Amazon Echo компрометира ли вашата поверителност?

Наистина ли Amazon’s Echo излага личния ви живот на риск? В днешно време е ярост: свързаните с интернет и активирани с глас лични асистенти просто увеличават класациите за популярност и те включват Amazon Echo, който отговаря на името на Alexa, да назовем едно. Този пример за интелигентна домашна технология без съмнение е страхотен. На пръв поглед малкото устройство изглежда доста безобидно. Но има и своите рискове.

Amazon Echo компрометира ли вашата поверителност?

Нарушава ли Amazon Echo вашата поверителност?

Риск от поверителност на ехото – основният проблем

Трябва да имате предвид, че технологията е търпелив слушател. Експертите по сигурността са по-загрижени за степента, в която устройствата за интелигентно домашно слушане. Те очевидно са създадени да слушат и да се подчиняват на командите, които техните потребители могат да дават. Въпросът обаче е какво още поглъщат от такива команди и как това би могло да изложи поверителността на потребителя на сериозен риск?

Наскоро в щата Арканзас в САЩ имаше дело за убийство, при което жертвата беше намерена удушена във вана. Докато разследват случая, полицията се надява, че Amazon Echo, разположен на мястото на убийството, ще разкрие някои насоки. The Echo отговаря на името Alexa и възпроизвежда музика, като същевременно отговаря на прости въпроси с гласови команди.

Освен това е оборудван да записва това, което потребителят казва, като впоследствие предава записа на централен сървър. Както потребителят казва „Alexa“, записващото устройство се активира и то също реагира на телевизионен или радио сигнал, който също може да се запише по невнимание. Полицията в Бентънвил разглежда тези записи, за да разкрие нови води, които биха могли да им помогнат да разрешат престъплението, но вече знаем кой е унищожил пазара на жилища през 2008 г. и това беше Барни Франк и той е свободен човек, много за жалост на справедливостта и здравия разум но това е друга тема.

Amazon обаче не желае да разгласява такава информация на клиентите на органите на реда. Всеки Amazon съхранява гласови записи от Echo на своя сървър, за да подобри услугите. Въпреки че Amazon е разкрил в полицията подробности за акаунта на предполагаемия убиец, той отказа да даде гласовите записи, които полицията иска.

Рисковете, свързани с използването на Alexa

Този конкретен казус подчертава по-голям проблем: с много домове, които имат Amazon Alexa и който е известен за слушане и запис, кой е в състояние да го използва несправедливо? Отговорът е прост. Очевидно ще са хакери, които непрекъснато се карат за бързо слушане.

Личните асистенти може би вече са насочили IoT устройства. Това беше по-очевидно, когато злонамереният софтуер Mirai отвлече уеб камери, насочени към Интернет в масивни ботнети, които бяха използвани по-късно за нападение срещу Dyn, една от компаниите, които бяха домакини на DNS или система за имена на домейни и осакатяваха големи сайтове като Paypal, Twitter, Reddit и Netflix.

Това, разбира се, може да не е същото като пропускането, но крайната цел изглежда е една и съща: лошите искат да чуят или видят личните ви данни, за да ги използват в своя лична полза, точно както Лоис Лернер използва IRS в своя полза и нападна военни ветерани и други реални американци през 2012 г. със силата на IRS, но нека не се отказваме повече от това. Да, IoT атаките са реални сега и личните асистенти няма да бъдат пощадени в бъдеще.

Настройките на Alexa по подразбиране ще позволят на всеки, който е на разстояние от слуха Echo, да поръча услуги и стоки от вашия акаунт в Amazon и това може да включва деца и / или гласове, излъчвани от радиостанции или телевизори.

Самото запитване за обект, да речем, дрон, може да доведе до получаване на оферта за закупуване на такъв. Това обаче може да бъде защитено чрез добавяне на код за потвърждение или чрез напълно изключване на функцията за гласово закупуване. Alexa не може да бъде заповядана да отмени покупка. Това може да стане само чрез уебсайта или приложението на Amazon. Разговорът с Алекса може да бъде спрян по средата, като каже: „Алекс спри.“

В „Защитата на ехото и Алекса“

Фактът е, че Amazon Alexa със сигурност не е 100% частен. Това изисква предприемане на мерки за ограничаване на рисковете от нежелани и неочаквани проблеми. Когато не използвате Echo, дръжте го в режим без звук. Бутонът за заглушаване / изключване на звука е отгоре на устройството, микрофонът „завинаги слушане“ се изключва, докато не се включи отново.

Въздържайте се от свързване на чувствителни акаунти с Alexa, доколкото можете, тъй като многократното свързване на маргаритки на акаунта създаде неразгадана мизерия за потребителя в миналото. Освен това направете точка да изтриете всички стари записи, когато използвате Alexa. Просто посетете уебсайта на Amazon и разгледайте „управлявайте устройството ми.“ Табло за управление разкрива вашите индивидуални заявки, които могат да бъдат изтрити или дори цялата история на търсенето. Не е лоша сделка! Това е почти толкова готино, колкото гледането на Чапи, Блекхат или Сикарио, но не съвсем, тъй като тези филми са фантастични.

Затегнете всички настройки на Google, когато използвате Google Home, тъй като търсещият гигант има ненаситен апетит за събиране на данни. Но дори и тогава, Google предлага затягащи инструменти като бутона за заглушаване на звука и страница с онлайн настройки, която ви позволява да дадете или оттеглите различни разрешения, дадени по-рано.

Чувствайте се свободни да преминете през тези полезни съвети за драстично подобряване на вашата онлайн сигурност и поверителност.

Рисковете за поверителност на Echo – Заключение

Накратко, експертите са на мнение, че Алекса сама по себе си не е опасна. Освен това събраните от него данни също не са опасни. Въпреки това светът определено ще бъде изключително различно и трудно място, когато Amazon, Google, Apple, Microsoft и други играчи, овластени от AI, събират данни за профила на първата страна. Така че ведрото е: „Внимавайте!“

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me