Как да промените вашия IP адрес на Mozilla FireFox

Ако сте постоянен потребител на интернет, вероятно сте чували термина „IP адрес“ като милион пъти. Всеки участник в интернет трябва да има IP адрес, за да се свърже с него. От друга страна, повечето потребители предпочитат използването на Mozilla Firefox за сърфиране. Въпреки това, някои ограничения и възможни заплахи онлайн могат да се появят изведнъж. Ето защо скриването на вашия IP е идеалното решение. Научете как да го направите в този урок.

Как да скриете вашия IP адрес на Firefox

Как да скриете вашия IP адрес на Firefox

IP адрес 101

Каквото и устройство или коя система да използвате, има определен (уникален) IP адрес. Този IP е назначен за тази машина и само това. С други думи, в домашната ви мрежа вашият компютър, Mac, iPhone, Android или дори принтер имат различни IP адреси.

IP адресите са част от информацията по отношение на числата. Те подчертават местоположението на системата, която ги държи. Проблемът е, че всеки, който овладее вашия IP, може да определи точното ви физическо местоположение.

Нека обясня как работят IP адресите на Mozilla и други приложения за сърфиране. Да речем, че искате да посетите официалния уебсайт на Google. Отидете в браузъра си Firefox и въведете URL адреса, който е известен на всички като (www.google.com). Във виртуалния свят на интернет обаче това не означава нищо. IP адресите са езикът на уебсайтовете.

Вашият URL адрес се изпраща до DNS сървър и след това се превежда в числа. Тези цифри са IP адрес, необходим на браузъра, за да разбере, че уебсайтът на Google е страницата, която искате да посетите. Продължете напред, опитайте сами. Въведете (172.217.24.238) и незабавно ще бъдете пренасочени към Google. Всъщност е забавно.

Как да скриете своя IP адрес, използвайки Mozilla Firefox

Първо, трябва да знаете, че промяната или скриването на вашия IP адрес самостоятелно е невъзможно. Вие сте останали с това, което вашият интернет доставчик ви налага в момента, в който се абонирате за техните услуги. Има обаче решение за това, тъй като VPN мрежите вече съществуват в нашия интернет свят.

VPN пренасочва вашия интернет трафик чрез един от отдалечените му сървъри в десетки страни по света. След като натиснете бутона за свързване, вашите данни ще бъдат кодирани и вашият IP адрес ще бъде маскиран. След това ще вземете валиден IP адрес в региона, с който сте свързани, докато скриете първоначалния си.

Сега, без допълнително обожание, ето как можете да маскирате вашия IP на Mozilla Firefox:

  1. Първо, използвайте това IP Checker за да видите какъв е вашият оригинален IP адрес Базиран съм в САЩ и това е мое.IP адрес на САЩ
  2. Регистрирайте се при доставчик на VPN. използвам ExpressVPN и е силно препоръчително.
  3. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN на вашето устройство.Избор на платформа
  4. Влезте и се свържете със сървър.Свържете се със сървър
  5. Веднъж свързан, вашият VPN ще ви уведоми.свързан
  6. Проверете два пъти вашия нов IP адрес, като използвате същия IP идентификатор по старому.IP променен
  7. И накрая, вашият IP е скрит и вие имате нов.

Обърнете внимание, че можете да върнете обратно към собствения си IP адрес, ако прекъснете VPN връзката. Използвах моя собствен VPN доставчик като пример по-горе. Ако не изглеждате на същата страница като мен, разгледайте този списък с най-добрите VPN-та за Firefox в таблицата по-долу.

Защо прикривате вашия IP адрес на Mozilla Firefox?

Много обстоятелства изискват да маскирате вашия IP адрес. Независимо дали сте човек, който иска достъп до геоблокирани сайтове, отрича забрани за IP или просто остава анонимен, всичко това е постижимо, след като сте свързани с VPN сървър. Може би искате да знаете това първо. Някои доставчици на VPN като NordVPN и ExpressVPN предлагат безплатни разширения за браузъра на Mozilla Firefox. Това прави по-лесна и удобна за работа на постоянните потребители. Сега, с казаното, ето защо трябва да маскирате своя IP адрес:

Разгледайте анонимно

Всеки път, когато излизате онлайн, съществува риск някой да наблюдава всеки ваш ход. Не визирам само хакери и киберпрестъпници. Дори вашият интернет доставчик има навика да прави това ежедневно. Независимо от това, ако използвате VPN, ще получите маскиране на вашия IP адрес и анонимност на вашия интернет подход.

Този критерий се използва най-вече от блогърите, които обичат да пазят самоличността си скрита, в случай че блоговете им изпадат в затруднение. С други думи, някои държави налагат високи ограничения върху съдържанието, което публикувате в социалните медии, блоговете, мрежовите приложения и много други. Може дори да бъдете наказани за това, което казвате.

Те могат да определят вашето местоположение чрез вашия IP адрес. Ако обаче е скрито, е невъзможно да определите местонахождението си. Дори вашият интернет доставчик вече не може да шпионира вашите сърфиращи дейности. И още нещо, със скрит IP адрес, определено можете да избегнете пускането на интернет от вашия интернет доставчик. Насладете се на най-добрата непрекъсната интернет връзка.

Обход регионални ограничения

Услугите за поточно предаване по целия свят са изключително за определени региони. Например най-голямата библиотека на Netflix е достъпна само в САЩ, докато BBC iPlayer е канал, който е само за Великобритания.

Тези платформи надникват на вашия IP адрес в момента, в който се опитате да видите тяхното съдържание. По този начин те определят вашето местоположение. Ако случайно сте външен човек, ще бъдете блокирани почти моментално, или те дават малък вкус, преди да ви отрежат със съобщение за грешка.

С VPN можете да облъчите вашето онлайн местоположение и да изглеждате, че разглеждате другаде. По същество, когато се свържете със сървър в определена държава, ще скриете собствения си IP адрес и ще вземете нов в този регион. В резултат на това вече можете да получите достъп до каналите, налични на тази територия, тъй като сега имате валиден IP адрес. Много е просто и вече знаете как да го направите сега.

Как да маскирате вашия IP адрес – финални мисли

В наш интерес е много да се уверим, че никой неправомерни лица никога не се хванат за такъв важен идентификатор като нашия IP адрес. Нещо повече, сигурността вече не е единственият проблем, тъй като настъпват гео ограничения. Когато маскирате IP адреса си, можете да сърфирате свободно в интернет, без да се налага да гледате през раменете си през цялото време. Да не говорим, че ще избегнете тези ограничения на местната телевизия, като получите достъп до десетки канали в чужбина. И така, какво чакате? Вземете VPN и се насладете на интернет в най-голяма степен.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me