Как да спрете Google да ви следи

Интернет е чудесен източник на информация и знания. Той обаче изисква цена за обещанието за ценна информация. Той събира вашата информация, докато сърфирате в интернет. От търсенията до присъствието ви в социалните медии вие оставяте следи всеки път, когато влизате в мрежата. Компании като Google и Facebook са събрали много ценна информация на своите потребители. Това рискува поверителността на милиони. Но сега нещата започват да се променят. Хората сега се чудят колко информация събират тези сайтове и раздават на трети страни. Потребителите станаха по-осведомени и искат да научат повече за това, което могат да направят, за да защитят своята поверителност онлайн. Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да попречите на Google да ви следи например.


Как да спрете Google да ви следи

Как да спрете Google да ви следи

Как да спра Google да ме проследява?

Google признава, че съхранява вашите данни – вашите търсения, кликнали реклами, гледани видеоклипове и много други неща. Google твърди, че прави това, за да подобри вашето преживяване. Вие обаче получавате лекота на използване, като плащате по отношение на поверителността.

Ако сте потребител, съобразен с поверителността, можете да изключите функциите за проследяване. Посетете Google My Activity.

След като влезете, ще видите колко данни за вас вече са били съхранени. Тя записва вашите данни от множество устройства, които се синхронизират заедно.

Как да изключите проследяването на Google

За да предотвратите автоматичното проследяване на Google, кликнете върху иконата на менюто горе вдясно в прозореца Моята активност. Изберете Контроли на активността. След като сте там, ще намерите шест сегмента:

 • мрежа & Активност в приложението
 • История на местоположенията
 • Информация за устройството
 • Гласова и аудио дейност
 • История на търсенето в YouTube
 • История на гледане в YouTube

Ако не искате Google да проследява някоя от вашите дейности, изключете ги. Имайте предвид обаче, че това също ще ви попречи да получавате предложения от Google.

Ако искате Google да спре да ви следи временно, можете да използвате режима „инкогнито“ в браузъра си Chrome. Дейностите, които извършвате в Incognito, ще останат частни. И след като използвате обикновения режим на браузъра си, Google ще започне да ви следи отново.

Как да се отърва от моята история на местоположенията?

За да изтриете записаната от Google история на местоположенията, посетете страницата с историята на местоположенията. Ще ви се покаже карта на текущото ви местоположение. В долния десен ъгъл ще видите иконата за изтриване. Кликнете върху него, за да изтриете цялата история на местоположенията.

Изключване на историята на местоположенията

Функцията История на местоположенията може да бъде изключена от страницата Моята активност. След като това е направено, данните за местоположението ви няма да се съхраняват. Така Google няма да се запознае с местата, които посещавате.  

Как да се отърва от историята на местоположенията от устройството си с Android?

 1. Отворете настройките на Google на устройството си с Android.
 2. Изберете Местоположение и отидете на История на местоположенията в Google.
 3. Там можете да видите плъзгач. По подразбиране е ON. Кликнете върху него, за да го изключите.
 4. Ще има и опция за изтриване на историята на местоположенията. Кликнете върху него.

Това ще изтрие цялата предишна история на местоположенията и ще спре вашето устройство да записва всяка бъдеща информация за местоположението.

Как да деактивирам гласа & Аудио активност?

Ако още не сте знаели, Google записва гласа ви заедно със звука. Той може също така да записва звук за няколко секунди, преди да кликнете върху иконата на микрофона или да кажете „Добре Google“. Това означава, че телефонът ви може да слуша вашите разговори през цялото време! В някои устройства е невъзможно да изключите функцията Okay Google. Ако вашето телефонно устройство позволява да се изключи функцията Okay Google, можете да следвате тези стъпки:

 1. Отидете на Контроли на активността
 2. Изключете гласовата и аудио активност.

Това ще спре аудио активността ви на всички ваши устройства. Въпреки това, има много потребители, които се оплакват, че независимо какво правят, функцията Okay Google няма да изчезне.

Проверете гласовите и аудио данни

Това съдържа всички гласови и аудио съобщения, които сте използвали за взаимодействие с Google. Например, ако сте помолили асистента на Google за нещо, това ще бъде записано тук. Просто отидете на Гласова и аудио активност от Controls Control и ще можете да видите всичките си съхранени данни.

Моля, не забравяйте, че понякога, ако има фонов шум или микрофонът е изключен, ще се появи съобщението „Преписът не е наличен“.

Как да изтриете тези данни

Изтриване на отделни записи

 1. Влезте и отидете на Voice & Аудио активност.
 2. Изберете елемента, който да изтриете, и щракнете върху Подробности.
 3. Кликнете върху менюто в изскачащата икона и изберете Изтриване.

Това ще изтрие отделен запис.

Изтриване на всички данни

 1. Влезте и отидете на Voice & Аудио активност.
 2. Горе вляво ще има опция „Изтриване на дейност по“. Кликнете върху него.
 3. Отидете на „Изтриване по дата“ и изберете Всички времена.
 4. Кликнете върху Изтриване.

Използвайте виртуална частна мрежа

Ако се притеснявате, че Google знае толкова много за вас, инсталирането на виртуална частна мрежа е най-добрият вариант. VPN запазва историята на сърфирането ви частна и прави вашите онлайн дейности по-сигурни. Свързвайки се с VPN сървър, можете да скриете своя IP адрес и да криптирате целия си интернет трафик. Ето най-добрите VPN услуги, които можете да използвате, за да добавите допълнителен слой сигурност и поверителност към всичките си онлайн сделки. За по-подробен преглед и повече информация за VPN, моля, прочетете този отзив.

Отидете офлайн

В случай, че искате да преминете напълно офлайн, швейцарски уебсайт може да ви помогне да направите точно това. Deseat.me използва протокола OAuth на Google, за да извлече всички акаунти и да ги изтрие.

Посетете Deseat.me и въведете своя адрес в Gmail. След това ще получите списък на всички акаунти, свързани с този адрес, и можете да ги изтриете.

Как да спрете Google да ви следи – Заключение

Интернет следи всички ваши дейности. Има няколко технологични гиганта, които следят вашите данни, и те имат няколко начина да получат вашата ценна информация. Но не е като да не можеш да направиш нищо по въпроса. Само с няколко промени в настройките си можете да запазите своите онлайн дейности скрити. Следвайте горните съвети, за да останете скрити от Google.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map