Как да получите достъп до вашия компютър отвсякъде

Няма нищо като вашия личен компютър. Той е настроен точно както искате, с всичките си файлове, документи и приложения на една ръка разстояние. Въпреки това не е възможно да носите компютъра си навсякъде, особено ако имате настолен компютър или един от онези старомодни лаптопи с тегло за тон. Когато пътувате без личния си компютър, можете да получите достъп до някои важни файлове в облака. Но има моменти, когато трябва да използвате определено приложение, което е инсталирано на вашия домашен компютър, или файл, който не сте мислили, че ще трябва, но все пак трябва. Може да се наложи да стартирате програма на вашия компютър или да стартирате приложение на телефона си, което се съхранява на вашия компютър. Различни ситуации като тези ви карат да съжалявате, че не донесете компютъра си. Всъщност е възможно да получите достъп до вашия компютър от всяка точка с правилната настройка.

Как да получите достъп до вашия компютър отвсякъде

Как да получите достъп до вашия компютър отвсякъде

Достъп до вашия компютър отвсякъде с отдалечен достъп

Има нещо, наречено отдалечен достъп, което облекчава тези проблеми. Това е процес, чрез който можете да получите достъп до домашния си компютър, седнал в хотелска стая далеч. След като тези програми са конфигурирани, те могат да се използват за сигурна връзка с един компютър от друг компютър.

С помощта на тези програми можете да имате пълен контрол над вашия компютър от всяко място. Дори преди няколко години трябваше да си изчислителен експерт, за да разбереш тези процеси. В наши дни е възможно да се управляват тези програми само с няколко кликвания.

Тук разглеждаме различните начини, по които можете да получите достъп до вашия компютър от разстояние от всяко място и устройство.

Windows

За достъп до компютър с Windows от друго устройство с Windows има безплатен инструмент за отдалечен работен плот от Microsoft. Но има уловка: можете да се свържете само с машина, която работи Professional, Ultimate или Enterprise версия на Windows. Ако вашият компютър има някоя от тези версии на Windows, можете да използвате инструмента за отдалечен работен плот за конфигуриране на отдалечен достъп, но в случай, че нямате, винаги можете да използвате програма на трета страна.

ябълка

Има два варианта за вас, ако сте потребител на Apple. Ако сте ИТ професионалист или изчислителен експерт, който се нуждае само от най-удивителната програма, можете да инсталирате програмата за отдалечен работен плот за Mac, която струва $ 79,99.

Ако не ви е необходим премиум инструмент, можете да използвате безплатната опция за споделяне на екрана за свързване към един Mac от друг. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на System Preferences, щракнете върху Споделяне и проверете бутона за споделяне на екрана. След това в секцията iCloud поставете отметка в полето Назад към моя Mac. Това е всичко, вече можете да получите достъп до домашния си компютър от всяко друго Mac устройство, като влезете в акаунта си в iCloud.

Chrome

Въпреки че са налични скъпи опции за Windows и Mac, можете да получите достъп до компютъра си дистанционно и безплатно от всяко устройство с инструмент, вграден в браузъра Chrome.

Инструментът е наличен за всички операционни системи, включително Windows, Android, Mac и iOS. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате уеб приложението за отдалечен достъп на Chrome на компютъра, с който искате да се свържете, да стартирате приложението и да активирате отдалечени връзки. За целта ще трябва да използвате ПИН код, който ще бъде използван за достъп до това устройство в бъдеще.

За достъп до вашия компютър от друго устройство, другото устройство също трябва да има инсталирано уеб приложение. Когато стартирате уеб приложението, вашият компютър ще бъде показан в менюто Моите компютри. След като щракнете върху него, трябва да въведете ПИН кода и сте готови.

TeamViewer

Ако искате да използвате безплатна и лесна опция за трети страни, TeamViewer е безплатен за лична употреба. Първо трябва да изтеглите приложението на вашия домашен компютър, да стартирате приложението и след това да го инсталирате. Ще бъдете напътствани през процеса на инсталиране, който включва настройка на потребителско име и парола.  

Това е отлична програма, която много хора използват. Той е доста лесен за използване и работи добре на компютър. 

Освен това трябва да инсталирате TeamViewer на устройството, откъдето ще получите достъп до вашия компютър. След инсталирането можете да се свържете с току-що създаденото потребителско име и парола. Тази връзка се осъществява чрез акаунт на TeamViewer, който е свободен за създаване.

Как да получите достъп до вашия компютър отвсякъде – да приключите

Това са някои от най-добрите начини за достъп до личния ви компютър от всяко място по всяко време. Въпреки че не всички са безплатни и евтини, но ако искате най-доброто обслужване, можете да помислите за избор на платен инструмент за отдалечен достъп. Ако обаче имате нужда само от достъп до определени файлове, тогава ще бъде достатъчен инструмент за синхронизиране на файлове.

Google Drive, Dropbox, iCloud са някои от услугите, които ви дават достъп до вашите файлове и документи от всяко устройство и от всеки браузър.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me