вашия доставчик на VPN да ви позволи да разглеждате в пълна анонимност.

Повечето доставчици на VPN ще ви уверят, че не събират личните ви данни. Това автоматично означава, че всички регистрационни данни (ако има такива) ще бъдат изчистени веднага след приключване на сесията ви. Но трябва да предприемете стъпки, за да сте сигурни в искането им, защото обратното ще означава, че вашите данни, запазени на техните сървъри, могат да бъдат разкривани на правителството или други органи. Те дори могат да бъдат използвани от хакери. Това е мястото, където VPN-ите без регистрация влизат в картината.

VPN тестове, изпробвани в последно време

ExpressVPN

Наскоро ExpressVPN трябваше да премине през обществено изпитание по отношение на неговата роля в опита си да прикрие подробностите за убийството на висок профил. Излезе ясно, че VPN услугата и нейните наети сървъри са били използвани от нападателите за прикриване на детайли за убийството на руския дипломат Андрей Карлов.

През 2016 г. Андрей Карлов работеше като руски посланик в Турция, когато покушението се случи. На 19 декември дипломатът се обръща към художествена галерия в Анкара, Турция, когато Мевлет Мерт Алтинташ го убие.

Имаше твърди твърдения, че неизвестният съучастник на Altintaş използва ExpressVPN, за да влиза в акаунта си в социалните медии, за да изтрие всякакви доказателства, които биха могли да го инкриминират. В този процес репутацията на ExpressVPN беше влачена през калта.

Твърди се, че този съучастник е използвал VPN сървъри, които ExpressVPN е наел в Турция. ExpressVPN се озова в разгара на политически сътресения, които в никакъв случай не са незначителни на международната арена.

Според изявление, публикувано от ExpressVPN до турските власти през януари 2017 г., изглежда, че доставчикът на услуги е знаел, че тяхната VPN се използва. Но веднъж завинаги бяха изяснили, че не съхраняват данните от дневника и личната информация на своите VPN потребители. Следователно не може да се знае точно, че самият съучастник или друг потребител е имал достъп до акаунти в социалните медии към момента на споменатия инцидент..

Последиците: Този тежък епизод без съмнение остави ExpressVPN озверяван, но по-голямото разкритие е, че ExpressVPN не съхранява регистрационни файлове, както винаги е обещавал.

PIA VPN

Друг случай е VPN доставчик, наречен Частен достъп до Интернет (PIA). Той беше призован от ФБР приблизително по същото време. С политика без регистрация, подобна на много услуги, PIA доказа, че цени поверителността на своите потребители. ФБР не успя да извлече никакви данни, които биха могли да бъдат свързани с дейностите на потребителите му онлайн и тяхната самоличност.

VPN, които не са преминали теста

Не всеки доставчик на VPN може да докаже, че се придържа към правилата. Има някои виновни страни, които се хванаха:

 • PureVPN: Има спекулации, че веднъж PureVPN е помогнал на правоохранителните органи на САЩ с улавянето на киберпреследвач.
 • HideMyAss и групата LulzSec: През 2011 г. HideMyAss разкри своите самоличности на LulzSec, групата за хакване на уебсайтове, която беше началото на края им.
 • EarthVPN: Холандската полиция през 2014 г. залови сървър на EarthVPN във връзка с призив за заплаха с измама.
 • IPVanish: Още през 2016 г. IPVanish предостави потребителски регистрационни файлове на американските власти, които разследват наказателно дело. IPVanish променя собствеността си оттогава и настоява, че сега следва стриктна политика без регистрация.

Обобщавайки

Дори ако твърденията за отказ от поверителност са верни, повечето доставчици на VPN под контрол няма да го приемат, тъй като има потенциал да навреди на потребителската им база. В заключение, ExpressVPN излезе по-силен от всякога в тестовете за поверителност, дори когато беше в центъра на екстремни обстоятелства. Освен лошото и тежко мрачното международно събитие, доставчиците на услуги като ExpressVPN и PIA ще станат избор на потребителите, ако предпочитат защита на поверителността за правни цели.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map