Безплатен VPN срещу платена VPN – каква е разликата

Безплатна VPN срещу платена VPN. Каква е разликата? Доколкото получаването на неща безплатно може да бъде също толкова вълнуващо, вероятно всички бихме се съгласили, че нещо с добра стойност вероятно ще дойде с добри разходи. Същият случай се прилага, когато сравнявате безплатни VPN услуги с тези, за които плащате. Най-големият недостатък, който идва с включването на безплатна VPN услуга, е, че сигурността ви никога не е наистина 100% гарантирана в дългосрочен план. Помисли за това; за да работи мрежова услуга, сметките трябва да се плащат, а ако не се разделите с някой от вашите долари, навиците ви за сърфиране са ценен актив, който може да се трансформира в източник на приходи. Такива доставчици на услуги търгуват с вашата информация на трети страни срещу заплащане и по този начин поверителността на вашите данни се нарушава. Това противоречи напълно на логиката, която стои зад VPN услугата, но реалността е, че се случва.

Безплатен VPN срещу платена VPN - каква е разликата

Безплатен VPN срещу платена VPN – каква е разликата

Безплатен VPN срещу платена VPN – The Break Down

Когато обмисляте вида на доставчика на VPN, за да се абонирате за вашите нужди за поверителност, трябва да имате предвид следното:

  1. Предлагани протоколи
  2. Грижа за клиентите
  3. Скорост на връзка
  4. Политика за поверителност
  5. Избор на сървър
  6. Капаци на лентата
  Как да блокирам ISP от проследяването ви - VPN срещу Tor срещу Proxy

Предлагани протоколи

С безплатни VPN мрежи вероятно ще получите протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP); този, който е в състояние поне да маскира вашия IP адрес, но със сигурност е обсебен от рискове за сигурността. Това трябва да е достатъчно причина потребителите да избягват PPTP протокола.

От друга страна, надежден и платен за VPN доставчик ще предлага масив от протоколи като IPSec, L2TP, IKEv2 и разбира се, OpenVPN. Тези протоколи позволяват на потребителите да персонализират VPN връзката си и да извлекат най-доброто от наличните опции.

Обслужване на клиенти

Квалифициран и добре обучен екип за обслужване на клиенти, който е на разположение 24/7, струва добра сума пари, за да се съберат. Можете да очаквате такива само от платен VPN доставчик и техните клиенти ще са единствените, които правят всичко това възможно.

Добре утвърден доставчик като ExpressVPN например има готов екип на повикване, който да помогне на клиентите си, когато възникне проблем. Ще бъдете сигурни, че ще получите помощ дори на официален празник, където очаквате никой да не работи.

Скорост на връзка

Безплатните неща са длъжни да създадат много внимание и да привлекат голяма тълпа. Ако безплатна VPN услуга е достатъчно популярна, за да накара голям брой хора да я изпробват, техните сървъри просто могат да се предадат под цялото това налягане.

Ако не, потребителите трябва да се примиряват за несвоевременни прекъсвания от време на време; нещо, което не бихте искали да изпитвате, когато предавате нещо като предаване на живо.

Платените доставчици на VPN правят свой приоритет да гарантират, независимо колко голям е трафикът, инфраструктурата, която имат на разположение, е добре подходяща за поддръжката му. Ако не, клиентите, които плащат, правят възможно те да добавят повече и повишават качеството си на обслужване.

  Изтриване на кеша, бисквитките и уеб историята на Mozilla Firefox

Политика за поверителност

Както бе споменато в началото, повечето безплатни VPN доставчици продават информацията ви за данни, за да останете в движение. Те също така избягват да предоставят ясни изявления за това как възнамеряват да запазват данните ви „частни“. Това прави да им се доверите с вашите детайли много рисковано дело.

Платените доставчици на VPN обаче ясно дават яснота дали те ще водят запис на историята на сърфирането ви или не. Онези, които вероятно правят това като слой за защита на бизнеса си. Онези, които не правят такива като IPVanish например, остават верни на обещанието да запазите личните си данни изключително само на вас.

Избор на сървър

Колкото по-голям е броят на сървърните локации, които VPN услугата има, толкова по-малко пренаселен всеки от тези сървъри ще бъде по отношение на трафика. Платените VPN мрежи имат много повече местоположения в сравнение с безплатните.

С опит ще откриете, че има някои POP, които са достъпни само за абонати с платен VPN. Този факт става най-очевиден, когато предавате съдържание чрез носител като Netflix, но чрез VPN. Потребителите, които се надяват да защитят само американско съдържание, лесно биха могли да го направят, тъй като в САЩ има голям брой безплатни VPN сървъри. Хората, които живеят в други области като Великобритания или Австралия, където е малко по-скъпо да настроят сървъри, може да се окажат в малък проблем.

Капаци на лентата

Истината е, че повечето, ако не всички безплатни VPN услуги имат ограничение на честотната лента. Това означава, че можете да изтеглите само определено, обикновено минимално количество данни, освен ако не надстроите абонамента си. Оттук и терминът freemium VPN. Някои безплатни VPN услуги също налагат ограничения за това колко пъти ви е позволено да превключвате локации на VPN сървъри на ден. Няма да се сблъскате с нито един от тези проблеми с първокласни доставчици на VPN услуги.

  WhatsApp срещу Telegram - Най-доброто приложение за съобщения за iOS и Android?

Най-добрите доставчици на VPN услуги

Можете да получите VPN абонамент за едва $ 5 на месец. Пакетът включва достъп до първокласни VPN сървъри, неограничена честотна лента, надеждни VPN приложения, поддръжка 24/7 и гаранция за връщане на парите, която обикновено се простира до 30 дни. Ползите, които получавате, си струват всяка стотинка в крайна сметка. Ето нашите най-добри VPN услуги към 2023 г..

Безплатен VPN срещу платена VPN – Вашата поверителност онлайн си струва да се плаща

Честите потребители на Интернет, които разчитат на мрежата да изпълняват чувствителни задачи, трябва да знаят, че безплатните VPN просто не са в състояние да са в крак с нивото на надеждност, сигурност или скорост, която заплащането на услугите може да предложи. Пазете данните си в безопасност, като включите VPN услуга, която ще постави нуждите ви за поверителност отпред и в центъра им и ще предостави помощта, от която се нуждаете, за да извлечете максимума от тяхната услуга.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me