Какво е интернет наблюдение и как да го избегнем

В наши дни става все по-трудно и по-трудно интернет потребителите да упражняват своята онлайн свобода. Някои повече от други. Увеличаването на дейностите по цензура, наблюдение и мониторинг е това, което ограничава онлайн потребителите да изследват безопасно и свободно световната мрежа. Правителствата и доставчиците на интернет услуги са отговорни за приемането на закони и разпоредби, които поддържат системи за наблюдение. Следователно интернет потребителите се чувстват обезкуражени да излизат онлайн. Това неудобство обаче може да бъде смекчено с доставчик на VPN услуги. В тази статия ще научите повече за интернет наблюдението и как можете да го избегнете с VPN.

Какво е интернет наблюдение и как да го избегнем

Какво е интернет наблюдение и как да го избегнем

Какво е интернет наблюдение?

Накратко, интернет наблюдението е мониторинг на компютърната активност на потребителите и данни, съхранявани на твърд диск или данни, които се прехвърлят през Интернет. Надзорът често се извършва крадешком от правителства, корпорации, престъпни организации или дори от хора. По принцип наблюдението означава, че вашите онлайн данни и интернет трафик се следят и регистрират от трети страни. Причините за наблюдението са различни. Правителствата използват големи технологични компании, за да улеснят събирането на лична информация. Дори ако компаниите не искат да предават информация за своите клиенти, в много случаи, като например с NSA, те нямат друг избор, освен да се съобразят с техните искания. Това означава, че има възможност компании като Google, Facebook или Yahoo да работят с властите. Правителствата извършват надзор по предполагаеми причини за национална сигурност, предотвратяват терористични актове, шпионират гражданите си, събират данни и т.н..

Как да избегнем интернет наблюдение с VPN

Независимо дали става дума за търсачки, правителства или хакери, има начин, по който информацията ви е почти невъзможна за наблюдение. Сигурен метод, чрез който можете да се опитате да избегнете дейностите по наблюдение и наблюдение, е доставчик на VPN услуги. С други думи, това е единственият ви шанс да получите поверителност онлайн. VPN е услуга, която можете да използвате, за да поддържате вашата онлайн сигурност и да защитите поверителността си, когато сте в интернет. Освен това този софтуер до голяма степен разчита на мощни протоколи за криптиране, които правят възможно поверителността в мрежата. VPN защитава целия ви трафик и данни онлайн и гарантира, че никоя трета страна не може да знае какво правите онлайн. Освен това VPN скрива текущия ви IP адрес и го заменя с този, който се предоставя от сървъра, разположен в страната, към която сте се свързали. И така, ето как да избегнете интернет наблюдение с помощта на VPN:

 1. Регистрирайте се с доставчик на VPN (за предпочитане ExpressVPN).
 2. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN на устройствата, които използвате.
 3. Стартирайте приложението.
 4. Свържете се със сървъра на държава, където надзорът не съществува.
 5. Използвайте интернет свободно и избягайте от правителствения надзор.

ExpressVPNе много сигурен VPN и чудесен избор за избягване на наблюдение. Освен това той използва AES (Advanced Encryption Standard) с 256-битови клавиши – известен още като AES-256. Всъщност правителството на САЩ и експертите по сигурността в световен мащаб използват едно и също криптиране, за да защитят класифицираната информация. Освен това, дори ако специализирана трета страна е била в състояние да компрометира вашия компютър или VPN сървъра по време на една сесия, нападателят няма да може да дешифрира всеки трафик от минали сесии. За повече информация за други доставчици на услуги, не забравяйте да разгледате таблицата по-долу.

Списък на топ 10 държави с интернет наблюдение

Повечето страни имат правителствени агенции, които наблюдават какво правят нетизените онлайн. Например Агенцията за национална сигурност на САЩ (НСА) отговаря за глобалното наблюдение, събиране и обработка на информация за целите на чуждестранното разузнаване. Друг пример е Щабът на правителствените съобщения (GCHQ), която е организация за разузнаване и сигурност, отговорна за предоставянето на сигнали за разузнаване (SIGINT) и информация на правителството на Обединеното кралство. Ето списък на най-добрите страни с наблюдение.

 • САЩ
 • Великобритания
 • Русия
 • Индия
 • Китай
 • Саудитска Арабия
 • ОАЕ
 • Северна Корея
 • Турция
 • Австралия

Защитете вашата поверителност

Силно вярваме, че поверителността е свещена. Никоя трета страна не трябва да има правомощието да го нарушава, независимо какво. Да можете да сърфирате в мрежата безопасно и без да се притеснявате, че трети страни ви шпионират е вашето демократично право. Дори и да сте били в страна, където се прилагат наблюдение и цензура, все пак можете да ги избегнете с доставчик на VPN услуги. И накрая, защитете поверителността си, пазете данните си и бъдете в безопасност с VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me