8 съвета за коригиране на бавните скорости на VPN връзка

Налице е погрешно схващане, което ви кара да вярвате, че използването на VPN може да доведе до по-бавно преживяване на сърфирането. Интернет стана толкова неразделна част от нашия живот, че сега е невъзможно да си представим как някога сме успели да живеем без него. С развитието на технологиите нашата достъпност до интернет също ще се подобри. За примери, помислете за случая със смартфони и безжични рутери. Поддържат ни връзка 24 × 7.

7 съвета за коригиране на бавните скорости на VPN връзка

8 съвета за коригиране на бавните скорости на VPN връзка

Contents

Бързо VPN или празни обещания

Посетете уебсайта на всеки доставчик и той ще ви обещае супер високи скорости. Но реални ли са тези обещания? Не всички VPN компании предлагат една и съща скорост. Някои VPN са чудесни за стрийминг на видео, а други не са толкова добри. Как знаете доставчика на VPN, който смятате, че е най-добрият предлага правилните скорости?

Ще ви уведомим как да тествате VPN скоростите. Но преди да започнете, уверете се, че изберете VPN, който предлага гаранция за връщане на парите. Това е важно, защото ако не харесвате скоростите на дадена компания, би трябвало да можете да си върнете парите. Най-добрите VPN компании предлагат до 30 дни възстановяване, така че трябва да сте готови да опитате без никакъв риск.

Как да тествате VPN скорост?

Ето какво трябва да направите, за да определите колко бърза е вашата VPN връзка всъщност.

Първа стъпка

За начало трябва да знаете как да тествате скоростта на вашата мрежа. Speedtest.net може да ви помогне тук. Просто посетете уебсайта на Speedtest.net и започнете теста. Той ще започне да пингира вашата мрежа и ще ви уведоми за скоростта на изтегляне и качване на мрежата.

Уверете се, че не използвате Wi-Fi връзка. Безжичните връзки увеличават шанса за конфликт, като по този начин намаляват крайните ви скорости. Ако е възможно, проверете скоростта с Ethernet кабел на вашия работен плот или мобилните данни на вашия телефон.

подготовка

Преди да започнете теста, уверете се, че се изпълняват само критични приложения, като вашия антивирус. Излезте от всички други приложения, тъй като те могат да събират ресурсите на вашето устройство.

Можете да проверите всички фонови приложения, работещи в системата и да излезете от тях.

Как да тествате

Проверете скоростта на вашето устройство, без да стартирате VPN. Можете да го направите, като посетите Speedtest.net или подобни уебсайтове. ExpressVPN имат интегриран тест за скорост и в VPN приложението им. Забележете скоростта. Сега стартирайте своя VPN и тествайте скоростта отново. 

  1. Правете това няколко пъти на ден, за да разберете дали скоростта спада в определени часове.
  2. Стартирайте VPN на няколко сървъра. Повечето VPN дават добри скорости на своите сървъри в САЩ и Великобритания.
  3. Също така имайте предвид, че използването на различни VPN протоколи също ще доведе до промяна в тестовете за скорост.

Забележете спада на скоростта преди и след свързване на VPN. Също така се свържете със сървъра в близост до вас. Например, ако сте в Швеция, свържете се с шведски сървър, за да видите скоростите, които постигате. Местните сървъри предлагат по-добри скорости като цяло. В случай че получавате бавни скорости за изтегляне и качване, проверете това ръководство за това как да подобрите VPN скоростите.

Различни сървъри за различни цели

Някои доставчици на VPN имат специални сървъри за конкретни цели. Например, вашият VPN доставчик може да предложи поточни сървъри за гледане на онлайн видеоклипове и сървъри за игри за онлайн игри.

Според вашите изисквания те ще намалят нивото си на криптиране, за да увеличат скоростта. Вместо да се свързвате с конкретна държава, можете да опитате да се свържете с техните специални сървъри. Това ще ви предложи увеличени скорости.

Необходимостта от допълнителна сигурност при излизане онлайн

Въпреки че постоянният достъп до Интернет със сигурност предоставя много ползи, той крие и множество потенциални опасности. За щастие хората вече са наясно с тези заплахи и предприемат подходящи мерки, за да останат в безопасност.

Киберпрестъпността се превърна в реална заплаха за нашата безопасност и поверителност. Всеки, който използва интернет, може да стане плячка за него. За да защитят своите данни от киберпрестъпници, много потребители в Интернет вече използват виртуални частни мрежи или VPN.

VPN мрежите пазят нашите данни в интернет чрез използване на криптиране

VPN защитават вашите данни и поверителност от киберпрестъпници. Когато извършвате транзакция чрез онлайн банкиране или изпращате личен имейл по безжична мрежа, киберпрестъпниците с някакво техническо ноу-хау лесно могат да прихващат вашите данни. VPN мрежите предотвратяват това, като криптират трафика ви. Дори ако хакерът успее да ви пресече потока от данни, той няма да може да го дешифрира. Чрез добавяне на допълнителен слой защита, VPN ще гарантира, че вашата чувствителна информация не достига до грешни ръце.

Ще забави ли VPN вашата интернет връзка?

Това не винаги се случва, но това е възможност. VPN може да забави скоростта на връзката ви поради няколко причини.

VPN сървърите може да са заети

Безплатните VPN почти винаги са пренаселени. Това означава, че твърде много хора ги използват, но нямат достатъчно честотна лента. Ако сте на безплатен сървър, определено ще срещнете проблеми със скоростта. Въпреки това, платени VPN мрежи като ExpressVPN и NordVPN предлагат високи скорости, които са чудесни дори за онлайн игри и видео стрийминг.

VPN протоколи

VPN мрежите използват различни протоколи за криптиране на вашата информация. В зависимост от степента на сигурност, която сте избрали, скоростта на връзката ви може да намалее. Ако изберете по-високо ниво на криптиране като 256-битовото криптиране, скоростта на връзката ви определено ще спадне. 256-битовото криптиране обаче означава криптиране на високо ниво и безопасност. 128-битовото криптиране е малко по-малко защитено; това обаче няма да окаже реално въздействие върху скоростите на връзката ви.

Трябва да намерите правилното ниво на криптиране за вашата цел. Ако отваряте чувствителни уебсайтове, добре е да използвате OpenVPN с 256-битово криптиране, но ако планирате да предавате видеоклипове, криптирането на ниско ниво ще бъде по-добър избор.

Вашият хардуер не може да поддържа шифроването

Ако използвате старо устройство, криптирането може да изразходва твърде много от вашата CPU мощност. Това ще забави не само интернет връзката, но и цялостното функциониране на вашата машина. Ако имате стара машина, не забравяйте да надстроите вашия хардуер.

Вие избирате сървър, който е твърде далеч

Разстоянието между вашето действително местоположение и физическото местоположение на VPN сървъра, с който се свързвате, също може да забави вашите интернет скорости. Известно е, че далечните сървъри предлагат по-ниска скорост от местните сървъри.

Как да се справим с бавни скорости на VPN връзка

Ако непрекъснато се сблъсквате с проблема със скоростта, ето няколко стъпки за отстраняване на неизправности, които могат да помогнат.

Изберете доставчик на услугата Premium VPN

В много случаи бавните скорости на изтегляне, които изпитвате, когато сърфирате в мрежата, използвайки VPN V, са резултат от претоварени VPN сървъри. Ако използвате безплатен VPN, повече от вероятно ще страдате от бавна скорост на VPN връзка. За да получите по-бързи скорости, регистрирайте се с VPN услуга, която предлага на потребителите първокласни VPN сървъри.

Промяна на VPN порта или протокола

Когато използвате VPN, софтуерът се свързва към VPN сървърите на определен номер на порт, използвайки определен протокол. Някои мрежи ограничават скоростта на връзката на определени протоколи или портове. Продължавайте да променяте порта / протокола, докато разберете най-бързата комбинация.

Изберете друг сървър

Изберете сървър, който не е твърде далеч. Това автоматично ще увеличи скоростите ви. Изборът на друг сървър може също да ви помогне да преодолеете всички проблеми със задръстванията.

Изберете кабелна връзка

Ако използвате Wi-Fi връзка, скоростта ви може да бъде ограничена. Това е така, защото безжичните връзки предават данни по споделен канал. Това може да доведе до по-ниски скорости. Кабелните връзки, от друга страна, поддържат по-високи скорости. Кабелните връзки също са по-безопасни от Wi-Fi връзките.

Рестартирайте вашия рутер / модем или комутационни устройства

Изтичането на памет може да доведе до забавяне на маршрутизатора или модема ви във времето. Ще можете да преодолеете проблема с скоростта, като просто рестартирате рутера / модема. Някои устройства не могат да предлагат високи скорости, защото са натоварени от тежкото криптиране на VPN тунел. Устройства за Android и iOS от старо поколение, NAS и рутери принадлежат към тази категория. В такива случаи е най-добре да преминете към устройство с по-бърз процесор.

Опитайте да деактивирате временно софтуера за локална сигурност

Вашият антивирусен или защитна стена може да намали скоростта на вашия VPN трафик. Деактивирайте вашия софтуер за сигурност временно, за да видите дали това помага.

Опитайте да се свържете от друго място

Възможно е да има проблем с връзката ви с вашия доставчик на интернет услуги. Лесно е да се определи това. Просто се опитайте да се свържете с интернет от друго място като дома на вашия съсед или кафене.

Рестартирайте устройството си

Устройството ви може да е изчерпало паметта или ресурсите и това може да е причина за „умората“. Рестартирането може да подобри скоростта на връзката ви.

Как да се справим с бавни скорости на VPN връзка

Малко вероятно е да забележите реална промяна в скоростите на връзката си, когато използвате VPN. Ако вашата интернет връзка е бърза, вашата VPN връзка също ще бъде бърза. Докато имате бърза и стабилна връзка, всяко забавяне ще бъде незначително. И ако се сблъскате с проблеми с ниска скорост, следвайте съветите, споменати в тази публикация.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me