Какво трябва и не трябва да правите, докато преглеждате тъмната мрежа

Тъмната мрежа все още не е често срещано име, въпреки че някои уеб потребители го използват широко. Всъщност милиони уеб потребители все още не знаят какво представлява или как да получат достъп до него. Ако сте мислили, че можете да получите достъп до всичко, налично в мрежата, чрез Google и други популярни търсачки, вие грешите грубо. Възможно ли е в действителност да получите достъп до тъмната мрежа безопасно?

Какво трябва и не трябва да правите, докато преглеждате тъмната мрежа

Какво трябва и не трябва да правите, докато преглеждате тъмната мрежа

Какво е тъмната мрежа?

Под повърхността на това, което виждате чрез известни уебсайтове и резултати от търсачките, се крие гигантски подбедър на съдържание, обикновено наричан тъмната мрежа. Това е като онова, което се намира под откритата повърхност на леден бер, което е много повече лед!

Скритата част на мрежата съдържа материали и сайтове, които не се считат за подходящи от държавните органи или от масовото общество. Трябва да знаете какво трябва и какво не трябва да правите, докато имате достъп до тъмната мрежа.

Какво трябва да направите за достъп до тъмната мрежа

Необходимо е да се приемат адекватни мерки за безопасност за достъп до тъмната мрежа и да бъдете в безопасност. Всъщност вие също трябва да останете анонимни онлайн при достъп до тази скрита част от мрежата. Това ще ви помогне да стоите далеч от скритите клопки и рискове от тъмната мрежа.

  Най-добри Android браузъри през 2020 година

Изтеглете и използвайте браузъра Tor

Това е нещо, което трябва да направите, за да получите достъп до тъмната мрежа, такава каквато е. Това е уеб браузър, базиран на Firefox, управляван от екипа за разработка на Tor. Тя ви позволява да се свържете с мрежата Tor. Последният ви дава достъп до дълбоката мрежа и нейния подраздел, тъмната мрежа. Може да използвате настройка на Windows, Linux или Mac за работа с Tor.

Използвайте подходяща VPN услуга

Самото използване на Tor ви дава значителна част от невидимостта онлайн и повечето хора няма да могат да проследят вашите дейности, докато изследват тази цифрова атмосфера. Ако обаче искате да добавите онлайн поверителност при достъп до тъмната мрежа, е разумно да използвате VPN. Използването на VPN с Tor прави вашата онлайн активност почти непроследима за никого. Можете да използвате Tor през VPN или да използвате VPN и след това да се свържете с Tor мрежата. И двата подхода имат своите предимства и ограничения.

Само имайте предвид ― това ще забави вашата скорост до степен. Добре е, защото сте минало наблюдение на мрежата и всякакъв вид онлайн проследяване. Просто се уверете, че вашата VPN услуга не поддържа дневник на потребителските данни.

Използвайте директории в дълбока мрежа внимателно

Дълбоката мрежа има собствени директории, които могат да бъдат използвани за намиране на информация, която търсите. Ще използвате предимно тъмни уеб URL адреси с разширение .onion. Много хора, използващи тъмната мрежа, разчитат на директорията, наречена Скритата Wiki. Нейният URL адрес е http://zqktlwi4fecvo6ri.onion. Изглежда някак странно, но тогава ще трябва да се справите с много такива URL адреси в тъмната мрежа.

  10-те най-добри приложения за Xbox One!

Скритата Wiki може да бъде доста изчерпателна с връзки към скрити ресурси и сайтове, а внимателното сърфиране и достъп са ваша отговорност.

Какво не трябва да правите, докато влизате в тъмната мрежа

Тъмната мрежа сама по себе си не е незаконна или лоша. Подобно на други аспекти на технологията, тя може да се използва както за благоприятни цели, така и за потенциално вредни дейности. Причудливата представа е, че понякога можете да се окажете в законна каша, докато несъзнателно получавате достъп до съдържание в тъмната мрежа. Сега трябва да се справите с това и това ще ви отнеме време.

Има групи, които работят с уебсайтове, занимаващи се със забранени наркотични парафенилаи и други понятия и порнография, например. Като редовно проучвате тези сайтове и кликвате върху връзки, които ви отвеждат към хора, занимаващи се с търговия, можете в крайна сметка да извършите незаконно действие и да се срещнете с някои недоброжелателни хора. Това може да ви постави в каша, ако вашият IP може да бъде проследен по всякакъв начин.

Така че, за начало трябва да бъдете внимателни, когато сте в тъмната мрежа. Вярно е, че от любопитство може да посетите някои уебсайтове със странно съдържание и странни снимки и това не означава, че мечтаете за дома на Бетелгейзе!

Има уебсайтове, които се занимават с детска порнография, зоологически услуги, хитман услуги и нелегален трафик на наркотици и дори трафик на хора. Просто посещението на някои от уебсайтовете може да не е толкова рисковано; Но ако забележите нещо странно, махнете се оттам! Не взаимодействайте и с хората на тези сайтове.

  Подслушване на WiFi: Как хакерите използват вашата необезпечена връзка

Тъмната мрежа – ключови аспекти, които трябва да запомните

Колкото и да е непредсказуемо и странно тъмната мрежа, да бъдете в безопасност, докато достъпът до нея не е много трудно. Комбинирането на VPN с Tor и избягването на сайтове, занимаващи се с незаконна дейност, ще ви предпази най-вече. Все пак няма гаранции, но има неща, които можете да направите, за да се защитите.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me