Какво е Seedbox? Ръководство за начинаещи

И така, чухте термина “Seedbox” и все още не сте разбрали какво всъщност е това … Може би сте торрент, който иска да разбере само как тази услуга може да ви улесни живота? Това ръководство е основен поглед върху Seedboxes, който може да помогне на обикновения потребител да разбере по-добре какво всъщност представлява тази конкретна услуга.

Какво е Seedbox? Ръководство за начинаещи

Какво е Seedbox? Ръководство за начинаещи

Какво е Seedbox?

Знаете, знаете, че Seedbox е нещо, което хората използват за торент. Страхотно, но какво е точно?

A Seedbox е специализиран онлайн сървър, който пияви и сее торенти по всяко време. С други думи, това е виртуален компютър, който хората могат да използват за изтегляне и качване на торенти, без те да са свързани с личния им IP.

Цялата идея на тази услуга е, че получавате достъп до облачен сървър, който изтегля (и семена) вашите торенти за вас. След това можете лесно да изтеглите файла на вашия компютър, без вашият интернет доставчик да осъзнава, че сте били торент чрез HTTPS, FTP, FTPS или SFTP.

Какви са предимствата на Seedbox

Ако не сте хардкор торентер, може да не видите всички предимства на абонамента за този вид услуга. Въпреки това, Seedbox предлага на своите потребители доста предимства за всички потребители.

поверителност

Обикновено, когато торент без VPN, вашият обществен IP адрес е изложен на всеки, който принадлежи на вашия рой (в същата мрежа за торент). Това прави торентите опасни, тъй като вашият IP е един от най-големите показатели за метаданни на вашата реална идентичност. A Seedbox работи около този проблем, защото ви позволява да използвате торент файлове, без да използвате компютъра си или да излагате своя IP адрес. Тъй като използвате облачен сървър (или виртуален компютър), вашият действителен компютър изобщо няма нищо общо с торента. Това означава, че и вашият обществен IP остава в безопасност и че вашият интернет доставчик не може да следи вашите торенти и съответно да ограничи връзката ви. Изтеглянето на изтезани файлове на вашия компютър не променя тази поверителност, тъй като протоколите, които използвате, за да извадите файловете си от Seedbox, ще се регистрират като редовен интернет трафик с вашия интернет доставчик.

Bandwidth

Тъй като Seedbox както семена, така и пияви торенти от разстояние, вашата честотна лента изобщо не се влияе. Всъщност честотната лента няма дори да бъде поставена под въпрос, докато не прехвърлите файловете от кутията си на вашия компютър. Засяването на торентите също е много лесно, тъй като услугата прави това самостоятелно, отново, без да се намесва в личната ви честотна лента. Ако сте на ограничена връзка, това може би е най-добрият вариант за торент.

скорост

Повечето Seedboxes позволяват скорост на изтегляне до 1GBPS. Тъй като отново този процес не включва личния ви компютър или личната ви интернет връзка, тази услуга може да ви помогне да изтеглите големи файлове с невероятни темпове. Това може да е чудесен вариант за хора, които не могат да използват виртуална частна мрежа поради първоначално бавния си интернет.

Удобство

Тъй като тази услуга е базирана в уеб, можете лесно да получите своя Seedbox до торент файлове, дори ако сте навън и наблизо. Достъп до тази услуга можете да използвате през всеки уеб браузър, така че можете да добавяте торенти към нея чрез телефона си и след това да изтеглите изтегления файл, когато се върнете у дома.

Три вида семенни кутии

Има три вида Seedboxes, на които можете да се абонирате:

Споделен Seedbox

Това е перфектният тип Seedbox за нови потребители. По принцип сървърът, на който е Seedbox, има множество акаунти, настроени на него, и всеки потребител има достъп до ресурсите на сървъра. При този тип обикновено ще откриете, че целият софтуер и приложения, които можете да използвате със своята Seedbox, вече са инсталирани и са лесни за използване. Ако сте някой, който обича понякога да торент, тази опция е за вас.

VPS Seedbox

VPS, виртуални частни сървъри, могат да се използват и като Seedboxes. По принцип Seedbox е настроен на VPS и вместо да го споделяте с други потребители, получавате част от ресурсите си за себе си. Освен ако не сте свикнали да работите със SSH, не бих предложил тази конкретна опция. Голяма част от услугите, които можете да използвате, дават на потребителите на VPS Seedbox root достъп до тяхната собствена част от пая, което означава, че тази опция е за посредник на по-напреднали потребители.

Специализирана Seedbox

По принцип това означава, че Seedbox е настроен на сървър, който можете да използвате само вие. Това е перфектна опция за потребители, които непрекъснато торент и искат да могат да управляват и конфигурират своите семенни кутии, за да отговарят на техните собствени нужди. Това е най-скъпият вид услуга, който можете да получите. Също така се нуждае от много технически ноу-хау, за да го настрои и работи правилно. Ако не сте напреднал потребител, който знае какво правят в това отношение, не ви предлагам да използвате тази опция.

Как да изтеглите вашите файлове от Seedbox

В останалата част от това ръководство ще се съсредоточа повече върху споделени Seedboxes. Защо? Защото предполагам, че ако имате достатъчно познания, за да стартирате специална Seedbox, всъщност нямате нужда от моя съвет. Що се отнася до редовните потребители, които се интересуват от изпробването на споделена Seedbox, нека да обсъдим как да направите това.

  1. Абонирайте се за услугата по ваш избор. След като акаунтът ви е създаден, ще получите достъп до Seedbox чрез всеки браузър.
  2. След като влезете, ще забележите (обикновено), че имате достъп до: A облачен базиращ се торент клиент, а файлов мениджър, и a табло за да ви помогне да управлявате профила си.
  3. За да започнете изтеглянето, вземете магнитна връзка за торента, който искате, и го поставете в клиента.
  4. Изчакайте, докато Seedbox изтегли торента. Поради скоростта си това няма да е много дълго.
  5. След като торентът приключи, можете да изтеглите файла на устройството си. Има няколко начина за това, но ето най-простите:
    1. Изтеглете директно чрез HTTPS (така че просто изтеглете файла, както бихте направили всеки друг файл в браузъра). Можете да използвате VPN, когато изтегляте, за да добавите допълнителен слой защита, ако смятате, че е необходимо.
    2. Използвайте криптирана FTP връзка. За тази опция трябва да включите FTP софтуер, за да изтеглите вашите файлове при защитена връзка.

Трябва ли да използвате VPN с Seedbox

Написахме сравнителен преглед между това, което Seedbox и VPN могат да направят. Сега обаче ще обсъждаме дали си струва да инвестираме както в Seedbox, така и в VPN.

Сега и двете услуги струват пари, а по-добрите услуги очевидно струват малко повече от останалите. Наличието както на VPN, така и на Seedbox не е евтино начинание. И така, как да разберете дали трябва да използвате и двете услуги?

Simple. Започнете с измислянето на това, което търсите.

Seedboxes защитават вашата торент активност, но не правят абсолютно нищо за цялостната ви интернет активност. Имате ли нужда да бъдете сигурни по всяко време? Тогава VPN може да ви помогне с това. Ако всичко, което търсите, е да се изтегляте бързо и всъщност не се грижите за защитните функции на VPN, тогава просто се придържайте към Seedbox.

Ако обаче искате да изтеглите бързо и да поддържате сигурна интернет връзка по всяко време, тогава използването на двете услуги определено е в най-добрия ви интерес. По този начин ще можете да заобиколите бавен интернет на VPN за торентите си, но въпреки това да поддържате поверителността и сигурността си онлайн. Предлагам потребителите в анти-торент страни да отидат за тази конкретна опция. Докато използвате Seedbox, няма да се показват торентите, които изтегляте, вашият интернет доставчик все още може да види, че използвате Seedbox. Ако това е нещо, което искате да скриете, тогава VPN определено ще направи трика.

Най-добър VPN за Seedbox

Ако това е нещо, което ви интересува, предлагам да използвате само надеждна и надеждна VPN. ExpressVPN работи перфектно в съчетание със семенна кутия, още повече, че има политика с нулева регистрация, която е изпробвана и тествана (успешно) в реалния живот. Услугата, ориентирана към поверителност на ExpressVPN, ще гарантира, че онлайн дейностите са ваши, за да знаете сами. Можете да изпробвате тази услуга, като използвате 30-дневната гаранция за връщане на парите на доставчика и първо я изпробвайте. В случай, че не откриете, че това е услугата за вас, можете да проверите някой от VPN-тата от най-високо ниво, изброени в таблицата по-долу.

Какво е Seedbox – Заключителни мисли

Имате го, госпожи и господин, опростен справочник за Seedboxes за средния потребител в интернет. Ако сте торент потребител, това определено е услуга, която трябва да изпробвате. Уверете се, че сте избрали правилния тип Seedbox за вас въз основа на техническата си способност за най-добри резултати. Не забравяйте, можете да използвате VPN, за да добавите повече сигурност, но всъщност не е нещо, което абсолютно трябва да направите. Сега искам да отбележа, че скоростта на изтегляне на вашия Seedbox има много общо с нещо, наречено „съотношение“. Това е основно представяне на това, колко сте изтеглили спрямо колко сте посели. Колкото по-добро е съотношението ви (т.е. колкото повече сеете), толкова по-добра ще бъде скоростта на изтегляне.

Използвате ли Seedbox? Има ли нещо, за което смятате, че трябва да знае нов потребител? Оставете в коментарите по-долу!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me