Как да излъжете местоположението си онлайн

Как да объркате местоположение онлайн на PC, Mac, Android, iPhone, iPad и останалите устройства? Най-горещият дебат в интернет в момента е колко проследяване трябва да бъде позволено? Най-важното е колко следене е законно? Потребителят на приложения има ли някакво мнение, че местоположението им се проследява от интернет доставчици и други интернет агенции или просто предполагаме, че сме на милостта на техните капризи и фантазии? Очевидният отговор е „не“. Не е нужно да разкривате местоположението си онлайн ВСИЧКО. Всъщност, вашето основно право на поверителност е да пускате само онези хора на вашето местоположение, които смятате за достойни. Това означава само вашите приятели и семейство.


Как да излъжете местоположението си онлайн

Как да излъжете местоположението си онлайн

Непрекъснато ви следят онлайн

Въпреки това, с бисквитките, проследяването на скритостта и множество друг софтуер, всичките окабелени, за да разкриете най-интимните си детайли на всеки, който е готов да плати, за да ги получи, е разумно поне да знаете как да маскирате местоположението си. Разбира се, че в някои случаи геолокацията е много полезна. Като например, когато се изгубите и използвайте Google карти, за да намерите пътя си обратно или да намерите най-близкия ресторант или магазин. Независимо от това, гео проследяването може да бъде смущаващо, когато сте бомбардирани от реклами на местни търговци на дребно или когато, ако живеете в Китай или Русия, бъдете проследени до място, което предлага контрабанда.

Как да излъжете местоположението си онлайн

Много е важно да знаете как да защитите данните си за местоположение. Сайтовете, които посещавате, и приложенията, които използвате, главно използват две неща, за да определят вашето местоположение: Вашият обществен IP адрес и GPS данни. Ето няколко начина, по които можете да се уверите, че местоположението и ежедневните ви пътувания не са общественопознати:

виртуални частни мрежи

VPN мрежите са най-доброто в киберсигурността. Те предоставят най-добрите функции за всеки, който търси безопасно използване на интернет и са буквално безценни, когато се вземат предвид удобствата, които предоставят. Можете да маскирате местоположението си в реално време, да използвате alt сървър, да гледате неща, ограничени във вашия регион, и да запазите истинското си местоположение скрито от другите. VPN приложенията са съвместими с Windows PC, Mac, Android, iOS и FireStick. Можете дори да настроите VPN връзка директно на вашия рутер, ако е съвместима.

За да използвате VPN за фалшифициране на вашето онлайн местоположение, първо трябва да се регистрирате с доставчик на VPN услуги. Както всичко останало, което можете да закупите онлайн, има и добри VPN-та, и лоши. По отношение на най-добрите VPN услуги, които можете да използвате, за да подправите геолокацията си, ExpressVPN е точно в горната част. Ето най-добрите VPN към 2018 г..

За да фалшиви вашето онлайн местоположение с помощта на VPN, следвайте тези инструкции:

 1. Първо се регистрирайте с VPN от списъка по-горе.
 2. След това изтеглете и инсталирайте тяхното VPN приложение на вашия компютър, Mac, Android или iOS устройство.
 3. Стартирайте приложението и влезте.
 4. Отвътре в приложението се свържете към VPN сървър.

Вашият наистина IP адрес вече ще бъде скрит. Всички приложения и сайтове, които посещавате, ще виждат само публичния IP адрес на VPN сървъра, към който сте свързани сега.

Изключете проследяването на мобилните си браузъри и приложения

Много браузъри и приложения използват гео проследяване, за да подобрят преживяването на клиентите си. Но можете да ги изключите, като просто отидете в настройките и изключите услугите, базирани на местоположението. Можете също да изберете опциите „не проследявайте“ от вашия браузър. Проблемът с това обаче е, че ще имате достъп само до ограничен брой сървъри и хоствани сайтове. В същото време това няма да направи нищо, за да маскира вашия IP адрес и следователно действителното ви местоположение. Но това е поне крачка към по-слабото проследяване на гео.

TOR

Всеки, който знае нещо за онлайн сигурността и се притеснява от нея, използва TOR. Този браузър ви позволява да сте онлайн анонимно при изпращане или получаване на данни. Това обаче няма да попречи на компаниите да знаят местоположението ви, тъй като вашият IP адрес ще бъде видим за тях. Всъщност правителствените органи често изрично проследяват IP адреси, изпълняващи TOR, за да гарантират, че не се използват за незаконни неща.

Винаги използвайте HTTPS

Ако сте в неприкосновеност на личния живот, тогава, когато посещавате сайт онлайн, уверете се, че в края на HTTP на адреса на уебсайта има “S”. Това ще гарантира, че връзката ви е защитена със SSL или Secure Socket Layer. Това е най-основният тип онлайн сигурност, но въпреки това е важен.

Използвайте приложения за проследяване

Тези инструменти са полезни за поверителност и сигурност на базово ниво. Те ще попречат на случайните сайтове, които посещавате, да ви следят. Те обаче са лесни за заобикаляне за сезонни хакери и интернет приятели. Така че, макар да са добър ежедневен вариант, определено не трябва да се разчита на тях със затворени очи.

Деактивирайте WebRTC

RTC или конфигурация в реално време се отнася до информацията, която се предоставя на всеки, който я поиска от вашия сървър онлайн. Това означава, че ANYBODY може да проследи вашия IP адрес. Този проблем обаче лесно се отстранява чрез инсталиране на правилните приложения. Магазинът за приложения на Android може да ви предостави много такива приложения. Ако използвате браузъра Firefox, тогава можете да деактивирате това директно от настройките на конфигурацията.

Социална медия

Social Media е еквивалент на 21-ви век на местния селски клуб. Той е мястото, където можете да социализирате и да намерите съмишленици без да се съобразявате с границите или политическите граници. Това обаче ви прави податливи на множество хищници, които просто чакат да изпуснете гарда си. Като правило, НИКОГА не давайте никаква лична информация на никого, освен ако нямате основателни причини да им се доверите. Маркирането на приятели с снимки от местния ресторант или воден парк може да ви се стори забавно, но това разкрива вашето местоположение и местоположението на онези, които всички са свързани с вас, поставяйки всички в потенциална опасност. Изключете функциите за автоматично проследяване на вашите приложения за социални медии и се уверете, че вашите публикации са достъпни само за одобрени хора.

виртуални машини

Виртуалните машини или виртуалните машини са чудесни за гарантиране, че злонамерените агенти не влизат в потока от данни на вашето мобилно устройство, лаптоп и други устройства. По принцип VM ще ви позволи да отворите файлове от сървър, различен от вашия собствен. Така той ефективно дезинформира всички потенциални измамници за вашето действително местоположение. Макар и малко досаден, този метод е идеален, когато знаете, че кибер активността ви се наблюдава.

Как да излъжете местоположението си онлайн – приключване

Ако ви е грижа за вашата сигурност и не искате някой да поддържа раздели на вашето местоположение, не забравяйте да следвате горните методи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map