Какво е отвличане на SIM – обяснено SIM Swap Attack

За нас нараства нарастваща заплаха и всеки, който притежава ценни акаунти, е подложен на хакване. Най-лошото е, че вашите данни ще попаднат в грешни ръце заради най-основното нещо, което притежавате, а това е вашият телефонен номер. Можете лесно да станете жертва на хакери, които измамят мобилните мрежи, като им предоставят телефонния си номер, за да откраднат информация като потребителски имена и да ги продадат за Bitcoin. Група престъпници използват техника, известна като размяна на SIM или отвличане на SIM, за да откраднат биткойни, други криптовалути и акаунти в социалните медии. Тази „измама пристанище“ се разпространи като горски пожар заради лесното си изпълнение и ниската възможност да бъдете хванати. Оказа се печеливша дейност, практикувана от престъпници, които с нетърпение очакват да спечелят големи биткойн и криптовалутни акаунти.

Какво е отвличане на SIM

Какво е отвличане на SIM

Какво е отвличане на SIM?

За да откраднат потребителско име, акаунт или идентификационни данни чрез размяна на SIM карта. Човек трябва да знае телефонния номер, свързан с тези акаунти. Хакерите се свързват с доставчиците на мобилни телефони на жертви, за да поискат нови SIM карти. След това те ще прехвърлят телефонния номер на целта на новата SIM карта и ще нулират паролите на криптовалутата, банката, инвестициите, социалните медии, имейл акаунти и тези, които са свързани с Amazon, Netflix и Hulu. По този начин измамниците щяха да блокират собственика на тези акаунти. В резултат на това собственикът ще загуби контрол над своите данни. За това са виновни и мобилните мрежи. Не само за лесното предаване на номера, но и за това, че не са много съвместни, когато дънната платка поиска данни за разпространението на SIM размяна. Тези основни мобилни доставчици са наясно със смяната на SIM. Те обаче просто не искат да го признаят или да предоставят информация за него.

  Кои държави забраняват Facebook?

Размяна на SIM – истинска заплаха

Смяната на SIM е свързана с измама на мобилните мрежи за прехвърляне на телефонния номер на „целта“ на SIM карта, контролирана от престъпника. Полицията арестува Джоел Ортис, 20-годишният студент на колежа по обвинение в размяна или отвличане на SIM. Той събра пет милиона долара от хакване на 40 телефонни номера. Веднага след като получат телефонните номера на жертвите, престъпниците нулират паролите си и хакват своите акаунти, особено акаунти за криптовалута.

Ерин Уест, заместник-окръжният прокурор на окръг Санта Клара пусна изявление, казващо: „Това се случва в нашата общност и за съжаление няма много оплаквания от органите на реда за това. Бихме приветствали възможността да разгледаме и други оплаквания от това случване. Смятаме, че това е нещо, което е много опасно. “

Как да се предпазите от смяна на SIM

На въпрос за някакво чувство на угризения за отвличане на сметки на хората, престъпникът отговори: „Изобщо не, тъжно е да кажа. Вземам парите им и живея живота си. Вината им е, че не остават в безопасност. Хората не могат да живеят от мисълта, че за отвличането на това отвличане са необходими висококвалифицирани хора с инструменти за социално инженерство и технологии. Те трябва да предприемат всички мерки за сигурност, необходими, за да се защитят от потенциална заплаха по всяко време. Ето как могат да избегнат заплахите от смяна на SIM:

Хард акаунт

Мобилните мрежи трябва да разработят нови функции за защита, които затрудняват хакерите да поемат акаунти и телефонни номера.

Не свързвайте телефонния си номер с онлайн акаунти

Трябва да премахнете телефонния си номер от всеки акаунт, който може да привлече вниманието на хакерите. Ако хакерите получат вашия телефонен номер, те могат да получат достъп до всички ваши онлайн акаунти.

Променете настройките си за сигурност

Удостоверяването на базата на SMS не е почти толкова сигурно, колкото си мислите. Вместо това използвайте 2FA базирана на маркери.

  Как да правите и получавате анонимни плащания

SIM Отвличане – Резюме

Хакер, който извършва размяна на SIM, казва „с телефонен номер, можете да влезете във всеки акаунт за минути и никой не може да направи нищо по въпроса“. Ако някой ви хакне чрез отвличане на SIM означава, че имате нещо хакери, които търсите. И това, което решат да правят с вашите акаунти / потребителски имена, зависи от това, което след това. Независимо дали изнудват жертви или продават потребителски имена в Instagram за биткойни в криптовалута, SIM суапърите удариха джакпота. Какво са направили мобилните услуги досега, за да се смекчи кризата? Абсолютно не е достатъчно. Въпреки че сме съгласни, че това е отговорност на мобилните оператори, това не ни освобождава от нашата собствена отговорност за защита на себе си онлайн.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me