Как да избегнем VPN блокове

Има много рискове, които напоследък се появяват в онлайн света, а с нарастващото ниво на държавен надзор няма много неща, които потребителите, които са особено загрижени за своята поверителност, могат да направят. Ето защо имахме доста доставчици на виртуална частна мрежа, които предлагаха по-подобрени начини за защита на поверителността на потребителите. 


Как да избегнем VPN блокове

Как да избегнем VPN блокове

Това от своя страна беше посрещнато от отговор на различни правителства за блокиране на достъпа на потребителите до такива услуги. Тя продължава да бъде постоянна борба между правителствата и доставчиците на услуги дотолкова, доколкото много VPN доставчици продължават напред и създават централата си в страни, където практически няма съпротива срещу тях. Ако случайно пребивавате в държава, в която VPN блоковете винаги пречат на достъпа ви до съдържание, тогава ще трябва да обърнете много внимание на това ръководство за помощ, тъй като ще разгледаме някои от методите, които можете да кандидатствате за работа около VPN цензура и да използвате Интернет без ограничение.

Форми на блокиране на VPN

Преди да разгледаме какво трябва да направите, за да се освободите от VPN ограниченията, първо трябва да разберем методите, чрез които тези ограничения се прилагат. Ето какво трябва да знаете:

 1. VPN IP адреси в черен списък: Това може би е един от най-често срещаните и най-лесните начини за блокиране на VPN. Поточни канали като Netflix, BBC и Hulu имат списък с IP адреси, които принадлежат на VPN сървъри. В случай, че се опитате да излъжете местоположението си с помощта на тези VPN сървъри и впоследствие гледате geoblocked съдържание, ще получите съобщение за грешка. Въпреки че геоблокираният сайт или приложение не може да определи вашето истинско местоположение, те могат да открият, че използвате VPN, и следователно да ви блокират.
 2. Блокиране на VPN уебсайтове: Ограничаването на достъпа до VPN уебсайт означава, че потребителите не могат да изтеглят VPN клиента или дори да се абонират за VPN услугата. Такива форми на интернет цензура могат да се наблюдават в страни като Китай и ОАЕ.
 3. Дълбока проверка на пакети: Това наистина е една от най-модерните форми на блокиране на VPN, тъй като има много проверки, които влизат в пакетите с информация, изпращани от всеки източник. По този начин доставчиците на интернет услуги са в състояние да знаят дали предаваните данни са били криптирани чрез VPN и следователно продължават да блокират услугата.
 4. IP блокове: Вашият интернет доставчик има възможност да постави ограничение за броя на IP адреси, които са присвоени на вашето устройство, когато се свързвате с интернет. Това означава, че ако те установят, че се случва непрекъснато да променяте вашите IP адреси, тогава може да ви бъде забранено да използвате вашите VPN услуги.
 5. Блокиране на порт: Блокирането на портове е друг начин, чрез който интернет доставчиците са в състояние да ограничат достъпа до интернет до всеки от неговите потребители, за които случайно се използва VPN. Интернет доставчикът е в състояние да направи това чрез блокиране на порт 80, което се оказва стандартният порт за уеб трафик. Надеждните доставчици на VPN всъщност са в състояние да позволят на потребителите да конфигурират протоколи и портове, така че това не е нещо, за което трябва да се тревожите толкова много.

Работа около VPN блокове

Има различни методи, които можете да приложите, за да заобиколите всяка форма на блокиране на VPN, която може да е настроена да работи срещу вашата връзка, въпреки че проблемът е, може да се наложи да прегледате всички тези решения едно по едно, за да видите кой от вас работи. Вероятно ще отнеме известно време, но в дългосрочен план всичко ще си струва.

 1. Създайте SSH тунел: Тунелите на Secure Shell са интелигентен начин за опаковане на пакети данни в допълнителен слой за криптиране, така че по-лесно да преминат през VPN блокове без откриване.
 2. Промяна на портовете за трафик на VPN: Промяната на някои от портовете за VPN трафик, които използвате, може да донесе много полза, тъй като вашият доставчик на интернет може действително да постави блок на вашия стандартен порт за връзка. Някои по-благоприятни избори могат да бъдат TCP порт 80 или TCP порт 443
 3. Използвайте SSL / TLS тунел: Тунелите за сигурен сокет (SSL) могат да се използват за включване на допълнителен криптиращ слой върху вашата VPN връзка и това в крайна сметка маскира факта, че използвате VPN.
 4. Използване на Shadowsocks: Популярен в Русия, Иран, Китай и Близкия изток, SOCKS5 Proxy е друг метод, чрез който данните се изпращат през тунел, който е защитен от защитна стена.
 1. Използване на Tor: След като изтеглите браузъра Tor, ще можете да превърнете трафика си в добре криптирани данни, които се предават чрез голяма мрежа от сървъри, което води до интернет връзка, която работи около повечето VPN блокове и все пак ви гарантира, че ще останете анонимен.

Най-добрите VPN мрежи за работа около VPN блокове

В допълнение към многото решения, които разгледахме по-горе, ще трябва да се абонирате за доста прилична VPN мрежа, ако се надявате да се измъкнете от всякакви тактики, които вашият интернет доставчик може да използва срещу вас. По-долу имаме кратко резюме на вида услуга, която трябва да очаквате от някои от най-добрите VPN доставчици в бранша:

1. ExpressVPN – Нашата топ препоръка

ExpressVPN е широко известен като един от най-надеждните доставчици, за да се абонира, главно заради калибъра си на качество на обслужване, както и заради надеждния си екип от представители на обслужване на клиенти. Сигурността им също е военна степен, осигуряваща 256-битово AES криптиране на всички свои клиенти. Има защита и от DNS течове, нулева регистрация на трафика и денонощна поддръжка на клиенти. Наличен е софтуер за потребители на Windows, Mac, Android и Linux, както и ограничения на честотната лента за потребителите.

2. IPVanish

С изградена мрежа от около 850 сървъра в повече от 60 различни страни, IPVanish е в състояние да осигури достъп до различни уебсайтове с ограничен достъп & канали. Техният 256-битов протокол за сигурност AES също гарантира оптимална сигурност. Има и защита от течове на DNS и автоматичен превключвател за убийства и политика за нулева толерантност без регистрация.

3. NordVPN

NordVPN има много функции за услугата, която я отличава в сравнение с много други услуги на пазара. Неговият капацитет за до 6 едновременни потребители е сред най-високите, а това, че са базирани в Панама, означава, че не подлежи на закони за запазване на данни чрез юрисдикция. Техните сървъри позволяват двойно VPN криптиране, а тяхната специализирана IP услуга към P2P споделяне на файлове и изтегляне на торент го правят една от най-добрите VPN услуги на пазара.

4. VyprVPN

VyprVPN е особено известен с притежаването на всичките си 700 сървъра и това прави наистина лесно да се поддържа контрол върху всичко, което се случва в тази мрежа. Техният протокол Chameleon е добре известен и по блокирането на всякакви практики за дълбока проверка на пакети, което позволява на потребителите да получат достъп дори до най-трудните защитни стени в Китай. Това е идеалният вариант, ако искате да заобиколите всякакви форми на заглушаване на интернет доставчика и да предотвратите всякакви смущения във връзката ви.

Как да работите около VPN блокове – заключение

Разбирането на VPN блокове не би трябвало да ви тревожи толкова много, ако продължите да прилагате съветите, които разгледахме в това ръководство, и също така потърсихте надеждна VPN услуга. Ако имате въпроси, които искате да ни зададете по отношение на това ръководство, добре е да ги поставите в секцията за коментари по-долу. Ще се уверим, че ще се свържем с вас.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map