Безплатен VPN безопасен ли е? Защо използването на безплатни VPN мрежи може да бъде рисковано

Безплатен VPN безопасен ли е? Обикновено ни привличат безплатните неща. Безплатни подаръци, безплатни данни, безплатни приложения. Малко хора избират да платят за нещо, когато има безплатна версия. Безплатните неща не винаги са лоши. Защо да не опитате нещо ново? Стига да не ви хапе! Има обаче случаи, когато безплатните услуги може да са лесни на джоба, но по-късно ви струват тежки. Безплатна виртуална частна мрежа е такава услуга, която има както безплатни, така и платени опции.

Безплатен VPN безопасен ли е? Защо използването на безплатни VPN мрежи може да бъде рисковано

Безплатен VPN безопасен ли е? Защо използването на безплатни VPN мрежи може да бъде рисковано

Какво е VPN?

VPN защитава вашите цифрови комуникации чрез криптиране на вашите връзки и скриване на вашата информация от другите. В ерата на технологичното развитие, когато кибер престъпленията се увеличават, сигурността в Интернет е от изключително голямо значение. VPN е фантастичен инструмент за защита на вашата информация от киберпрестъпници. Но това е услуга, която не е евтина и кара много хора да натискат бутона за безплатни VPN услуги.

Безплатни VPN услуги са безопасни?

Накратко, не. Хората приемат, че безплатните и платени VPN услуги предлагат същото качество, но всъщност нямат. Сякаш всички филми са еднакви? Не! Дали Kill Bill равен на трансформаторите? Не! Дали Meet the Parents II е равно на Star Trek отвъд? Не! Добре, получавате снимката. Освен това в безплатните VPN услуги има скрити опасности, които повечето потребители не могат да разпознаят. Освен това много безплатни VPN мрежи също могат да бъдат фалшиви.

Нека разгледаме основните рискове от използването на безплатен VPN:

Скрит зловреден софтуер

Трудно е да избягате от злонамерен софтуер в наши дни, подобно на това, че е трудно да избегнете високите данъци, ако живеете в Калифорния или Ню Йорк – ето защо толкова много истински американци напускат тези щати, но това е друга тема! Те са навсякъде и идват под различни форми и имат една цел: да печелят пари от изневяра ви или от хакване на вашата информация.

Потребителите се доверяват на VPN, за да защитят своите онлайн дейности, но много безплатни услуги имат скрит злонамерен софтуер, който може да открадне вашите данни. Това може да стане, като ви изпращате спам имейли, крадете данните на кредитната си карта, правите устройството си недостъпно или хакнете в своите онлайн акаунти. Няколко безплатни VPN услуги са скрили злонамерен софтуер в тях, но хората често не знаят за това.

Скрити проследяване

По принцип VPN не трябва да регистрира потребителски данни. Но безплатните VPN не само регистрират потребителски данни, но и проследяват вашите дейности онлайн. Вашата лична информация може да бъде продадена на трети страни чрез VPN услугата. Според проучване, повече от 75 на сто от безплатни VPN-и събират потребителски данни, като същевременно обещават пълна сигурност.

Безплатните VPN застрашават вашите данни, вместо да ги защитават. Няма начин да разберете дали услугата е фалшива или истинска, защото е безплатна. Вместо да пазят вашите данни безопасни, безплатните VPN мрежи ви продават.

Достъп на трети страни

Много безплатни VPN ясно посочват на своите сайтове, че информацията за потребителите се споделя с услуги на трети страни. Те уверяват потребителите, че тези данни са винаги анонимни, но няма начин да разберат дали са верни. Достъпът на трети страни до вашите данни е опасен и излага личната ви информация на риск. Преструвайки се да събира потребителски данни за законово спазване, безплатните VPN мрежи действително продават вашата информация на неизвестни трети страни, които са свободни да я използват, но те искат.

Трафик течове

Течове на трафик се случват, когато вашият IP адрес изтече от VPN тунела, излагайки вашата самоличност и информация. Предполага се, че VPN прави точно обратното, т.е. криптира вашите данни. Безплатните VPN почти винаги са отговорни за течове на трафик. Когато вашият IP адрес и личната информация не са защитени, няма смисъл да използвате VPN.

За съжаление, много платени VPN също имат течове на трафик. Това установява факта, че не сте напълно безопасни онлайн, независимо какъв VPN използвате.

Кражба на лентата

Много често срещан проблем при използването на безплатни VPN е кражба на лента. Много безплатни VPN крадат потребителска честотна лента и след това я продават на трети страни. Други хора, които използват открадната Ви честотна лента чрез услугите на трети страни, може никога да не знаят какво правят, е измамно. Междувременно губите честотна лента и компромис със сигурността.

Отвличане на браузър

Може да сте забелязали необезпечени уебсайтове, които ви пренасочват към партньорски сайтове или злонамерени сайтове без вашето разрешение. Представете си VPN услуга, която ви прави това, когато обеща да защити вашите данни. Тази измамна дейност се нарича отвличане на браузър, когато VPN ви пренасочва към някой друг уебсайт, вместо да ви отведе там, където искате да отидете. Много от тях също могат да бъдат злонамерени и бихте могли да изтеглите вирус и да заразите устройството си.

Всички безопасни VPN-та са ли безопасни?

Не всички безплатни VPN са безопасни, но много от тях са. Най-добрият начин да защитите вашите онлайн комуникации е с чудесен, платен VPN. Платените VPN мрежи, които са уважавани и праведни) и в бизнеса за дълго време осигуряват качествено обслужване и имат отлична поддръжка на клиенти. От друга страна, на безплатните VPN не може да се вярва с лична информация. Тъй като те са безплатни, няма обещания.

VPN доставчици на услуги, на които можете да се доверите

Поддържането на VPN сървъри по целия свят струва огромна сума пари. Същото прави и обслужването на клиенти и разработката на VPN приложения. Не е чудно тогава, че абонамент за VPN може да ви осигури до 10 долара на месец. Всъщност е умопомрачително всеки да предлага VPN безплатно, без да иска нещо в замяна. В крайна сметка получавате това, което плащате: Допълнителна поверителност, сигурност и без ограничения Интернет. Ето подходящи доставчици на VPN услуги, които са всички надеждни.

Безплатен VPN безопасен ли е? Увиване

Ако трябва да използвате безплатни VPN, винаги проучвайте добре предварително. Потърсете онлайн отзиви, попитайте други, които използват безплатни VPN мрежи, и прочетете внимателно условията. Ако все още се съмнявате, натиснете бутона за платена VPN, особено ако често правите банкови транзакции онлайн. Безплатните VPN просто не са риск, който си струва да поемете. Много уважавани VPN услуги предлагат гаранция за връщане на парите, затова се възползвайте от това, за да видите дали услугата ви подхожда.

Онлайн сигурността е критична сега (както винаги!). Уверете се, че този, на когото имате доверие, за да ви пази, няма да ви изложи на риск.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me