7 начина да докажете вашия смартфон и да защитите данните си

Нека си го кажем. Колкото и умни да защитаваме личните си данни онлайн, винаги има някой по-умен. Експертният хакер винаги е в движение в дигиталната джунгла и чака тази девствена възможност да се нахвърли върху поверителната ни информация и да я открадне. Кражбата, излишно е да казваме, е или да изчистим банковите си сметки, или да разберем много, много поверителна информация. Наскоро ЦРУ доказа, че никой от нас не е защитен изцяло от хакерски атаки. Това е, което трябва да направим, за да вземем максимална защита. Независимо дали използвате iPhone, iPad или Android, ето 8 начина да защитите вашия смартфон.

7 начина за доказване на вашия смартфон и запазване на вашите данни

7 начина да докажете вашия смартфон & Пазете вашите данни

Как да хакнете вашия смартфон

Постоянно надграждайте софтуера & Firmware

Следете всички актуализации на софтуера и ги инсталирайте съответно както на вашия смартфон, така и на компютъра. Разбира се, актуализирането води до смущаващи промени в интерфейса на вашия компютър, с който сте свикнали. Но датираният софтуер е точно това, което хакове търсят и обичат. Така че не надграждането е отваряне на вратички за тях. Уверете се, че актуализациите, които прилагате, идват от официални източници.

Освен това не използвайте неофициални инструменти за „вкореняване“ на телефона си (iOS го нарича „jailbreaking“), освен ако не сте абсолютно сигурни в своята дейност. Техническите защитни мерки могат да бъдат проникнати на вкоренени телефони и да прослушате поверителните ви данни става лесно.

Изберете Вашите приложения внимателно

Докато инсталирате приложение за смартфон, може да се наложи да му дадете разрешение за достъп до вашите файлове, камера или подслушване на вашия микрофон. Затова помислете трудно, преди да кажете „да“, тъй като те могат да бъдат злоупотребявани. Това е приложимо по-специално за потребителите на Android, тъй като процесът му за проверка на приложения е доста снизходителен в сравнение с този на Apple. Освен това, тъй като Android също ви позволява да инсталирате приложения, предоставени от трети страни, той също създава врата за нелоялни приложения, които да проникнат в телефона ви. Затова просто не инсталирайте нищо от непознати уебсайтове.

Направете го трудно за нахлуване на натрапници

Всеки, който открадне телефона ви, може да причини големи проблеми. Затова го дръжте заключен, когато не го използвате. Дълбоката новина е, че както iOS, така и Android се заключват чрез 6-цифрен код. Алтернативно, опции като разпознаване на лицето или пръстови отпечатъци може да се използва за защита на вашата поверителна информация. Също така внимавайте за опциите за „интелигентно отключване“, които автоматично отключват телефона, когато сте вкъщи или когато смарт часовникът е наблизо. Те позволяват на крадец да заобиколи изцяло личния ви код за отключване.

Направете разпоредби за проследяване & Заключете телефона си

Въпреки че се нарича негативно мислене, трябва да сте практични и винаги да имате предвид, че има всяка възможност телефонът ви да бъде откраднат. В същото време трябва да гарантирате, че данните, съхранявани в него, са безопасни, независимо какво. Някои модерни телефони имат тази забележима функция, при която всички данни се изтриват автоматично, след като крадецът направи няколко неуспешни и неправилни опита с парола.

Друга услуга стерлинги, предоставяна от Google и Apple е „намери моето устройство“. Това може да намери откраднатия ви телефон на карта, като същевременно дистанционно заключва или изтрива данните му. Като потребител на Apple, можете да получите достъп до това чрез уебсайта iCloud. Можете да активирате тази услуга на телефона си, като отидете в Настройки > iCloud > Намери айфонът ми. Google.com/android/devicemanager е идентификационният номер, където патроните на Android могат да имат достъп до тази услуга.

Не патронирайте функциите за автоматично влизане

Сигурното автоматично влизане е удобна функция, тъй като виртуалните клавиатури правят въвеждането на парола задача. Той също така изписва опасност като хакер, за да има достъп до всички ваши поверителни онлайн акаунти, просто трябва да отворите браузъра си. Затова не използвайте функциите за автоматично влизане на телефона си. Ако изобщо се занимавате, използвайте приложение за управление на пароли, което предвижда редовно да въвеждате главна парола.
Също така се въздържайте да използвате една и съща парола за повече от една услуга или приложение, защото ако тази конкретна парола бъде идентифицирана, е възможно да получите достъп до цялата ви лична информация. Това е приложимо, дори когато сте напълно внимателни да запазите сигурността на вашия смартфон като елемент с първостепенен приоритет, тъй като хакерите редовно проникват в онлайн услугите, за да крадат потребителски идентификационни данни, които след това се изпробват в други различни сайтове. Можете да създадете силни случайни пароли за секунди, като използвате този полезен инструмент.

Дръжте отделните приложения заключени

Силната парола или код може да попречи на крадците да влязат в нея, но трябва ли телефонът ви да бъде краден физически, тогава какво да правите? Предимството на Android е, че отделните приложения могат да бъдат заключени, като по този начин се гарантира, че дори крадецът да премине през заключения екран, той няма достъп до вашето банково приложение или имейла ви, без да въвежда втората парола.

ОС на Android няма тази възможност, но има доста безплатни приложения, които я предоставят. AVG AntiVirus Free е едно такова приложение. Потребителите на iOS обаче не могат да заключват отделни приложения директно, но могат да използват папка Lock – достъпна безплатно в App Store – която може да осигури защита на паролата за вашите папки и документи, като по този начин значително намалява общия обем на поверителна информация, достъпен от cybercriminal.

Използвайте VPN

VPN означава виртуална частна мрежа. Свързването към VPN сървър ви позволява да криптирате целия си интернет трафик, защитавайки вашите чувствителни данни от потенциални хакери и подслушватели в процеса. Използването на VPN е изключително важно, ако често се свързвате с обществени WiFi горещи точки в ресторанти, кафенета, летища, училища или болници. Тези безплатни WiFi горещи точки са особено податливи на киберпрестъпни атаки. Можете лесно да изтеглите и инсталирате VPN приложение на вашето iOS или Android устройство. Разгледайте най-добрите VPN услуги за 2017 г. в този цялостен преглед.

Как да пробите вашия смартфон – Sum-Up

Времето, което прекарахме в сърфиране в интернет, използвайки нашите смартфони, непрекъснато расте. Независимо дали изпращаме имейли, проверяваме нашите акаунти в социалните медии или банковия баланс или извършваме онлайн покупки. Повечето хора за съжаление не предприемат необходимите мерки, за да защитят своите данни, когато използват телефоните си, било поради мързел или невежество. Не излагайте чувствителната си информация на риск. Хак-доказателство вашия смартфон с помощта на трикове и съвети, които ви предложихме по-горе.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me