Как да включите превключвателя за убийство на телефона си и да изключите крадците на смартфони

Прогнозите показват, че само през 2012 г. 1.6 милиона американци са били жертва на кражба на смартфони. Крадците бяха по-активни в големите градове. Например близо 50% от кражбите, съобщени в Сан Франциско, са на смартфони. Кражбите на смартфони също представляват 40% от грабежите, докладвани в повечето големи градове на метрото, включително NYC, и Вашингтон.


Как да включите превключвателя за убийство на телефона си и да изключите крадците на смартфони

Как да включите превключвателя за убийство на телефона си и да изключите крадците на смартфони

Защо вашите смартфони са крадци?

Кражбата на най-малките от смартфоните е голям бизнес. Всяко устройство може да бъде продадено на черния пазар за стотици долари. Крадците правят по-големи печалби, ако устройството е особено ценно. Айфоните са най-високата цена. Това дори накара някои да определят престъплението като „бране на Apple“.

Други просто го наричат ​​iCrimes. Влошавайки още по-лоша ситуация, дори можете да станете жертва на кражба на самоличност, ако крадците на смартфони имат достъп до личната ви информация. Това може да се случи, ако устройството ви не е защитено с парола.

Закон за предотвратяване на кражбите на смартфони и превключвател за убийства

Най-полезната защита срещу кражба и злоупотреба както с устройство, така и с данни е превключвателят за убийство. Тази функционалност е от полза за потребителите на смартфони. Докладите предполагат, че превключвателите за убиване намаляват броя на грабежите на смартфони с 50%. Всъщност това е толкова възпиращо въздействие, че от 1 юли 2015 г. в Калифорния е постановено, че смартфоните трябва да бъдат доставяни с Kill Switch функционалности.

Грабежите на смартфони са намалели с 50% в Сан Франциско от 2013 г. Освен това те намаляват с 22% от 2016 г. Това се дължи на окръжния прокурор на щата Джордж Гаскон на законодателство, прието през 2015 г., известно като Закон за предотвратяване на кражбите на смартфони.

Този закон предвижда, че производителите трябва да правят смартфон с ключ за убийство. Превключвателят за убийство е софтуер или хардуер, който прави мобилните устройства неработоспособни, когато е включен. Предлага се за собственици на устройства. Много от тези превключватели за убийства се предлагат под формата на софтуер за изтриване или изтриване на отдалечени устройства или ключалки за активиране. Тази функционалност е вградена в смартфоните. Изключително просто е да го включите.

Този закон е създаден, когато крадците развиват склонност към смартфони. Това не е толкова необичайно, като се има предвид, че смартфоните вземат няколкостотин долара на черния пазар. Според Consumer Reports през 2012 г. в САЩ са се случили 1,6 милиона кражби на смартфони. Цифрата нарасна с 94% през 2013 г. и достигна 3,1 милиона.

Как превключвателят за убийство гарантира, че вашите откраднати смартфони умират

След като се активира, превключвателят kill предотвратява повторното програмиране на смартфоните чрез фабрични нули и пускане в употреба. Това прави почти невъзможно крадците на смартфони да продават работещо устройство. И Apple, и Google са пуснали интегрирани превключватели за убийства на смартфони през 2014 г. С това потребителите могат да имат достъп до най-основната защита на смартфона за тяхната безопасност и сигурност.

Как да направим смартфона нефункционален, ако е откраднат?

Активирайте Kill Switch On Android

Използвайте „Find My Device“, за да намерите вашия смартфон

Софтуерът за проследяване на устройства на Google „Find My Device“ е достъпен в страницата за настройка на смартфона. Чрез този софтуер можете лесно да намерите устройството от браузъра, в който сте влезли. Google „Намери моя телефон“ и ще покаже текущото местоположение, в случай че софтуерът „Намери моето устройство“ работи.

Друга стъпка е да демаскирате устройството от Google Play. За да скриете устройството, отидете на страницата с настройки на Google Play. Можете да включите видимостта на вашето устройство там.

Следвайте следващите стъпки:

Стъпка # 1: Активиране на отдалечен достъп

 1. Достъп до настройките на Google.
 2. След това трябва да щракнете върху опцията за мениджъра на устройства с Android от тук.
 3. Позволете и двете опции след това.
 4. Кликнете върху Разрешаване „Дистанционно заключване и фабрично нулиране“, както и „Отдалечено намиране на това устройство“.

Стъпка # 2: Достъп до местоположението на устройството и го заключете

 1. Отидете на устройство с възможност за уеб, ако сте ставали жертва на кражба на смартфон. Влезте в Google и отворете панела за „Мениджър на устройства с Android“.
 2. Ще можете да наблюдавате местоположението на устройството на карта и да звъните, заключвате или изтривате смартфона.
 3. Сега крадецът на смартфони ще трябва да докаже, че сте вие, ако се опита да възстанови фабрично устройството и да го заяви като свое. Влизането с който и да е акаунт в Google е позволено само ако е било синхронизирано по-рано след добавяне към устройството като акаунт или потребител. Не е позволено за влизащите като гости. По този начин, ако тази информация не може да бъде споделена по време на настройката, устройството не може да се използва след фабрично нулиране.

Стъпки за активиране на Kill Switch On iOS

Намерете вашето устройство, като използвате „Намери моя iPhone“

Всеки iPhone е свързан с iCloud акаунт. Това има „Lock Lock“, както и „Find My Phone“. Докато първият проследява последното известно местоположение на устройството, второто изисква да въведете потребителското име и паролата на устройството, за да получите достъп до него.

Ако планирате да продадете своя iPhone, можете да изключите ключалката за активиране. За целта трябва да изключите „Find My iPhone“ и да премахнете акаунта от устройството.

В случай на кражба на смартфон, ключалката за активиране ще спре мъртвите крадци в техните песни. Сега те няма да могат да свържат откраднатия iPhone със собствения си акаунт, което го прави също толкова полезно, колкото мъртвото тегло! За това трябва да следвате тези стъпки:

Стъпка # 1: Активиране на опцията „Намери моя iPhone“

 1. Влезте в Настройки и отидете на iCloud.
 2. Използвайте своя индивидуален идентификационен номер на Apple, за да влезете.
 3. Активирайте опцията „Намери моя iPhone“.

Стъпка # 2: Активиране на „Загубен режим“

Ако подозирате, че вашият iPhone е откраднат или е поставен на друго място, можете да активирате неговия „Изгубен режим“.

Можете дори да използвате опцията за персонализиране на ключалката с номер за контакт. Това ще гарантира сигурното връщане на вашето устройство в случай, че то се загуби. Ако устройството бъде изтеглено, то може да се върне в нормално състояние, като влезете с данните за вход в Apple ID.

Как да включите превключвателя за убиване на телефона си – заключение

Отнемането на телефона ви може да бъде паническа ситуация. Но за да сте сигурни, че вашите данни са в безопасност (и също така да гарантирате, че крадецът няма печалба от вашия телефон), активирайте превключвателя за убийство. Това е просто и лесно и ще намали броя на кражбите на смартфони. Ето някои други методи, които можете да използвате, за да запазите вашия смартфон.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map