Google’s Sensorvault: кошмар за поверителност

Спомняте ли си къде бяхте преди почти пет години? Използвали ли сте Android или iPhone по това време? Е, паметта ви може да е неясна и всички, но шансовете са, Google помни всичко за вашето минали локации. Явно гигантът на търсачката е бил поддържане на раздели по вашите координати и може дори да ги споделяте с правителствени агенции. Сървърите, където Google съхранява точното ви местонахождение, се наричат ​​Sensorvault. Когато става въпрос за поверителност, това е огромно нашествие Ето защо създадохме следното информационно ръководство, което хвърля повече светлина Google е Sensorvault.


Google's Sensorvault - кошмар за поверителност

Google Нападение на поверителност – Вътре в трезора

Google Sensorvault - Google MapsGoogle го направи отново, когато стане въпрос нахлуване в поверителността на потребителите. От 2009 г. насам Sensorvault на Google събира данни за потребителите, които използват Android смартфони както и Айфони и iPad.

Който използва Google Maps и други приложения на Google също е обект на събиране на данни.

Но за колко време данните остават в графика на Google? Е, според нашата експертиза, Google съхранява тези данни за неопределено време.

Така че, нека улесним нашите читатели. Базата данни Sensorvault събира информация от всяко устройство на базата на кулите на мобилните телефони в близост Wi-Fi устройства, GPS сигнали и, разбира се, Bluetooth маяци.

Между другото, Google не съхранява цялата ви лична информация без съгласие; вероятно сте го позволили на себе си. Повечето потребители на интернет не отделят време да четат онлайн услуги на политиките за поверителност, принуждават ги да се откажат от някои приложения изискват достъп до снимки и видеоклипове, докато други изискват да активирайте функцията си за местоположение.

Google може да ви е помолил да активирате вашия история на местоположенията, давайки му безплатен пропуск за съхранение на подробна времева линия на вашите движения. В крайна сметка ще бъде достъпна за вас като част от вашата Google акаунт онлайн.

Има нещо, което наричаме мрежа & Активност в приложението, която се събира, дори ако историята на местоположенията е изключена.

Какво е риск тук и за какво се използва?

Логото на Google SensorvaultДобре, така че е допустимо Google да използва местоположенията и информацията на потребителите, за да ги обслужва по-добре. Дали да ги дадем отблизо резултати от търсенето или препоръки, това е, което компанията заявява.

Google твърди, че не споделя нито една от събраните данни трети рекламодатели и компании. Но можете ли да гарантирате, че е вярно? Е, можем да кажем, че може би не е така.

Явно Google предоставя правоприлагане с данни за данни, свързани с акаунти на конкретни потребители. Виждате ли, полицейските детективи вече могат да издават заповед на Google, наречена като „Geofence“ или „обратното местоположение“ искания.

Тези варанти изискват от Google да посочи район в близост до престъпление. След това Google наднича Sensorvaults съдържание и разкопава всяко едно устройство, което присъства в това местоположение по това време и го дава на полицията.

В началото Google анонимизира идентификационни номера на устройството като детективите наблюдават всички местоположения и модели на движение, за да проверят дали нещо изглежда от значение за престъплението.

Веднага щом служителите се стесняват до няколко лица, Google се отказва от цялата необходима информация, за да я приключи, включително имена и имейл адреси.

Според Google, техниката никога не е създадена за подпомагане на правоприлагането, но със сигурност иззети върху него в своя полза. Освен това Google заявява, че само данните за местоположението от „История на местоположенията“ функция можете да намерите вътре в Sensorvault.

Той съхранява всички други събрани данни за местоположението в различна база данни. Това обаче също може да бъде използвано със заповед, но поне е много по-малко полезно от това Sensorvault може да предостави.

Инцидент?

Преди малко имаше един Eden Prairie домашно нашествие от маскирани крадци в черно. Те се опитаха да покрият следите си и според репортажите не оставиха никой. Истинските доказателства обаче не са били на местопрестъплението, а само с друго Google.

Като средство да хванат крадците, разследващите получиха Хенепин съдия да подпишете a „Обратно местоположение“ заповед за търсене. Те поискаха от Google да им даде точните местоположения на мобилни телефони в близост до инцидента, включително тези в помещенията на пазарите на храни на жертвите.

Техниката стана много популярна и в различни градове, включително Аризона, Северна Каролина, Калифорния, Флорида, Минесота, Мейн и Вашингтон. Но най-забележителният е Минесота, както наоколо Съобщени са 22 случая в кратък период от време.Обратна карта на местоположението

Как ви се отразява това?

Всичко зависи от гледната точка на потребителя тук. Всички ние уважаваме закона и го спазваме. Въпреки това може да се окажете във беда за нещо, което не сте правили или дори не сте знаели.

Както споменахме, Sensorvault ще предостави на ченгетата всички подробности за устройства в определена зона където се е случило определено престъпление. Може да сте едно от тези устройства.

Да, съгласни сме, че тази техника може идентифицират заподозрени близо до престъпления и помощ при разследването. Не бива обаче да пропускаме възможността, че това също е риск помитайте невинни наблюдатели в процеса.

Може да присъствате там и да не правите нищо или просто да се разхождате до местопрестъплението и изведнъж сте заподозрян в активно престъпление. Според Тереза ​​Нелсън, законен директор на ACLU на Минесота:

„Това, което е толкова проблематично, е, че може да събере напълно невинни хора, които се намират в дадена зона по законни причини и които не трябва да бъдат третирани като заподозрени.“

Пример за това е случаят, когато детективите в предградие на Феникс арестува складов работник Хорхе Молина, тъй като е било проведено разследване за убийство. Използваха Sensorvault на Google, за да проследят всички устройства, които са били в района по това време.

Хорхе прекара около седмица в затвора но беше освободен, след като разследващите получиха нова информация за случая. Това е перфектен пример за демонстриране на обещанието и опасностите от използването Google е Sensorvault при разследвания.

Като обобщение, всеки интернет потребител трябва да е наясно как лична информация се използва за много цели; никой от нас не е очаквал.

Присъдата: Sernsorvault на Google може да помогне за разрешаване на престъпления, но може да приспива и невинни хора.

Конгресът отговаря

На 23 април, Американските законодатели изпратиха писмо до Sundar Pichai (изпълнителен директор на Google) като го помоли да хвърли малко светлина върху Sensorvault. Членове на Комитетът за енергийна и търговска дейност в САЩ иска Google да разкрие какво точно събира за потребителите на компанията, какво съхранява в нейната база данни и кой получава достъп до информацията.

Официалното запитване беше изпратено веднага след като The New York Times публикува своя доклад, в което се посочва, че правоприлагащите органи в САЩ използват потребителските данни на Google Sensorvault по начин, подобен на дранет събиране на информация за местоположението на стотици или хиляди потребители наведнъж, за да се идентифицират заподозрени в престъпления.

Причината за това не беше само за неправилно идентифициране на заподозрени в престъпления въз основа на данни на Google. Не, те също бяха загрижени за факта, че Google е бил проследяване на местоположението от почти всеки Android / iPhone собственик откакто функцията „История на местоположенията“ видя светлината.

Комитетът на Камарата зададе поредица от въпроси, които са достъпни в линка по-горе. Въпреки това ще изпуснем няколко от тях, така че да добиете лека представа какво включва писмото:

ако Американски законодатели искам да знам кой друг е имал достъп до тази база данни освен това Служители на Google и правоохранителните органи в САЩ, не сте ли и малко любопитни?

Google Reacts

Писмото, изпратено от американските законодатели, търси брифинг и отговори за това как е информацията, която Google събира използван и споделен. Е, не беше нужно дълго време на Google да отговори.

Говорителят на Google предостави изявление на Media Security Media Group заявявайки, че всичко зависи от потребителите да активират функцията или не. Той е изключен по подразбиране. Ето какво каза той:

„Въпросните данни се използват за историята на местоположенията, която по подразбиране е изключена. Ако потребителят реши да го включи, можем да предоставим полезна информация, като например данни в реално време, за да им помогнем да преодолеят трафика по пътя към дома си “, казва говорителят. „Те могат да изтрият данните от историята на местоположенията си или изцяло да изключат продукта по всяко време.“

Това, което наистина е странно, е, че този говорител е направил повече подробности Sensorvault. Нищо за въпросите по въпроса, „повдигнат от The New York Times“ относно използването на функцията за помогнаха правоохранителните органи.

Няколко неща, които можете да направите

Досега знаете какво представлява Sernsorvault и как може да ви повлияе, пряко и косвено. Може би се чудите, какво можете да направите за това? Има ли начин около него?

Е, няма да ви оставяме да висите. Ето няколко неща, които можете да направите защити поверителността си от Sensorvault на Google:

Проверете историята си

За да разрешите определен проблем, трябва да научите всичко за него и да го решите съответно. Google може би съхранява историята на вашето местоположение почти десетилетие. Но сега, като следвате стъпките по-долу, можете проверете какво събира:

 1. Първо, влезте във вашия Акаунт в Gmail.
 2. След това се отправете към Takeout.Google.com.
 3. Продължавайте да превъртате надолу, докато намерите История на местоположенията.
 4. Можете да проверите всичко, което искате да изтеглите, но днес основният ни фокус е История на местоположенията.
 5. Премахнете отметката от всичко останало и запазете Историята на местоположенията. Моля, обърнете внимание, че данните от историята на местоположенията ще бъдат в компютърен код. Ако не четете код, изберете “JSON” формат и отворете файла в a текстов редактор за да видите как изглежда. За да изберете формат, щракнете върху множество формати.Множество формати
 6. След това изберете през какъв метод искате да получавате информацията. Можете да използвате харесванията на Имейл, Диск, OneDrive, Box или Dropbox.Начин на доставка
 7. Следвайте стъпките на уебсайта и изберете опциите, които ви подхождат най-добре.
 8. Накрая кликнете върху Създайте експорт, и данните са изцяло ваши.Създайте експорт

Деактивирайте историята на местоположенията на Google

Хубавото е, че можете да деактивирате функцията. Това обаче е направено, което означава, каквито и да са данни Google има върху вас ще остане в трезора за сега.

Така, деактивиране на функцията е само предпазна мярка, за да се предотврати бъдещото съхраняване на данни. По-късно ще говорим за това да се отървем от тази история, но засега ето как вие деактивирайте или „поставете на пауза“ функцията История на местоположенията (Използвахме Android като пример):

 1. На устройството си с Android отидете на Настройки, превъртете надолу и кликнете върху Google.Настройки за Android
 2. На следващата страница изберете Управлявайте профила си в Google.Управление на акаунта
 3. След това, под Данни & Персонализация, изберете История на местоположенията.История на местоположенията Android
 4. Сега деактивирайте История на местоположенията функция, като щракнете върху точката до нея. Ще получите метод за потвърждение, тъй като ви предупреждава, че паузирането на тази функция ще ограничи или деактивира персонализирани преживявания в целия Google услуги. От теб зависи. Ако искате да продължите, щракнете върху Пауза.Пауза История на местоположенията
 5. И накрая, когато натиснете пауза, Вашият История на местоположенията ще бъде деактивиран, докато не го активирате отново ръчно.Деактивирайте настройките за местоположение

Трябва да преминем през това отново, за да сме сигурни, че знаете какво правите. Успешно сте деактивирали функцията, но други приложения на Google може да следят местоположението ви, дори и да е изключено.

Според Райън Накашима от Асошиейтед прес:

„Дори когато историята на местоположенията е поставена на пауза, някои приложения на Google автоматично съхраняват данни за местоположение, подпечатани във времето, без да искат. Например, Google съхранява моментна снимка на това къде се намирате, когато просто отворите приложението му за Карти. Автоматичните ежедневни актуализации на времето на телефони с Android точно определят къде сте. А някои търсения, които нямат нищо общо с местоположението, като „бисквитки с шоколадов чип“ или „детски научни комплекти“, определят точната ви географска ширина и дължина – точна до квадратното стъпало – и ги запазвайте в профила си в Google. “

Изтрийте цифровите си отпечатъци

Добре, така че досега знаете как да проверите текущата си история на местоположенията и да забраните по-нататъшни записи. Сега, нека да поговорим за как можете да се отървете от миналото преди да дойде да ви преследва в бъдеще.

За щастие можете изтрийте историята на местоположенията си. Това е много лесна задача за изпълнение и ето как го правите:

 1. Влезте с вашия Акаунт в Gmail.
 2. Преминете към Страницата на Google с времева линия.
 3. В бутона вдясно на екрана ще намерите Икона на зъбното колело (Настройки), щракнете върху това.Google Sensorvault - Настройки на времевата линия
 4. Вътре в Секция за настройки, натиснете върху Изтрийте цялата история на местоположенията.Google Sensorvault - Изтриване на историята на местоположенията
 5. Сега ще се появи изскачащ прозорец. Всичко, което трябва да направите, е поставете отметка в квадратчето до „Разбирам и искам да изтрия цялата история на местоположенията“ и натиснете Изтриване на историята на местоположенията.Google Sensorvault - Потвърдете изтриването

Ако искате да вземете допълнителни предпазни мерки, изключете “Web & Активност на приложението “ също. Според Google тази функция спестява вашата активност на каквото и да е Google Приложение или Сайт, които използвате, включително тези, свързани с вашето местоположение.Wen и App активност

Не смятаме, че тази функция е толкова голяма сделка, но да бъде на сигурна страна, деактивирайте го. По-добре е, отколкото да се притеснявате за личната си информация през цялото време.

Използвайте виртуална частна мрежа

Наред с методите, споменати по-горе, трябва да вземете предвид скриване на вашия IP адрес тъй като това е един от ключовите фактори, които всяка служба / уебсайт / правителство може определете местоположението си през.

А VPN е най-лесният и най-ефективен начин да направите това. Виртуални частни мрежи криптирайте данните си и предпазвайте от всяка кибер заплаха, която може да е насочена към вашето устройство. Те също прикрийте вашия IP адрес и го заменете с нов временен, стига да сте свързани със сървър.

Това увеличава вашата анонимност онлайн и забранява всяко онлайн образувание от проследяване на дейностите ви за сърфиране или посочване на местоположението ви. Ето как можете установете VPN връзка:

 1. първи, регистрирайте се с премиум VPN услуга. Безплатните ще ви причинят повече вреда, отколкото полза, тъй като могат да продадат вашите данни на трети страни.
 2. След това изтеглете приложението на вашето устройство, стартирайте го и влезте с вашия акаунт.
 3. Изберете сървъра, представен в списъка и хит свързване.
 4. Изчакайте няколко секунди, за да се осъществи връзката.
 5. Виж това IP проверка за да видите дали имате новото си IP или не.
 6. Вече сте напълно анонимни.

Каквото и да правиш, придържайте се към премиум VPN доставчици. Това може да ви струва няколко стотинки, но в крайна сметка ще получите това, което сте платили по отношение на сигурност, бързина и анонимност.

Ако не знаете пътя си наоколо, ние сме прегледаха няколко топ VPN да ви помогна.

Google’s Sensorvault – Заключителни мисли

Въпреки Google подканя потребителите си да го активират История на местоположенията когато създават определени услуги, сега те могат да направят нещо по въпроса. Когато сте онлайн, вашата поверителност е всичко.

Не искате да ви завлекат в полицията само защото случайно сте били в грешно място в неподходящия момент. Сега имате представа за какво прави Sensorvault на Google, как работи, и какво можете да направите защита на вашата поверителност. Ако имате още въпроси, моля, пуснете ги в секцията за коментари по-долу.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map