Избор на добра VPN: 10 фактора за разглеждане!

С неотдавнашния ръст на съобщенията за киберпрестъпленията и държавното наблюдение значението на VPN непрекъснато нараства. Не липсват онлайн заплахите, които просто чакат прозорец с възможности. Чистият брой начини, по които вашите лични данни могат да бъдат компрометирани, подтикна мнозина да изберат надеждни VPN услуги. Броят на опциите на този пазар също доведе до много дебати относно това кои VPN са най-добрите. Всяка компания иска да си помислите, че тяхната VPN е единствената, която трябва да изберете. Общоприето е, че платените VPN мрежи са много по-добри от безплатните. Но все още има малък консенсус за това какво прави добър VPN. Очевидно бихте искали да се регистрирате с VPN, който е по-евтин от други, но може да се откажете от някои основни функции, без да знаете. Следователно цената на VPN абонамент не е единственият фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на доставчик на VPN услуги.


Избор на добра VPN: 10 фактора за разглеждане!

Избор на добра VPN: 10 фактора за разглеждане!

Избор на добра VPN: 10 фактора за разглеждане!

Тук сме оценили най-често срещаните нужди на потребителите и съставяме списък на най-важните фактори, които трябва да вземете предвид. Този списък ще ви помогне да разберете какво можете да очаквате от вашата VPN и от какво трябва да се пазите. Да започваме:

1. Скорост

Често срещано оплакване, което правят много потребители на VPN, е забележимото забавяне на скоростта на интернет. Тук играят много фактори като разстоянието между вас и сървъра, вашето собствено устройство и оригиналната скорост на сървъра. Изборът на добра VPN наистина означава да знаете колко сървъри имат.

Също така, общата ви скорост ще бъде повлияна от близостта на избрания от вас сървър. Колкото по-близо е, толкова по-добра е скоростта ви.

2. Максимален брой връзки

По-рано хората са използвали VPN мрежи само на своите компютри. Тъй като все повече и повече хора имат достъп до интернет на своите мобилни устройства и таблети, те се нуждаят от VPN, който покрива всичките им устройства едновременно.

Ако VPN позволява само едно устройство с лиценз, това означава, че ще трябва да закупите няколко лиценза, за да запазите всичките си устройства защитени. Но нека да кажем, че получавате VPN, който защитава 5 устройства на един лиценз, можете да защитите всичките си устройства, като плащате само веднъж.

Понастоящем ExpressVPN позволява на потребителите да установят 5 едновременни връзки, докато IPVanish позволява до 10.

3. Поддръжка на устройството

Не всички VPN услуги са в състояние да поддържат всички видове устройства. Така че вашият VPN може да работи добре на вашия Mac, но не успява да се достави на вашия Windows Phone. Тази кросплатформена функционалност е много важна за тези, които имат устройства от различни компании. Най-добрите доставчици на VPN услуги са достъпни във всички платформи.

Когато обмисляте кой VPN да изберете, не забравяйте да разгледате платформите, които поддържат. Не искате абонамент, който работи само на вашия Mac.

ExpressVPN, BulletVPN и IPVanish са единствените VPN, които имат VPN приложение, което е съвместимо с Amazon FireStick, например..

4. Налични сървъри

Това е доста сложно разглеждане, главно защото проверката е трудна. Много VPN потребители осъзнават чрез досаден опит, че техните доставчици на VPN услуги предлагат само няколко сървъра.

Нещо повече, тук активното състояние на сървъра е много важно. Няма значение дали VPN услугата има няколко сървъра, ако те не са активни. Затова проверете броя на сървърите, които получавате с услугата и доколко те са достъпни, преди да купите абонамент.

5. Политики и практики

Много потребители VPN за първи път правят грешката при избора на услуга, без да проверяват техните правила. Това може да бъде опасно, тъй като се доверявате на VPN с личната си информация. Вашата VPN услуга трябва да има кристално ясна декларация за политика и трябва да я архивира с реални записи.

Премиум доставчиците на VPN услуги като BulletVPN и NordVPN предлагат на абонатите 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това означава, че можете да изпробвате VPN за цял месец, сигурен в знанието, че винаги можете да си върнете парите, в случай че не сте напълно доволни. Някои VPN дори имат безплатни тестове. Обикновено тези проучвания са с продължителност само 3 дни. От друга страна, IPVanish имат строга 7-дневна политика за възстановяване.

Затова проверете историята на работата на вашата услуга, преди да се абонирате. Потърсете неща като собственост в сянка, слаба политика за поверителност, нереалистични оферти, свръхгресивни спонсори, инциденти с нарушаване на данни и т.н..

6. Свързаност

Свързването е лесно един от основните съображения, които трябва да се направи при избора на добър VPN. Свързаността сама по себе си зависи от силата на сигнала и достъпността. Само ако и двата фактора са подредени, ще можете да имате възможност за гладко сърфиране.

Въпреки че силата се основава на местоположението на сървъра и броя на връзките, достъпността се отнася до редица свързани устройства. И двата фактора трябва да имате предвид, когато избирате своя VPN, за да сте сигурни, че получавате стойност за парите си.

7. Приветливост на торентите

Много хора използват VPN услуги просто за достъп до торент сайтове, които иначе са забранени. Целият смисъл на получаването на VPN е да имате достъп до неща, които иначе не можете. Торентите правят горната част на този списък за много хора.

Също така P2P връзките са важни тук. За тези, които искат да споделят данни свободно, това е много важно съображение. Така че, преди да отидете и да изберете VPN, уверете се, че те могат да поддържат дискретно вашите действия за изтегляне и споделяне на файлове.

Докато повечето доставчици на VPN услуги поддържат P2P протокол, някои от тях не. В случай, че искате да се регистрирате с VPN за анонимно изтегляне на торент, стойте далеч от харесванията на VyprVPN и HideMyAss VPN.

8. Географско разнообразие

Не е тайна, че това, което можете да направите с интернет във Великобритания, вероятно не можете да направите в Турция. За да се заобиколи националните закони, наложени върху интернет съоръженията, VPN е важна технология. Ефективността им обаче се основава на наличието на сървъри в различни страни.

Най-добрите VPN услуги имат множество сървъри в различни страни. Това дава възможност на потребителите им да имат достъп до всички видове данни, без да нарушават законите на своята страна. Изберете VPN с този фактор.

9. Поддръжка на клиенти

Всяка онлайн услуга изисква наличието на силна поддръжка на клиенти, която може да ви помогне да отстраните проблемите. Без това не можете да очаквате да разрешите проблемите си. Най-добрите VPN услуги имат страхотна поддръжка на клиенти, която се предлага денонощно. Повечето VPN имат сравнително слаба система за поддръжка, която може да бъде категоризирана като лоша. А някои имат буквално несъществуваща подкрепа. Имайте предвид каква поддръжка ще получите с вашия VPN, тъй като това може да се окаже голям проблем в бъдеще.

10. Сигурност

За последно спестихме най-важния фактор, защото всички знаят този. Независимо от това, това е жизненоважно. Като правило, никога не отивайте за безплатни VPN. Ще загубите повече с тях, отколкото печелите. Сред платените VPN мрежи има и най-различни опции. Трябва обаче да изберете тези, които предлагат най-стабилните протоколи за тунелиране.

Най-добрият VPN въз основа на тези фактори

Когато всички горепосочени фактори са взети под внимание, става сравнително лесно да се разграничат добри и лоши доставчици на VPN услуги. Ето нашия списък с топ доставчици на VPN услуги.

Как да изберем добра VPN – заключение

Изборът на правилната VPN услуга е много важен за вашата онлайн безопасност и дори за физическото и финансовото благополучие. Не забравяйте да разгледате всички горепосочени фактори и да проучите внимателно, преди да вземете решение за такъв. Това ще гарантира максимална стойност на парите и пълната онлайн сигурност, която наистина заслужавате.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map