8 съвета, за да извлечете максимума от Spotify, който не искате да пропускате!

Потокът е най-новият цифров бум. Потокът на музика беше първият, който навлезе на пазара, като YouTube го направи популярен в началото. Тогава дойдоха Pandora, SoundCloud и Spotify, които станаха смяна на играта.

8 съвета, за да извлечете максимума от Spotify

8 съвета, за да извлечете максимума от Spotify

Spotify се превърна в приложението за стрийминг на музика за повечето любители на музиката. Това, което прави Spotify различен е, че изпълнителите и звукозаписните компании могат да извлекат печалба от музиката си в платформата.

Няколко музикални изпълнители, композитори и композитори стартират музиката си на Spotify, още преди да издадат албумите си.

Създаден в Швеция през 2006 г., Spotify имаше скромно начало. Но днес той се радва на почти знаменитост и е достъпен в повечето страни по света, като най-новите участници са Африка и Близкия изток.

Повече от музика

Spotify е наличен само като мобилно приложение, или на Android или iPhone. Приложението е достъпно и за таблети. Всички основни услуги са безплатни, но всички добри неща се предлагат на цена от 9,99 долара на месец. Но Spotify е много повече от музика.

Как да извлечете максимума от Spotify

Има няколко различни начина да използвате приложението и да го изведете извън музиката. Интегрирайки Spotify с други приложения, можете да извлечете повече от музиката, както и от други функции. Ето 8 начина да използвате Spotify максимално.

1. Използване на VPN

Подобно на стрийминг услуги като Netflix, песните, които можете да слушате чрез Spotify, варират в различните региони. Ето защо понякога се натъквате на песен, която не е налична във вашата страна. Използвайки VPN като ExpressVPN, можете да използвате Spotify, без да сте обвързани с определен регион.

2. Интеграция с Google Maps

Да, Google е навсякъде и сега е интегрирана и с Spotify. Ако искате да използвате Spotify за възпроизвеждане на любимата си музика, докато пътувате или шофирате, а също така използвате Google Maps едновременно, за да намерите вашата дестинация, може да се наложи да продължите да превключвате между двете приложения.

Това вече няма да е така при интеграцията с Google Maps. Сега можете да продължите да слушате любимите си песни, докато използвате Google Maps за навигация. Всичко, което трябва да направите, е да свържете профила си в Spotify с профила си в Google Maps.

Когато отворите акаунта в Google Maps, забелязвате логото на Spotify в долния ъгъл. Чрез докосване на логото можете да започнете да пускате любимата си музика, без да излизате от приложението Google Maps.

3. Сутрешна аларма

Ако имате навика да се събуждате под звука на будилника, скоро може да ви стане скучно да се събуждате със същата стара мелодия всяка сутрин. С Spotify можете да заменяте същия същият стар сигнал за аларма с различна песен по ваш избор всяка сутрин.

Можете да направите това, като инсталирате будилника на Google и след това го интегрирате с вашия Spotify акаунт. Можете да изберете всяка песен от плейлиста си, която да използвате, е вашият тон на аларма. Можете също така да промените песента (Kanye West, Ice Cube, Tim McGraw), за да се събудите с различен тон всяка сутрин.

4. Интеграция на социалните медии

Spotify е нещо повече от платформа за стрийминг на музика. Той също функционира като мрежа от социални медии.

Можете да се свързвате с други хора в приложението и да споделяте и препоръчвате музика, а също и да интегрирате своите акаунти в социалните медии, за да можете да споделяте плейлиста си с приятелите си.

Интегрирането на вашите акаунти в социалните медии с вашия Spotify акаунт ви позволява да отключвате повече забавление и вълнение, докато споделяте своята музика и плейлисти с приятелите си в социалните медии.

YouTube, Facebook (компанията, която търси нов изпълнителен директор), WhatsApp и Instagram са някои от акаунти в социалните медии, които можете да интегрирате със Spotify.

5. Персонализиран плейлист

В началото трябва да потърсите песните, които искате да слушате. Но след като сте редовен потребител, приложението създава персонализирани плейлисти въз основа на вашите навици и предпочитания за слушане. Колкото по-дълго използвате приложението, толкова по-добре Spotify разпознава вашите музикални предпочитания. Той дори ви изпраща куриран плейлист всеки понеделник сутрин.

6. Crossfade

С функцията crossfade една песен се слива безпроблемно в друга, без да оставя тишина между тях. Тази функция е идеална за тези, които не обичат тишината между две песни. Функцията crossfade също ви позволява да бъдете свой собствен DJ.

Когато възпроизвеждате песни отзад назад, една песен, подаваща се в друга, е далеч по-малко скучна и също така задава перфектното настроение на парти.

7. Spotify на Apple Watch

Spotify е наличен както на Android, така и на Apple устройства, но допреди няколко дни нямаше специално приложение Spotify за часовника на Apple. Потребителите с приложението Spotify на iPhone могат да играят и променят песни и да регулират силата на звука от своя Apple Watch.

Преди няколко дни потребителите на Apple се сдобиха със специално специализирано приложение Spotify за часовника на Apple, което улеснява играта и контролирането на музика от китката. Даването на специално приложение за Apple Watch е едно от най-големите постижения за Spotify през последните месеци.

Сега можете да инсталирате приложението Spotify направо от вашия Apple Watch толкова лесно, колкото го правите на вашия смартфон. След като имате приложението на часовника си, можете да го използвате по много повече начини, след което можете да го направите без приложението.

Можете да възпроизвеждате, да пропускате, да правите пауза, да връщате напред и напред песните, които се възпроизвеждат от часовника, както и да имате достъп до наскоро пусната музика, като плъзнете наляво. Можете също така да добавите музика в библиотека, както и да възпроизвеждате музика от часовника на всяко съвместимо устройство. Функционалността на 4G все още не се поддържа, нито пък се запазва музика офлайн.

8. Препоръчителна музика

Докато играете песен, не забравяйте да погледнете в долната част на екрана, където приложението предлага повече подобни лекарства въз основа на вашите вкусове и предпочитания. Препоръчителната музикална функция е сензационен начин за откриване на нова музика. Просто не започвайте да пеете музиката в колата (или където и да е), както направи Лила в онази средна комедия The Heartbreak Kid!

Заключителни мисли

Какво мислите за тези топ съвети и трикове на Spotify? Ще се възползвате ли от някой от тях? Мислите ли, че сме пропуснали някой хак на Spotify? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me