Как да подобрите вашия Wi-Fi сигнал и да засилите интернет връзката

Възможно ли е да подобрите нечий WiFi сигнал и интернет връзка? Силата на вашата Wi-Fi мрежа често определя неща като бързината на вашия филм и дали ще трябва да изчакате известно време, за да се буферира. Трябва да се справяте с много нисък Wi-Fi сигнал, когато изтегляте големи файлове от интернет, има тенденция да се окаже много разочароващо, тъй като намаляването на скоростта, с която сте свикнали, може дори да направи нещата да изглеждат по-бавни, отколкото в действителност , Ако се надявате да се насладите на най-доброто от връзката си, наистина ще трябва да имате такава, която винаги е на пълна лента и напълно стабилна. Не искате да продължавате да се справяте с проблемите на свързаността, особено ако сте склонни да извършвате голяма част от работата си онлайн.

Как да подобрите вашия Wi-Fi сигнал и да засилите интернет връзката

Как да подобрите вашия Wi-Fi сигнал & Увеличете интернет връзката

Как да подобрите вашия Wi-Fi сигнал и интернет връзка

Колкото и да е странно, повечето хора смятат, че проблемите, засягащи тяхната Wi-Fi свързаност, имат много общо както с техния доставчик на интернет услуги, така и с техния хардуер, за разлика от няколко неща, които може да правят погрешно. Ако подозирате, че може да има нещо пропускане с вашата интернет връзка, съветваме ви, преди да продължите напред и да се обадите на обслужване на клиенти, да разгледате някои от средствата за защита, които имаме в това ръководство, и да се опитате да ги приложите, за да видите как много те могат да ви помогнат да решите вашите проблеми. Ще разгледаме няколко неща, които можете да коригирате съответно, и да се насладите на по-добро, по-бързо интернет изживяване.

1. Поставете своя рутер на идеално място

Независимо дали имате настроена връзка в офиса или дома си, наистина искате да я поставите някъде, че сигналът остава силен, дори докато се движите наоколо. В идеалния случай това е някъде, което е в центъра на вашия дом или офис, и някъде, което също не е затворено. Ако разполагате с него в центъра на вашия дом не ви се струва правдоподобна идея, тогава се почувствайте окуражени да изпробвате различни зони, където и да сте, за да разберете от къде точно сигналът е най-силен..

2. Преминете към 5Ghz мрежата

Редица от по-новите Wi-Fi рутери вече са способни на 5G мрежа и това наистина е най-бързата налична скорост досега. Той е идеален за по-бързо предаване и изтегляне и трябва да може да намали времето, което трябва да изчакате, когато правите големи файлови изтегляния.

3. Поставете маршрутизатора си далеч от друга електроника

Поставянето на вашия рутер много близо до друга електроника, като например вашия хладилник или телевизор, може да доведе до прекъсвания, които да намалят качеството на вашия сигнал или дори да го блокират напълно. Ефектите от това вероятно се наблюдават, когато се движите в други части на къщата или офиса си.

4. Качете се на правилния канал

Ако има повече от един маршрутизатор в определена околна среда, тогава е доста лесно да се намесват взаимно въз основа на безжичните канали, които биха могли да се използват. За да се сведе до минимум или да се избегне този вид смущения, най-добре е да се използват инструменти, които ще могат да анализират и идентифицират най-слабо населените канали и да пристъпят към тях. Безжичните рутери всъщност могат да работят на много канали, така че намирането на такъв, който не е толкова широко използван, е голямо предимство и ще доведе до значително увеличаване на скоростта.

5. Осигурете си Wi-Fi връзка

Ако вашият офис или дом са разположени в градски, гъсто населен район, можем да се обзаложим, че около вас има хора, които планират как да се възползват от вашата интернет връзка. Те могат да направят това чрез проникване в мрежата ви, особено ако нямате мерки за сигурност, които да гарантират, че те остават на разстояние. Ако искате да поддържате разходите си за данни управляеми и сигурността си поддържана, има няколко прости, но ефективни техники, които бихте могли да приложите.

Като начало можете да скриете името на вашата Wi-Fi мрежа (нейният SSID), така че да не се показва на нито един от техните сканирания. Това ще означава, че всеки, който иска да се свърже, ще трябва да го въведе ръчно. Можете също така да гарантирате, че имате силна, смесена парола за символи на място, за да затрудни някой да дешифрира.

6. Управление на интензивни приложения за честотна лента

Ако имате потребители, за които подозирате, че вдигат цялата честотна лента, като играят онлайн игри, редовно стриймират или провеждат видео чатове през цялото време, това може да доведе до по-бавна скорост на сърфиране за вас и другите в мрежата ви. За щастие има софтуер, който може да ви помогне да управлявате кои приложения имат приоритет над вашата честотна лента и кои не. Препоръчваме ви да изпробвате един, наречен Качество на услугата (QoS), и да задържите как се използва вашата честотна лента.

7. Увеличете обхвата на Wi-Fi

Ако след като приложите съветите в това ръководство, все още имате проблем с това колко кратък е вашият Wi-Fi обхват, може би е време да помислите за получаване на удължителни кабели за антена RP-SMA, така че да можете да поставите своя обрат антена някъде ще получи да предава по-силен сигнал. Тези кабели не са непременно скъпи и биха могли да бъдат чудесно решение за големи собственици на жилища / офиси.

8. Инсталирайте фърмуера DD-WRT

Въпреки че е препоръчително за опитни потребители, хакването на вашия рутер и инсталирането на DD-WRT фърмуера означава, че ще можете да използвате пълните възможности на вашия рутер, а това включва и повишаване на вашата предавателна мощност. Това ще ви помогне да увеличите както обхвата на предаване, така и силата на вашия сигнал.

9. Нулирайте маршрутизатора всеки сега и след това

Ако сте тежък потребител на Интернет, има голяма вероятност рутерът ви често да се загрява и да създаде редица технически проблеми, които всъщност не сте сигурни как да поправите. Преди да започнете да изпадате в паника, една от най-добрите форми за отстраняване на проблеми включва изключването и повторното включване. Рестартирането помага да се върне всичко по подразбиране и да се освободи от всички необясними проблеми, които може да възникнат по време на употреба. Това е и едно от първите неща, които грижата за клиентите ще ви помоли да направите, преди да се задълбочите задълбочено в проблема.

10. Вземете повторител

Ако в този момент все още не можете да получите силен прием, докато сте в краищата на вашия дом или офис, тогава може да се наложи да получите ретранслатор. Тази удобна малка джаджа се включва във всеки стенен контакт и повишава силата и обхвата на сигнала, въпреки че предупреждението е, че всеки, който се свързва чрез него, ще бъде принуден да използва по-бавна връзка.

Как да подобрите вашия Wi-Fi сигнал – приключване

И така, какво мислите за всички съвети, които изброихме по-горе? Използвали ли сте някой от тях за подобряване на вашия WiFi сигнал и засилване на вашата интернет връзка? Споделете опита си по-долу.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me