Анти-зловреден софтуер – кои от тях трябва да използвате?

Софтуерът срещу злонамерен софтуер бързо се превърна във важен и основен аспект на сигурността на вашето устройство / система, тъй като злонамереният софтуер стана толкова плодотворен. Проблемът е, че не много хора знаят кой анти-зловреден софтуер трябва да използва. Прочетете, за да разберете най-добрите софтуерни програми за анти-злонамерен софтуер, както безплатни, така и платени.

Анти-зловреден софтуер - кои от тях трябва да използвате?

Анти-зловреден софтуер – кои от тях трябва да използвате?

Най-добрият платен софтуер за анти-злонамерен софтуер

1. Malwarebytes

Malwarebytes успя да остане един от най-популярните анти-злонамерен софтуер през годините. Те предлагат прекрасна услуга, както за лична употреба, така и за бизнеса, която може не само да защити вашата система от злонамерен софтуер, но и да я изчисти изцяло.

Всъщност това е единственият анти-зловреден софтуер, който получи пълен „безупречен“ резултат за изчистване с AV-TEST.org.

Този софтуер трябва да е вашият проблем за отстраняване на проблеми, ако подозирате продължаваща зараза от зловреден софтуер във вашата система. Страхотното е, че те дори имат план, наречен „Malwarebytes Chameleon“, който може да бъде инсталиран на Windows, дори ако инсталациите за анти-злонамерен софтуер са блокирани. Докато безплатната версия на Malwarebytes (потърсете я по-долу!) Е по-скоро средство за хакерски системи, пълната платена версия също:

 • Предотвратява злонамерен софтуер, шпионски софтуер и вируси.
 • Спира атаки за откупи.
 • Защитава програми и системи от хакери (достъпни само във версията на Windows)
 • Позволява за безопасно сърфиране в интернет (само за Windows и Android)
 • Има настройка за автоматично актуализиране по подразбиране за непрекъсната защита.

2. Bitdefender

Bitdefender си спечели репутация като лидер в общността на анти-малуер и антивирус. Можете да изберете една от 3-те платени опции: план за Internet Security 2019, план Total Security 2019 и Family Pack 2019. Цената може да изглежда малко екстравагантна, но ако се замислите в дългосрочен план, тя напълно си заслужава. Също така, Bitdefender обикновено разполага с оферти, от които можете да се възползвате, всичко, което трябва да направите, е да проверите уебсайта им.

Ако сте интернет потребител, който търси солиден антивирусен / анти-злонамерен софтуер и се радвате на няколко допълнителни функции за сигурност, тогава това е услугата за вас. Самите те предлагат да използвате плана на Total Security 2019, който се предлага с покритие за до 5 устройства и трае цяла година. Можете дори да изпробвате офертата с тяхната безплатна 30-дневна безплатна пробна опция.

3. Макафи

McAfee е много популярна компания за интернет сигурност, тя дори си партнира с много компютърни марки, така че може би вече имате софтуера във вашата система.

Те предлагат различни продукти за индивидуални потребители (които те наричат ​​потребители) и предприятия. За редовния потребител имате възможност да изберете един от 3 пакета:

 • 1 Устройство McAfee Total Protection: Ще получите стандартния антивирусен, анти-злонамерен софтуер, анти-спам защита, защита от защита от компютър, функция за оптимизация на компютър, PC Booster, защитна стена и мониторинг на мрежата, мобилна сигурност (ако решите да го използвате на мобилното си устройство) и криптиране на файл.
 • 5 устройства McAfee Total Protection: Ще получите функция за защита от кражба на идентификатор отгоре на споменатите по-горе стандартни функции. Ще можете също така да използвате софтуера на 5 устройства едновременно.
 • 10 устройства McAfee Total Protection: Ще получите функцията за защита от кражба на ID, стандартните функции, споменати по-горе, и ще можете да защитите устройствата на цялото си семейство.

Разбира се, ценообразуването се различава за пакет: съответно 59,99, 89,99 и 99,99 долара. Проверете уебсайта, ако планирате да използвате тази услуга, тъй като те обикновено имат оферти и отстъпки, от които можете да се възползвате. Можете дори да се регистрирате за техния безплатен пробен период, за да го изпробвате сами.

4. Нортън

Друго име на домакинството, Нортън е известно широко и широко за своите пакети за сигурност в Интернет. Те имат много различни планове за бизнес потребителите, които изискват сложни решения за сигурност, но те предлагат 4 различни пакета за всеки ден потребител. Всеки пакет се предлага с възможност за едногодишен или двугодишен абонамент:

 • Стандартен пакет: Този пакет може да защитава от вируси, шпионски софтуер, злонамерен софтуер и онлайн заплахи. Той също така защитава вашата лична информация и транзакции. Можете да използвате този пакет само на едно устройство.
 • Делукс пакет: Този пакет може да се използва на до 5 различни устройства. Ще получите същите функции в Стандартния пакет със и добавен удобен за потребителя уеб портал, който ви помага да управлявате всичките 5 устройства.
 • Премиум пакет: Този пакет може да се използва на до 10 различни устройства. Ще получите същите функции като при пакета Deluxe и 25 GB сигурно онлайн хранилище.
 • Делукс с пакет LifeLock: Това е основно пакетът Deluxe с защита от кражба на самоличност на LifeLock, така че 2 услуги в едно. Това е чудесна опция за потребители, които се притесняват от идентичността им да бъдат откраднати онлайн.

Можете да изпробвате всички техни услуги с безплатната им пробна опция, която можете да намерите тук. Когато планирате да закупите пакет, не забравяйте да проверите страницата им за Norton Deals за всички оферти и отстъпки, които имат.

5. Касперски

И накрая, Kaspersky е друга компания за интернет сигурност, известна със своята отдаденост в борбата с онлайн заплахите. Kaspersky има много стабилен списък с оферти, с 3 различни пакета, от които можете да избирате, можете да персонализирате абонамента си, за да съответства на вашите нужди въз основа на това колко устройства искате да покриете и на колко години искате да се изпълни абонаментът. Можете да разгледате различните персонализации тук. Предлаганите пакети са:

 • интернет сигурност (За едно конкретно устройство).
 • интернет сигурност (повече от 1 устройство).
 • Обща сигурност (до 10 устройства и 2 потребителски акаунта).

Всички пакети предлагат анти-злонамерен софтуер, антивирусни и защитни функции. Всички те също имат функция за защита на онлайн банкиране за вашите транзакции. Функцията Total Security се различава, като добавите функция за родителски контрол за вашите деца. Можете да разгледате всички техни продукти тук.

Най-добрият безплатен анти-зловреден софтуер

1. Касперски

Kaspersky Labs предлага безплатен софтуер срещу злонамерен софтуер, наред с наградените платени версии. Продуктът е напълно безплатен и не изисква от вас да се абонирате за нещо след определен период от време. Ще получите същата награда технология, защитаваща вашата система от разпространени вируси, злонамерен софтуер, подозрителни уебсайтове, заразени файлове и опасни приложения. Когато става въпрос за безплатен софтуер, уверете се, че изтегляте тази програма само от официалния уебсайт на Касперски. Не използвайте никакви уебсайтове на трети страни за това изтегляне, може в крайна сметка да навредите на системата си, вместо да й помогнете.

Тъжното тук е, че тази услуга е достъпна само за потребители на Windows. Kaspersky няма мобилна или MacOS версия на този безплатен софтуер срещу злонамерен софтуер.

2. Malwarebytes

Ако установите, че сте били хакнати или заразени със злонамерен софтуер, най-добрият и лесен начин да отстраните проблема е да си набавите Malwarebytes. Въпреки че имат фантастично платен софтуер за анти-злонамерен софтуер, те също предлагат безплатен софтуер за отстраняване на зловреден софтуер.

Добрата част е, че можете да сте сигурни, че спирате хака или злонамерения софтуер да прави нещо наистина вредно за вашата система и вашите данни. Тази версия на Malwarebytes обаче не действа като анти-злонамерен софтуер от превантивна гледна точка. Той ще изчисти инфекциите, но няма да ги извлече. Използвайте това, ако искате да изчистите системата си, но помислете за изминаването на допълнителната миля за техните платени планове, за да гарантирате никакви зарази с зловреден софтуер в бъдеще.

3. Avast

Avast е име, за което вероятно сте чували, предвид огромната му популярност сред ежедневните потребители на интернет. Те предлагат платена версия на своя анти-зловреден софтуер, но за съжаление всъщност не направи нашия списък с най-добрите 5 по-горе.

Безплатната версия обаче е чудесна опция за всеки, който иска защита срещу злонамерен софтуер, злонамерени връзки, изтегляния и вируси. Той дори сканира вашата Wi-Fi мрежа (и всички свързани устройства), за да се уверите, че нямате уязвимости, за които трябва да се притеснявате.

4. Авира

Avira е друга чудесна опция за безплатен софтуер срещу злонамерен софтуер. Всъщност Avira предлага набор от безплатни продукти, включително безплатен VPN. Все пак не бих препоръчал да използвате това като безплатни VPN мрежи може да бъде невероятно опасно.

Техният безплатен анти-злонамерен софтуер обаче е добър вариант за хора, които искат защита срещу злонамерен софтуер, вируси, заразени връзки, рекламен софтуер и шпионски софтуер. Можете да получите софтуера срещу злонамерен софтуер тук. Същото като с Avast, не забравяйте да изтеглите този софтуер само от официалния уебсайт на Avira.

5. Microsoft инструмент за премахване на злонамерен софтуер

Ако имате компютър, който все още използва Windows 7, Vista, 2003, 2008 или Windows XP, по-голямата част от софтуера, който описах по-горе, може да не работи за вас.

Microsoft обаче има прекрасен инструмент за премахване на злонамерен софтуер, който можете да използвате, за да поддържате актуализирани по-стари модели на ОС.

Предупреждение: Рискове с безплатен анти-зловреден софтуер

Както при всички неща, които са безплатни онлайн, трябва да сте малко внимателни. Понякога безплатен софтуер е просто маскиран прикрит (да, дори безплатен софтуер срещу злонамерен софтуер). За да сте сигурни, че не изтегляте нищо, което може да ви навреди по-късно, използвайте само надеждни сайтове за изтеглянията си. Уверете се, че получавате софтуера от самите разработчици, а не от уебсайт на трети страни.

Анти-зловреден софтуер – финални мисли

Ето го, нашите най-добри избор за платен и безплатен софтуер срещу злонамерен софтуер. Не забравяйте да изтегляте софтуер само от надеждни уебсайтове, за да не станете жертва на заразени връзки и файлове. Като правило, опитайте се да изтеглите софтуер само от официалния уебсайт на програмиста. Разбира се, всичко това има връзка с това кой е разработчикът. Кажете ми какъв анти-зловреден софтуер използвате в секцията за коментари по-долу! Има ли нещо, което мислите, че сме пропуснали в тази статия?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me