Какво е анонимен имейл – как да го получите

Какво точно е ан анонимен имейл? Това е цифровата ера и почти всичко е на открито. Няма желязна завеса, която да крие личната ви информация. Интернет може да бъде опасно място, ако не знаете как да защитите своята идентичност. Дори и да сте просто редовен потребител на мрежата, трябва да знаете, че всяко кликване, което правите онлайн, се проследява от уебсайтове. Всички големи компании използват бисквитки, за да следят вашите данни. Google има редица услуги и картографира дейностите ви във всички тези платформи, за да създаде потребителска персона за маркетингови цели.

Какво е анонимен имейл - как да го получите

Какво е анонимен имейл – как да го получите

Тези компании казват, че онлайн проследяването им позволява да създадат по-персонализирано изживяване в интернет. Но истината е, че те проследяват където и да отидеш. От търсенията ви онлайн до видеоклиповете, които гледате в YouTube и от навиците ви за сърфиране в Chrome, до това, което изпращате в Gmail, Google проследява всички ваши подробности.

Поверителност и сигурност в Интернет: Откъде да започнем

Ако сте войник или журналист в чувствителна област, бихте искали вашата самоличност да бъде скрита. Ако искате да предадете важна информация, без да разкривате самоличността си, как ще управлявате това?

Въпреки че поверителността на интернет е важна за всички, тя е особено важна за хората, които имат задържане на чувствителна информация. Или ако сте индивид, който не иска да разкрие самоличността си, докато комуникира с някого, трябва да скриете добре песните си.

  4 Чести VPN проблеми и как да ги поправите

За анонимно сърфиране най-добрият браузър за използване е Tor. Този браузър пренасочва вашата онлайн активност чрез множество сървъри. Всеки, който се опитва да проследи вашите дейности, няма представа къде се намирате или какво гледате. Tor е законна, безплатна и безопасна. Работи за повечето нормални потребители на интернет. Можете дори да използвате Tor за Facebook. Всъщност Facebook има специфичен за Tor адрес за хора, които искат този допълнителен слой на сигурност и поверителност в социалните медии.

Ако искате да добавите друг слой сигурност към сърфирането си в Интернет, опитайте добър доставчик на VPN услуги. VPN създава виртуален тунел за вашите данни, така че да е безопасен от любопитни очи. Има няколко VPN услуги, които предлагат 256-битово криптиране, което е практически невъзможно да се хакне. bСега, да преминем към анонимни имейли.

Изпращане по имейл на различни степени на анонимност

Най-лесният начин да получите анонимен имейл е да създадете акаунт в Google или MSN и просто да въведете фалшиво име и други подробности по време на процеса на регистрация. Въпреки това, почти всички основни доставчици на имейл услуги искат резервен имейл идентификационен номер или телефонен номер. Можете да заобиколите и това, като създадете временен идентификационен номер на имейл.

За телефони използвайте онлайн услуга като Burner или Hushed или просто вземете телефон за предплащане за еднократна употреба. Това трябва да ви създаде относително анонимен идентификационен номер на поща. Използването на този идентификатор в тандем с инструментите за анонимност, споменати в предишния сегмент, ще ви даде прилично количество анонимност. Това обаче няма да попречи на чудовището на бисквитките да открие вашия действителен IP адрес. Ако сте в район, където проследяването на вашите данни може да стане опасно за вас, опитайте някои анонимни предложения за имейл.

  iPhone VS Android - Кой смартфон е по-сигурен?

Ето няколко от най-полезните анонимни доставчици на имейл услуги в мрежата:

5Y Поща

5Y Mail ви позволява да изпращате анонимни имейли на всеки имейл адрес по ваш избор. Не е нужно да създавате акаунт. Просто посетете сайта и въведете имейл адреса на получателя. Въведете тялото на пощата и го изпратете. Ако искате да получите отговор, можете да въведете истинския си имейл. Но получателят няма да се запознае с истинската ви входяща поща. Тяхната поща ще бъде насочена към 5Y поща, която ще бъде пренасочена към истинската ви пощенска кутия.

Mailinator

С Mailinator не се нуждаете от регистрация. Просто измислете име и поставете @mailinator зад него. След това отидете на сайта и проверете дали сте получили някаква поща. Уловката е, че първо, не можете да изпращате имейли. Второ, всеки може да провери вашата пощенска кутия. Няма пароли. Всичко, което трябва да направите, е да въведете имейл адрес и да видите какво има във входящата поща. Има и платен план. Ако плащате $ 139 на месец, можете да имате екип Mailinator за 5 екипни акаунта.

Cyber Atlantis

Изпратете анонимен имейл по такъв начин, че дори вашият IP адрес да не може да се проследи. Ако сте журналист и искате да предадете свръхсекретна информация, това може да бъде добра платформа. Просто въведете имейл адреса на получателя, тялото на имейла и Captcha. Натиснете и изпратете имейла си. Това е толкова просто. Въпреки това, не можете да получите отговор, защото това е еднопосочна система.

партизанин поща

Ако искате временен имейл адрес за еднократна употреба, за да се регистрирате за услуга, Guerilla Mail е идеалната опция. Много услуги ви питат за вашия имейл адрес и след това започват да ви спам. Ако не искате да дадете истинския си имейл адрес, просто генерирайте временен адрес и го потвърдете за достъп до дадената уеб услуга. Имейл адресът, генериран от поща Guerilla, е наистина неясен и имейлите се изтриват след един час – дори и да са непрочетени. По този начин вашата пощенска кутия остава чиста завинаги.

  Право и безопасно ли е използването на Torrenting?

Какво е анонимен имейл – финални мисли

Можете да използвате всички тези пощенски услуги с браузъра Tor, за да добавите повече сигурност към имейлите си. И ако искате да изпращате защитени съобщения, ето списък на най-горните приложения за криптирани съобщения.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me