Как да чатите онлайн сигурно с VPN

Интернет предоставя толкова много пътища, чрез които хората могат да разговарят и да се опознават онлайн. Наличните инструменти ви позволяват да общувате с хора, които са базирани навсякъде по света, и можете да избирате от видео повиквания, текстови съобщения или гласови обаждания. Досега най-популярната платформа за съобщения е Whatsapp и с нарастващата нужда от поверителност сред потребителите бяха въведени редица методи, които помагат за защита на данните на потребителя. Потребителите на Whatsapp вече могат да въздъхнат с въздишка след въвеждането на услугата с крайно криптиране като мярка за сигурност, за да се предотврати всяка форма на прихващане от трети страни. Това означава, че вашите разговори в Whatsapp вече ще бъдат защитени от всякаква форма на прихващане, а историята ви за съобщения ще бъде достъпна само за вас и човека, с когото разговаряте. Все пак има много допълнителни стъпки, които можете да предприемете, за да направите онлайн чата си по-сигурен, личен и анонимен.

Как да чатите онлайн сигурно с VPN

Как да чатите онлайн сигурно с VPN

Потенциални заплахи при чат онлайн

За да ви помогнем да избегнете всякакъв вид нарушения на сигурността, дори когато използвате други клиенти за съобщения, ето няколко потенциални заплахи, за които трябва да знаете:

  • Уеб злонамерен софтуер: Може да сте попаднали на злонамерени връзки, които са ви изпратени чрез спам контакти или профили. Ако кликнете върху тях, те могат да ви насочат към заразения с вируси сайт, който осигурява шлюз, през който устройството ви се заразява с вирус. Не забравяйте да кликнете върху такива връзки.
  • Настройки за поверителност Обход: Въпреки че състоянието ви в Whatsapp е настроено на частни, злонамерените потребители все още могат да получат да видят състоянието ви, снимката на потребителския профил или дори съобщенията чрез приложение, известно като WhatsSpy Public.
  • Съобщения за сривове: Има вид съобщение, което може да бъде изпратено до клиенти, което след директно отваряне може да доведе до срив на приложението ви. Този тип съобщения обикновено са в диапазона от 2 KB до 7 MB и често ще ви принудят да рестартирате устройството си. Те също имат същия ефект върху групите, тъй като ако такова съобщение бъде изпратено до група, тогава всички членове на групата са изправени пред една и съща съдба.

Както можете да видите, съществуват различни заплахи, на които са изложени потребители, които не са предприели никакви мерки за защита, а вредите, които идват с реализирането на тези заплахи, понякога могат да бъдат необратими..

VPN за защита на вашия онлайн чат

Ако искате да избегнете напълно шансовете ви да бъде прихванат от вашия клиент за съобщения от някоя от тези атаки, тогава използването на VPN услуга може да бъде единственото нещо, което може просто да ви пази. Защитата на вашата интернет връзка чрез VPN услуга ви позволява да предотвратите всякакъв вид смущения от трета страна.

Наличието на VPN означава също да се маскира вашият действителен IP адрес и да се използва виртуален такъв, който ви е предоставен от вашия доставчик. Това ще ви позволи да изберете всяка страна, от която искате да се разглеждате като свързваща, и в резултат на това ще можете да получите достъп до вашия клиент за съобщения сигурно дори в държави, които забраняват използването му.

Най-добрите VPN мрежи за сигурно чатене онлайн

В този преглед ще разгледаме 4 VPN услуги, на които трябва да разчитате, ако се надявате защитата ви да бъде защитена, и да избегнете всички заплахи и атаки, на които нормалните потребители биха били обект на:

1. ExpressVPN

ExpressVPN стои в горната част на пакета, ако търсите най-добрия доставчик на услуги на пазара. Нивото на сигурност, предлагано от тази услуга, е на първо място и потребителите също се възползват от неограничената честотна лента, както и от неограничената смяна на сървъра. Скоростите, предоставяни от услугата, също не могат да се подиграват със сървъри, базирани в повече от 87 държави, и екип за обслужване на клиенти, който винаги е готов да ви помогне с какъвто и да е проблем или проблем, с който може да се сблъскате. С ExpressVPN потребителите ще могат да регистрират максимум три устройства, а с функции като превключвател за автоматично убийство, нищо никога няма да постави услугата в компрометираща ситуация. Ако смятате, че това може да е подходящото за вас, можете да изпробвате 30-дневната им гаранция за връщане на парите.

2. IPVanish

IPVanish е на второ място в нашия списък с любезност на своите 850 високоскоростни сървъри, присъстващи в повече от 60 страни. Това осигурява достъп до различни геоблокирани уебсайтове и канали от всяка точка на света. Абонатите получават полза от неговата SHA-256 битова услуга за удостоверяване, както и 256-битовото AES криптиране. Услугата също така гарантира, че никой от данните на техните потребители не може да бъде взет чрез включване на стриктна политика без регистрация и потенциалните клиенти се насърчават да се регистрират в 7-дневната гаранция за връщане на парите на услугата, за да извадят качеството на тяхната услуга.

3. NordVPN

Също доста любим сред потребителите е NordVPN. Тази услуга предлага много повече от това, което получавате от обикновените доставчици, а чудесен пример би била възможността да свържете до 6 устройства едновременно за своите абонати. NordVPN предлага също така повишени нива на сигурност чрез услугата им за двойно криптиране, при която трафикът на потребителя се разпределя между два конкретни сървъра, което прави още по-трудно да прехване връзката им. По отношение на скоростта NordVPN не разочарова, като над 2000 сървъра са поставени в над 60 държави, готови да презареждат връзката ви. Можете да го разгледате чрез офертата им за тридневен пробен период. Нямате причина да не, тъй като е безплатно.

4. CyberGhostVPN

Едно особено нещо, което отличава този доставчик е фактът, че CyberGhost VPN има един от най-разумните ценови пакети на пазара, въпреки голямото си мрежово покритие от над 1045 сървъра, разпределени равномерно в целия свят. Следователно вашата интернет връзка е бърза и сигурна въз основа на системата за двойно криптиране, която те също са въвели. Потребителите не трябва да се притесняват дали историята на сърфирането им се съхранява, тъй като CyberGhost VPN има въведена надеждна политика за без регистрация, съчетана с факта, че румънската им база не ги подчинява на никакви закони за запазване на данни.

Най-добрите VPN мрежи за чат на сигурно онлайн – приключване

Четирите доставчици, които сме изброили по-горе, ще свършат чудесна работа за защита на вашето устройство срещу всякаква форма на заплахи, която може просто да ви нанесе вреди. Едно от основните правила, които бихме ви посъветвали да спазвате, е винаги да внимавате за безплатни пробни периоди или гаранции за връщане на парите, за да не прекарате парите си за услуга, която не ви харесва. Пробвайте какъвто и да е доставчик на услуги, който имате предвид, преди да изберете дългосрочен абонамент с тях.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me