Имате ли нужда от офлайн месинджър за по-добра сигурност?

Шифроването от край до край работи, докато някой не засади a задна врата в надежден софтуер. Имайки пълна поверителност, която е 100% гарантираният вече не е опция. Все още може да има всеки физически достъп към вашия компютър или мобилно устройство, въпреки вас като вземете всички предпазни мерки и инсталиране на всички софтуер за киберсигурност. Но какво е това решение? Е Офлайн Messenger правилният начин за решаване на проблема? Нека разберем.

Имате ли нужда от офлайн месинджър за по-добра сигурност?

Бекдорд на приложението? Какво е сделката?

Задна вратаНе можете да знаете дали приложение който използвате не разполага със специално проектирана задна врата. Това от своя страна дава възможност на всеки, който има достъп до тази функционалност, да получи достъп до вашата файлове и сметки също.

Не е проблем средният потребител да не е в състояние да определи дали има задна врата или не.

Доколкото заявление не е отворен код, и повечето софтуер не е, това се превръща в предизвикателство дори за професионални експерти по киберсигурност и софтуерни разработчици. Те няма да могат да намерят заден прозорец в софтуера, за който нямат достъп до него програмен код.

Много хора, подаващи сигнални сигнали, имат опит от първа ръка с въпроса. Трети лица прехващат и проследяват комуникациите им чрез експлоатация на отзад или злонамерен софтуер инсталирани на тяхното устройство.

Едва тогава възниква проблемът с правителствените агенции да могат да предотвратят достъп до определени социални медийни платформи или онлайн канали за комуникация напълно.

скорошен протестиращите в Хонконг изпитаха всички горепосочени проблеми и стигнете до решение, което може да работи.

Търгувайте Интернет за сигурни комуникации

Протестиращите хонконгци разбраха, че се използват приложенията им за съобщения откачен. Тогава са решили да отидат извън мрежата за обмен на съобщения, без някой да ги проследява.

Решението идва с партньорска към партньорската мрежови мрежови приложения. Говорим за харесванията на Bridgefy и FireChat. Тези приложения не разчитат на Интернет за изпращане и получаване на съобщения.

Тези приложения работят, като използват комуникационни протоколи като Bluetooth или Wi-Fi телефонни радиостанции. Можете обаче да комуникирате директно само с други устройства в кратки диапазони от „между 60 и 100 метра“.

Използвайки тази технология, можете сравнително бързо да изпращате и получавате съобщения в препълнени пространства като модерен мегаполис. Ако използвате мобилна мрежа и се появи внезапно затъмнение, това няма да ви повлияе.

Методът работи както за обществени, така и за частни групи за чат. Е, трябва да имате критичен брой устройства, работещи със съответния софтуер за съобщения, за да работят.

За обществена чат група може да отнеме известно време, докато съобщението се достави на дълги разстояния. Основно е, защото се нуждаете от устройства, които да са във физическа близост – но все пак работи.

Как работи Wi-Fi Direct

Между другото можете да замените офис устройства със смартфони. В инфографиката по-долу можете да получите представа как Wi-Fi Direct работи за онлайн съобщения.Wi-Fi Direct

Всъщност е много сигурен метод за обмен на съобщения. Потребителите в средата нямат достъп до вашето съобщение и устройството им го прехвърля автоматично.

Лицето, действащо като посредник не е нужно да бъде във вашия списък с контакти; приложението за съобщения не е комуникация с връстници но вместо това създава a мрежова мрежа за обмен на съобщения.

Очевидно това не е метод за сигурна комуникация на много големи разстояния в реално време. Въпреки това, той е независим от всички интернет сървъри или мрежови сървъри, тъй като вашето съобщение се предава чрез радиовълни или Bluetooth.

Все още нямате пълна сигурност до степен, че всяко устройство на крайния потребител може да бъде компрометирано. Но имате възможност да обменяте съобщения насаме, без да разчитате на популярни приложения за социални мрежи като Facebook, WeChat, Telegram или Skype. Дори и да нямате достъп до интернет изобщо, все пак можете да използвате такова приложение за съобщения.

Офлайн месинджърите са безопасни?

Офлайн логоПреди да отговорим на този въпрос, трябва да знаем разликата между приложението за месинджър, което е в състояние да изпраща съобщения, без да има ан интернет връзка и приложение за пратеник, което не се нуждае интернет връзка за изпращане на съобщения.

WhatsApp, например, е приложение за съобщения, което записва съобщението локално на вашето устройство.

След това се опитва да се свържете със сървърите на WhatsApp да го изпратите, когато имате връзка с интернет.

След това се опитва да изпрати съобщението многократно, докато желаният получател се свързва с интернет и получава вашето съобщение.

Това е офлайн услуга за съобщения в смисъла, в който не е необходимо бъда онлайн за изпращане на съобщение. Но имате нужда от интернет свързаност, за да бъдат съобщенията обменя, въпреки че.

От друга страна, приложения като Bridgefy, FireChat, Signal или The Server Mesh не се нуждаят от интернет за обмен на съобщения чрез Peer-to-peer Wi-Fi Direct или Bluetooth.

Необходимо е само да намерите устройство наблизо, което е готово да комуникира с помощта на едно от тях протоколи и ти е добре да отидеш.

Това каза, шанс на някой подслушване на вашия офлайн месинджър, който се нуждае от интернет връзка за изпращане и получаване на съобщение, е равен на шанса някой да пресече вашите комуникации по всеки друг интернет комуникационен канал. Това не е проблем на криптиране или сигурност; това е проблем на самите метод на свързаност.

Шифроване от край до край решава проблема с това някой случайно или умишлено да прочете вашите съобщения. Това обаче не решава основния проблем на обмен на съобщения когато някой изключи интернет сървърите в рамките на определено място. Следователно ние излизаме от проблема на поверителност към проблема на следващото ниво, където имате право на общуване.

Добре! Но дали са безопасни, въпреки че?

Да се ​​върнем към въпроса дали офлайн месинджърите са безопасни. Краткият отговор е „не“. Те не са напълно безопасни, дори когато използвате технологии за директна комуникация между устройствата.

Мрежеви мрежи и технологии за директен комуникация между устройство и устройство са добри в доставката на съобщението. Те са толкова сигурни, колкото и обикновеният пратеник, който използвате за чат с приятели и семейство онлайн.

Например, можете да поставите прихващащо устройство близо до целта и да получите съобщенията му, можете да засадите зловреден софтуер на целево устройство или можете да използвате a задна врата във всеки друг софтуер за поемане на контрол над целево устройство. Но ти не може да попречи да бъде доставено съобщение доколкото целевият получател има физически достъп до мрежова мрежа.

Заключителни думи

За съжаление, хората използват мрежести мрежи не когато интернет инфраструктурата е изчезнала, а до избягвайте цензурата и обменяйте съобщения свободно. От друга страна, това не е проблем на която и да е технология, а на политически реалности в една или друга част на света.

Това, което трябва да знаете за офлайн месинджърите и протоколите за комуникация с директни устройства е, че те добавят малко поверителност на вашите комуникации но не защитавайте устройството си срещу целенасочени атаки или подхранване.

Това, което те също предлагат, е способността за общуване без прекъсване дори когато вашата интернет връзка е прекъсната или не искате да използвате Интернет. Имате ли какво да добавите? Можете ли да излезете с други предимства на използването на офлайн месинджъри? Уведомете ме в коментарите по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me