Декларация за поверителност на YouTube – Какво трябва да знаете

Онлайн видео платформа YouTube има над един милиард потребители. Той също има локални версии, налични в повече от 88 страни. С това много излагане на личния живот става много важно. Ако сте физически личен потребител, ето какво трябва да знаете за YouTube.

Декларация за поверителност на YouTube - Какво трябва да знаете

Декларация за поверителност на YouTube – Какво трябва да знаете

Как работи

YouTube следва определени критерии за премахване на съдържание, нарушаващо нечия поверителност. Техните указания за поверителност предоставят изчерпателна информация за условията, при които се нарушава поверителността. Ако искате да се оплачете, че личната ви информация е била нахлута, трябва да можете да установите присъствието си в съдържанието, което искате да докладвате. Това означава, че всъщност трябва да сте в съдържанието И то трябва да нарушава поверителността ви. Докато се проверява дали дадено лице може да бъде идентифицирано, трябва да се проверят следните фактори.

  • Използва ли се вашето изображение или глас?
  • Споделя ли съдържанието пълното ви име?
  • Разкрива ли финансова информация?
  • Разкрива ли информация за контакт?
  • Каква друга информация, която може да се идентифицира, е разкрита?

YouTube също взема решение всеки път, когато е подадена жалба за поверителност на базата на няколко критерия. Те отчитат обществения интерес, съгласието и новините.

Какво означава всичко това?

Какво е съдържанието, което нарушава политиката за поверителност на YouTube? Основната същност на политиката за поверителност на YouTube е, че хората трябва да бъдат идентифицирани по уникален начин. Само тогава съдържанието може да бъде маркирано и премахнато. Един видеоклип трябва да има адекватни подробности, така че хората действително да ви разпознаят и да не ви объркват за някой друг.

Подробности като номер за социално осигуряване, информация за контакт, номер на банкова сметка са защитени в YouTube. Ако някой качи видеоклип, съдържащ някоя от вашите деликатни данни, това ще се счита за нарушение на поверителността. Какво представлява нарушение на поверителността? Ако са включени вашите геймърски тагове, аватари или адресна информация, в които не се споменават имена, поверителността не се счита за нарушена. YouTube, разбира се, си запазва правото да вземе окончателното решение по този въпрос.

Подаване на жалба

Целият процес на подаване на жалба в YouTube е анонимен. Според YouTube информацията за контакт или самоличността на жалбоподателя не се разкрива на лицето, което качва видеоклипа. Жалбите в повечето от тези случаи трябва да са искове от първа страна. Това означава, че само лицето, чието поверителност е нарушено, може да подаде жалба; оплакването не е от името на някой друг.

YouTube също не премахва видеоклипа в рамките на първите 2 дни. Ето как работи – жалбата се подава. След това на потребителя се казва за нарушението. На него се предоставя 2 дни / 48 часа, за да премахне конкретния видеоклип. Ако съответният качител не се съобрази, екипът на YouTube разглежда жалбата.

Писмено съгласие или устно доказателство: Защо писането е на стената!

Дори ако качителят има документално доказателство, че лицето, чиято самоличност е разкрита, е дало съгласие за същото, съдържанието все още трябва да бъде премахнато от платформата. Споразуменията за предоставяне на съгласие преди качването на видеоклипа не могат да бъдат приети или дори прегледани от видео платформата.

Закони за поверителност, приложими по целия свят

Насоките за поверителност на YouTube са постоянно, въпреки че законите, правилата и разпоредбите за поверителност се различават в отделните държави. Насоките за поверителност важат за потребители по целия свят. Дори ако видеоклип не нарушава законите за поверителност във вашата страна, ако нарушава указанията на YouTube, можете да го премахнете.

Частни видеоклипове: Само за лични очи?

YouTube дори има настройка за поверителност, за да защити вашата онлайн идентичност и да поддържа профил, докато видеоклиповете се споделят онлайн. Така че, от вас зависи дали решите да защитите поверителността си или да се откажете от нея. Като коригирате настройките на потребителския профил, видео съдържанието трябва да бъде внимателно обмислено и онлайн взаимодействията трябва да бъдат контролирани, за да се защити вашата поверителност в YouTube. Можете да споделяте видеоклипове в YouTube по целия свят или да ги поддържате лични и да изберете само 25 чифта очи, които могат да гледат клиповете ви онлайн.

Споделяне на вашите видеоклипове в YouTube

Ако видеоклиповете трябва да бъдат споделени с повече от 25 потребители или само тези без профил в YouTube, видеоклиповете могат да бъдат настроени на „не в списъка“. Всеки с правилния уеб адрес може да гледа видеоклипа, който не е в списъка. Тези видеоклипове е невъзможно да намерите без точния адрес, тъй като те няма да се показват в резултатите от търсенето. Ако имате приятел и искате да споделите нещо спешно и поверително с тях или обратното, видеоклиповете, които не са в списъка, са начинът да вървите. Можете да споделяте видеоклипове без нито един от тях да стане вирусен.

Гледате личния си живот? Защо видеоклиповете разкриват повече, отколкото си мислите!

Напълно е възможно във видеоклипа да бъдат споделени много лични данни, като например вашето семейство, интериора на къщата ви, вашия адрес и още много други. Ако се притеснявате за поверителността си, най-добре е да избегнете това.

Защита на профила ви в YouTube от разглеждане на очи

Като потребител, който се грижи за поверителността, можете да защитите вашите видеоклипове в YouTube от непознати, като използвате настройките за поверителност на профила в YouTube. Можете да контролирате кой ви изпраща съобщения и споделени видеоклипове, какво другите могат да научат и знаят за видеото и още много други.

Управлявайте как се гледат вашите видеоклипове

Видеоклиповете в YouTube далеч надхвърлят само едно устройство или сайт. Ако се страхувате вашите видеоклипове да бъдат вградени в уебсайтове или излъчвани по телевизията и мобилните мрежи без вашето съгласие, коригирайте опциите Embedding + Syndication.

Какво друго можете да направите

Ето още няколко съвета за запазване на поверителността на YouTube.

  • Помислете предварително, преди да публикувате лични данни. Наистина ли искате мрежата да знае какъв е любимият ви цвят или къде сте ходили на училище или дори домашния си адрес? Не забравяйте, че всяка част от информацията, която пускате, може да се използва за нарушаване на поверителността ви.
  • Друга важна стъпка е да защитите данните на акаунта и да не споделяте паролата с други. Служителите на YouTube никога не ви питат за пароли. Не се заблуждавайте, ако някой се свърже с вас, преструвайки се, че сте от YouTube.
  • Посетете страницата с настройки за поверителност и безопасност в YouTube, за да намерите списъка с инструменти за управление на съдържание и опит на сайта.
  • Винаги вземете разрешение преди да заснемете хора или да публикувате личната им информация.
  • По-силната сигурност за профилите в Google е от съществено значение чрез проверка в две стъпки.

Вземете всички предпазни мерки, защото YouTube е място за срещи за толкова много хора. В края на деня искате да споделяте видеоклипове, а не вашата лична информация. И ако търсите добър VPN за гледане на YouTube, тук ще намерите нашите най-добри снимки.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me