Хакерите не харесват, когато използвате VPN

Киберпрестъпниците ежедневно атакуват компании и лица. Независимо дали става въпрос за фишинг атака или софтуер за откуп – или може да е вирус, който просто създава поразия – има няколко начина, по които киберпрестъпниците могат да нарушат вашия онлайн живот. И докато хакерите могат да атакуват почти всеки, техните цели обикновено са уязвими личности с малко или никаква информация за онлайн безопасността.

Хакерите не харесват, когато използвате VPN

Хакерите не харесват, когато използвате VPN

Как хакерите компрометират вашата сигурност онлайн

Хората, които се грижат за сигурността, обикновено използват лукови мрежи за сърфиране и VPN за всестранна безопасност. И хакерите искат да избегнат такива личности, тъй като добре информираните хора са по-малко вероятно да попаднат за своите измами. Ето някои измами, които хакерите могат да изтеглят, за да получат вашите данни.

Хакване чрез Wi-Fi

Безплатен Wi-Fi в близост до летища или ресторанти може да бъде създаден от хакери. Лесно е да настроите гореща точка и след това да я следите, за да прочетете входящия и изходящия трафик. Когато се свържете с обществена мрежа, всичките ви потребителски имена и пароли могат да се видят от хората, които са я задали. Ако сте на летище и видите на негово име Wi-Fi връзка с „летище“, вероятно ще предположите, че това е официалният Wi-Fi на летището и ще се свържете с него.

Хакерите мразят VPN. Ако се свържете с Wi-Fi с пчелна пита, вашите данни ще бъдат откраднати, освен ако не сте свързани с VPN. VPN ще шифрова всичките ви данни, така че всеки път, когато се свържете, първо стартирайте VPN и след това разглеждайте други уебсайтове.

Когато сте свързани с VPN и имате достъп до капана Wi-Fi, използвате интернет на хакера, но не им позволявате да имат достъп до вашата лична информация. Така че вместо хакер да се възползва от вас, вие печелите от хакера. Ето защо хакерите не обичат смартфони и други устройства с VPN на тях и ги избягват на всяка цена.

Човек в средните атаки

Ако хакер прескача мрежата ви чрез MITM атака, той ще може да чете целия входящ и изходящ трафик. Те също ще могат да променят пакетите с данни. Хакер с умерено познаване на смартфоните може лесно да атакува нищо неподозираща жертва. Ако обаче използвате VPN, ще бъдете в безопасност от подобни атаки. VPN криптира вашите данни, така че какъвто и пакет да получи хакерът да бъде криптиран и не четим.

Тъй като хакерите не могат да четат пакетите с данни, те го мразят, когато техните жертви използват VPN. Ако хакер узнае, че тяхната жертва използва VPN, той би искал да намери друга жертва. Почти невъзможно е да пропуснете отворен пакет данни, който използва 256-битово криптиране.

рансъмуер

Въпреки че много хора са наясно със злоупотребите с измамите, те в голяма степен все още не знаят каквато и да е откупна програма. Изработващият софтуер работи, като заключва вашите файлове и приложения и ви моли да извършите плащане (в криптовалута, така че да не може да бъде проследено до тях). Това е откупът, който плащате за връщане на вашите файлове. Това е лесен начин за хакерите да печелят пари.

Киберпрестъпниците получават достъп до вашето устройство, когато имате достъп до интернет в обществена мрежа. По този начин хакерите са в състояние да инсталират своите файлове във вашата система. След определено време тези файлове действат и заключват цялата ви система. Макар че не се препоръчва да плащате откупа, много хора искат да получат обратно ценните си файлове и в крайна сметка да платят това, което искат хакерите. Проблемът е, че дори да платите откупа, няма гаранция, че ще получите файловете обратно.

Как да защитите устройството си срещу хакери

Има две основни програми или приложения, които можете да използвате, за да увеличите сигурността на устройството си и да затрудните хакерите да получат достъп до вашите чувствителни данни.

  1. Използвайте антивирусен софтуер: Настройте антивирусен софтуер на вашия компютър или смартфон. Антивирусните програми като Avast и AVG са първата линия на защита срещу различни онлайн заплахи като вируси, зловреден софтуер и откуп.
  2. Използвайте VPN:  Винаги се препоръчва да се свързвате с VPN сървър, когато излизате онлайн. Това ще ви позволи да криптирате целия си интернет трафик. По този начин предотвратете подслушването на потенциалните сополи върху това, което правите, докато сърфирате в мрежата.

Хакерите не харесват, когато използвате VPN

За да сте в безопасност от подобни атаки, следвайте най-добрите практики за онлайн сигурност и винаги използвайте VPN. Хакерите го мразят, когато жертвите им са умни и се пазят от злонамерени субекти. Просто затруднява нещата за престъпниците.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me