Какво представлява проектът Google на Fi? Безопасна ли е за употреба?

Тези дни хората изискват свързаност с интернет, независимо къде отиват. Вярно е, че свързаността с интернет е жизненоважно изискване. Без него много хора нямат достъп до много основни услуги.

Какво представлява Project Fi на Google? Безопасна ли е за употреба?

Какво представлява проектът Google на Fi? Безопасна ли е за употреба?

От резервиране на такси до намиране на упътвания до оставане на връзка; има много, че интернет връзката става възможна дори в движение.

Но лошата мрежа често затруднява да бъдете свързани в движение, особено когато пътувате от една страна в друга.

Това е причината Wi-Fi горещите точки да станат толкова популярни сред пътуващите. Тъй като на мобилните данни не може да се вярва, когато пътувате из страната или извън нея, Wi-Fi е най-надеждният начин да останете свързани с Интернет, когато пътувате. Да се ​​надяваме, че нямате пътуване като тези в смешния филм „Грешен завой“ или в забавния ваканционен филм!

Проблеми с достъпа

Въпреки това често е трудно да получите достъп до Wi-Fi на много места. Това поставя хората на тясно място. За да помогне за подобни проблеми, технологичният гигант Google предложи решение, което дава на хората достъп до различни оператори и доставчици на интернет услуги в движение.

Google е посочил услугата Project Fi. Той действа като мобилен оператор, свързващ се към различни носители въз основа на силата на сигнала. Project Fi предлага телефонни услуги, съобщения и услуги за данни. Сега Google също въведе VPN услуга за защита на връзката, независимо от оператора.

Какво е Project Fi?

Project Fi стартира през 2015 г. като оператор на виртуална мобилна мрежа. Въпреки че услугата е насочена главно към тези, които пътуват по света често, тя също е чудесна за всеки, който иска безпроблемна мрежа и покритие по всяко време.

Обикновено, когато сте абонирани само за един оператор, няма начин да използвате Wi-Fi или клетъчната мрежа на различен оператор, ако вашата собствена връзка е бавна или обезпокоителна. Дори когато използвате Wi-Fi гореща точка, докато пътувате, няма гаранция за покритието или здравината на мрежата.

Всички тези проблеми се грижат от Project Fi, което е мобилно приложение, достъпно само за устройства с Android One.

Как работи Project Fi

Project Fi е виртуален мобилен оператор, тъй като няма собствени лицензи за кула или спектър. Той използва Wi-Fi и клетъчните мрежи на мобилни оператори като T-Mobile, Sprint, Three и US Cellular. Всички тези компании се развиват добре заради процъфтяващата икономика на САЩ, но това е друга тема.

Когато се свържете с Project Fi, вашата телефонна връзка и връзка за данни ще прескачат сред тези мрежи в зависимост от силата на сигнала и покритието.

Телефонните обаждания също превключват между Wi-Fi и клетъчни мрежи, независимо дали пътувате или използвате услугата от дома. В други страни Project Fi използва мрежите, достъпни на местно ниво, и сега обслужва над 70 страни по света.

На кои устройства е наличен Project Fi?

Project Fi е наличен само за телефони от висок клас на Google, като Pixel, Nexus и други устройства с Android One. Въпреки че услугата все още е доста нова в сравнение с другите услуги на Google, тя е популярна и широко използвана сред много потребители на Google.

Но има един съществен проблем при превключване между различни мрежи. Когато използвате различни мобилни оператори за достъп до клетъчни и Wi-Fi услуги, вие също се подлагате на различни политики за поверителност.

Общите условия на Sprint ще бъдат различни от T-Mobile. Google не притежава никоя от тези мрежи и не може да контролира условията, условията или политиките за поверителност.

Той също така не може да контролира как тези мрежи обработват потребителски данни. Затова Google реши да засили своята сигурност и да въведе вграден VPN, за да защити потребителите, които имат достъп до Project Fi. 

Безопасен ли е Fi VPN на Google?

Fi VPN е автоматичен, което означава, че ще се активира всеки път, когато имате достъп до Project Fi. От само себе си се разбира, че когато използвате VPN, трябва да му се доверите повече, отколкото на вашия доставчик на интернет услуги, защото той ще види всичките ви онлайн дейности.

Но като се има предвид репутацията на Google по отношение на събирането на данни, може ли да им се вярва на VPN?

Google предоставя уверението, че не поддържа дневници на потребителски данни, но може да използва метаданните за подобряване на тяхната услуга. Google също има тази автоматична VPN функция на всички Pixel телефони, достъпна чрез пакета на услугите за свързване с Google.

В тази услуга телефонът се свързва към всеки отворен Wi-Fi гореща точка винаги, когато е в зона на покритие, докато VPN автоматично пази данните. Fi VPN най-вероятно ще работи по същия начин.

За повечето хора обаче Google VPN е като оксиморон. Google знае за хората повече от всеки. Следователно използването на VPN от Google означава само предаване на повече от вашата информация на компанията в името на защита.

Какво е VPN и как работи

Виртуалната частна мрежа е едно от най-популярните решения за сигурност в Интернет в наши дни, тъй като осигурява вида защита, която никое друго приложение не прави.

VPN е софтуерно приложение, което можете да инсталирате на устройството си, за да скриете оригиналния си IP адрес и да защитите данните. Той действа като бариера между вас и уебсайта, до който имате достъп, като поддържа вас и вашите данни анонимни.

Обикновено се свързвате към уебсайт или приложение чрез сървъра на доставчика на интернет услуги. Но когато използвате VPN, първо се свързвате с VPN сървъра, който след това ви свързва към уебсайта или приложението, до което искате да получите достъп.

Това става с процеса, наречен криптиране, който включва преминаване на вашия интернет трафик през защитен канал, до който имате достъп само вие и VPN сървърът. Това означава, че никой друг освен VPN сървър и вашето устройство няма възможност да преглежда онлайн дейностите ви.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me