Как да предотвратите рекламите и да блокирате поп прозорци

Ако има нещо общо, което повечето потребители, които провеждат по-голямата част от работата си онлайн или прекарват много време в интернет, са омраза към многобройните реклами, които се появяват или при поточно предаване на любимото им шоу, или при сърфиране. чрез съдържание от любимите си сайтове. Може да бъде толкова досадно да се прекъсваш постоянно с маркетингови трикове, които винаги се опитват да популяризират нещо, което най-вероятно не ти трябва или информация, от която всъщност не бихте се интересували.


Как да предотвратите рекламите и да блокирате поп прозорци

Как да предотвратите рекламите и да блокирате поп прозорци

Рекламен трафик

Би било погрешно да ги смятате за ботове, които са фокусирани само върху прекъсването на вашето сърфиране, тъй като истината е, че те са резултат от инвестиция от различни сайтове, които искат да увеличат трафика си. Шансовете да се натъкнете на нещо, което ви харесва или да ви интересува чрез някой от тези изскачащи прозорци е тънък, но това е достатъчна причина собствениците на сайтове да пуснат тези реклами.

Златни ли са тези реклами?

Едно нещастно нещо, което идва от тези реклами, е фактът, че някои от тях имат потенциала да заразят вашия компютър с неща като зловреден софтуер, софтуер за откупуване, вируси и различни други заплахи, които със сигурност причиняват загуба на данни или проникване на вашата поверителност. Да се ​​отървете от тях може дори да стане трудно, ако случайно използвате някоя от услугите, предоставяни от сайта, който прави рекламата. Обикновено това е случаят, когато използвате безплатна версия на някакъв софтуер или услуга и с почти всички услуги можете да спрете рекламите, като се абонирате за премиум пакета на тази услуга.

Ако обаче не сте сигурни в преминаването към платената версия на софтуера си и искате да продължите да използвате безплатната версия, все още имате на разположение редица инструменти, които можете да използвате, за да се освободите от тези досадни реклами.

Предотвратяване на реклами & Блокиране на поп прозорци през вашия браузър

Един от най-лесните начини да попречите на изскачащите прозорци да прекъснат каквото и да сте онлайн, е да получите няколко неща, настроени през браузъра ви. Ще разгледаме няколко от най-популярните браузъри и ще ви покажем какво можете да направите, за да попречите на изскачащите прозорци да нарушат работата ви със сърфиране.

1. Mozilla FireFox

Лесно един от най-популярните браузъри на пазара днес, Mozilla FireFox предлага лесни опции, които ще ви позволят да направите вашето преглеждане много по-безпроблемно. Ето какво трябва да направите:

 1. Стартирайте браузъра.
 2. Отворете опцията за менюто.
 3. Изберете „Опции“.
 4. Отворете „Съдържание“.
 5. Трябва да видите опцията „Блокиране на изскачащи прозорци“. Провери го. Това е.

2. Край

Докато Windows се опитва да накара клиентите си да приемат новия си браузър, ето какво можете да направите, за да блокирате всяка форма на изскачащи прозорци в Microsoft Edge:

 1. Започнете, като кликнете върху иконата на приложение Edge.
 2. В горния десен ъгъл на страницата кликнете върху трите точки, “…”.
 3. Отворете „Настройки“, след това „Разширени настройки“.
 4. Трябва да има опция Block Pop-Ups. Оставете синьо, което означава, че е активирано.

3. Chrome

Chrome е може би един от най-използваните браузъри в света благодарение отчасти на съвместимостта на браузъра с много от онлайн услугите на Google. Блокирането на реклами и изскачащи прозорци през браузъра е лесна работа, при която трябва само:

 1. Стартирайте браузъра.
 2. Отворете раздела Меню, това трябва да са трите вертикални точки.
 3. Кликнете върху опцията „Настройки“.
 4. След това щракнете върху „Покажи разширени настройки“.
 5. Отидете до секцията за поверителност.
 6. Изберете „Настройки на съдържанието“.
 7. След това преминете към „Изскачащи прозорци“.
 8. Разрешете опцията „Не позволявайте на някой сайт да показва изскачащи прозорци“.
 9. Има и няколко разширения, които бихте могли да използвате за това, като например OpenGoAdblock, Adguard, Adblocker & Pop-up Blocker Pro.

4. Опера

Смятаме, че е безопасно да кажем, че повечето потребители на Opera служат да използват услугата чрез мобилните си телефони, но за тези, които все още разчитат на нея, когато са на своя лаптоп или настолни компютри, ето трите стъпки процес, който трябва да приложите:

 1. Върви напред и отвори браузъра.
 2. Отворете опцията за менюто горе вляво.
 3. Ще видите опция за „блокиране на реклами“ в списъка си. Уверете се, че сте го активирали.

5. Internet Explorer

Ако все още сте добре със стария Internet Explorer на Windows, ще трябва да направите следното, за да поставите всички тези реклами и изскачащи прозорци:

 1. Започнете, като стартирате браузъра.
 2. Насочете се към „Инструменти“, но ако не го видите в началото, можете да натиснете клавиша Alt, за да се покаже.
 3. След това изберете „Опции“.
 4. Кликнете върху раздела „Поверителност“.
 5. Потърсете елемента за блокиране на изскачащи прозорци.
 6. Поставете отметка в квадратчето „Блокиране на изскачащи прозорци“ или „Включване на изскачащите блокове“.

6. Деблокиране

Ако може би използвате няколко браузъра и бихте искали да внедрите решение, което единодушно ще се справи с всички блокове и изскачащи прозорци, които може да се появяват чрез всички тях. Ето какво трябва да направите:

 1. Уверете се, че използвате най-новата версия на браузъра си. Можете да направите това чрез получаване на актуализация.
 2. Влезте в уебсайта на Ublock тук.
 3. Изтеглете разширението и стартирайте браузъра си.
 4. Изберете едно място, което ще запомните, и изберете „Запазване“.
 5. Стартирайте файла, който сте инсталирали в браузъра си.
 6. След това отворете браузърите, които сте инсталирали разширението Ublock.

Използване на VPN за блокиране на реклами & Изскачащи прозорци

Същата технология, внедрена чрез протоколи като OpenVPN, слой за сигурни сокети (SSL) и 256-битово криптиране на AES, дава възможност на надеждна VPN услуга да предоставя изскачащи и блокиращи реклами услуги на всички свои абонати. Това означава, освен че е анонимен, да може да стриймва гео-ограничено съдържание и да предотвратява и двете DNS & IP течове, ще можете да се наслаждавате на безпроблемно непрекъснато сърфиране, независимо от това, което правите онлайн. Ето основните стъпки за инсталиране на VPN:

 • Направете някои изследвания и идентифицирайте надежден доставчик на VPN. Препоръчваме ExpressVPN, и можете да видите защо чрез нашите Преглед ExpressVPN.
 • Изтегли & инсталирайте избрания доставчик на VPN.
 • Започнете да се наслаждавате на онлайн изживяването си, без добавки и изскачащи прозорци.

Не е необходимо да конфигурирате нищо с вашата VPN услуга, тъй като тя вече е добре настроена.

Как да предотвратите рекламите и да блокирате поп прозорци

Въпреки че много онлайн реклама е поносима, много реклами и изскачащи съобщения са натрапчиви и надолу вдясно. За щастие можете да блокирате тези реклами и изскачащи прозорци, като използвате указанията, изброени по-горе. Не е необходимо да бъдете бомбардирани с неподходящи реклами, когато сърфирате в интернет.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map