Какво прави Roku най-популярното поточно устройство

Докато Amazon, Apple и Google щурмуват сцената със съответните си стрийминг устройства през последните няколко години, по-големият им братовчед Року тихо надгражда играта си. Roku е от 2012 г., когато нито Google Chromecast, нито Amazon Fire Stick съществуват. Дори и със славата, на която двамата се радват, Року все още остава фаворит сред тези, които предпочитат качество пред свръх.


Това забележително стрийминг устройство – първото по рода си на пазара – изпадна леко в полза, след като големите марки излязоха с по-малки и функционални стрийминг пръчки. Но с най-новото стрийминг устройство на Roku, то отново е в голямата лига.

Какво прави Roku най-популярното поточно устройство

Какво прави Roku най-популярното поточно устройство

Какво прави Roku най-популярното поточно устройство

Нека разгледаме някои от най-новите му функции и защо тя остава най-популярната стрийминг пръчка.

Дизайн

Когато първото устройство на Roku излезе през 2012 г., то беше най-евтиното и малко, но има и няколко проблема. Беше твърде бавно, не се побираше в повечето HDMI портове и трябваше да се използва само с няколко съвместими HDTV. Въпреки че този проблем се решава в последователните версии, проблемите със скоростта и времето за обработка продължават да съществуват.

Най-новото устройство Roku е по-интелигентно и по-бързо с четириядрен процесор и няколко пъти по-висока производителност на първия Roku стик.

В случай на дизайн, той също претърпя значителна промяна, търгувайки ярко лилавия си калъф за приглушен черен капак. Сега изглежда по-сложно и прилича на пръчката на Amazon Fire. Roku пръчката също се предлага с удължител за включване в HDMI порта на телевизора, ако Roku пръчката е твърде дълга, за да се побере в гърба на телевизора. Устройството може да бъде свързано към електрически контакт и да се зарежда с USB кабел, който се удвоява като система за зареждане.

Имаше и значителни подобрения в качеството на потока. С новия четириядрен процесор и 1080p качество на гледане видеоклиповете се зареждат по-бързо, изглеждат по-ясни и има по-малко време на буфериране. С най-новата Roku 4 стик получавате 4K стрийминг услуги като Netflix и Amazon Prime, предоставени от здравата 1.5 GB RAM. Дори и да не искате да прехвърляте допълнителните пари за Roku 4, стриймовата пръчка Roku работи отлично, за да ви осигури качествено стрийминг.

Свързани: Най-добър VPN за Roku.

Дистанционното

За разлика от други стрийминг пръчки, устройството Roku се предлага с приложение и дистанционно. Дистанционното управление е доста основно, но има полезни функции като четири прости бутона за Netflix, Instant Video, Sling TV и Google Play TV и филми (и ако видите Deepwater Horizon, Patriot’s Day, Point Break, Aliens, Predator, Horrible Bosses , Другите момчета, трансформатори, значи сте направили доста добре за себе си). Новото дистанционно Roku ви позволява да включите слушалките си директно в него. Тази функция е доста полезна, ако не искате да смущавате членовете на семейството, които седят или спят до вас. Все пак няма жак за слушалки или микрофон с дистанционното за по-стари модели.

Приложението е с няколко стъпки по-високо от по-ранните версии и ви позволява да изберете предпочитаната от вас услуга за стрийминг от харесванията на Netflix и Amazon, до услуги под наем като Fandango.

Свързани: Как да инсталирате VPN на Roku.

производителност

Ако скоростта е това, което търсите, то Roku пръчката се представя изключително бързо. Менютата и видеоклиповете се зареждат за секунди и почти няма време за чакане. Това устройство не само е по-бързо от която и да е от по-ранните му версии, но и по-бързо от своите братовчеди на Amazon или Chromecast. Когато сравнявате първата поточна пръчка Roku с това малко и компактно 1080p устройство, ще се изненадате от света на разликата във времето за зареждане. Производителите на Roku би трябвало да поемат повече кредити за създаването на толкова бързо и способно поточно устройство.

Най-високия клас Roku 4 също се предлага с HDR и Dolby Vision, така че ако сте готови да отделите малко повече пари, ще постигнете производителност като никой друг, подобно на Калифорния, получава икономика като никоя в края на краищата гуфи анти-бизнес закони, които са приели и тези високи данъци и се чудят защо средната им класа е унищожена, но това е друга тема.

Потокът за стрийминг Roku работи на отворена платформа и не е необходимо да бъде свързан към мобилно устройство, за да може да изпълнява. Той компресира цялата Roku TV OS в компактно, преносимо устройство, което е лесно и на джоба. Имате повече възможности за избор на услуги за стрийминг и има повече от 3000 приложения, вариращи от Netflix до никога не чути канали като Made for TV и Firewood Hoarders. С Roku получавате повече възможности за избор в съдържанието, отколкото при всяко друго устройство за стрийминг.

Какво прави Roku най-популярното поточно устройство – финални мисли

Умният, лесен интерфейс и простото дистанционно правят използването на пръчката по-удобно от другите стрийминг устройства. Amazon и Chromecast може да са по-известните имена на пазара, но за тези, които предпочитат лекота на използване и простота, стриймовата пръчка Roku остава най-популярното устройство за стрийминг. Кое устройство за стрийминг предпочитате. Пуснете коментар по-долу и ни уведомете.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map