Наистина ли VPN-ите са непроследими и анонимни?

VPN наистина е анонимен и не може да се проследи? От само себе си се разбира, че VPN или виртуалните частни мрежи са жизненоважни инструменти за осигуряване на онлайн поверителност. Въпреки това, въпреки че това може да е приложимо за вашата домашна или официална мрежа, използването на обществен Wi-Fi едва ли е безопасно, защитава VPN защитата.


Наистина ли VPN-ите не могат да се проследят?

Наистина ли VPN-ите не могат да се проследят?

Рискове от публичен Wi-Fi

Има някои големи рискове при отварянето на PayPal, банкови сметки или дори личен имейл чрез публичен WiFi. Когато правите това чрез VPN, никой не се запознава до кои уебсайтове имате достъп. Това става изключително важно за прикриването на други онлайн дейности от личен и поверителен характер и едновременно криптиране на данни и сигурна транзакция имат симбиотична връзка, която гарантира поверителност и сигурност.

VPN се проследяват

Факт е обаче, че всички VPN мрежи не са толкова сигурни, колкото си мислите. Въпреки че могат да парадират с множество свирки за сигурност, те всъщност нямат. Концепцията за пълна анонимност се случва като мит. Освен това, въпреки че можете да плащате годишна такса с доверието, че вашата анонимност е гарантирана, всъщност това не е така. Няма сигурност доколко е безопасно искането на вашия доставчик на VPN „Без регистрационни файлове“.

Вторият момент, който трябва да се отбележи, е, че анонимността и поверителността не са едно и също нещо. Някои VPN използват инструменти за подобряване на поверителността ви. Въпреки че подобни инструменти имат достъп до поверителните ви данни, те със сигурност не заличават всички данни, използвани за вашата идентификация. Това важи и за комбинациите VPN-Tor с криптирани съобщения, които отново не гарантират пълна анонимност. Това е така, защото всички подобни инструменти подлежат на проследяване, ако придобиете статут на „Лице по интереси“ на конкретно правителство.

Тогава има и Skype, който има своите недостатъци. Хардуерът ви се криптира и може да надхвърлите масовото наблюдение. Въпреки това, вие все още оставате отворени за целенасочено или специфично наблюдение. Това обаче не попречи на някои страни като ОАЕ да блокират гласови и видео разговори през Skype.

Безплатните VPN са още по-лоши. В някои случаи тези безплатни VPN услуги продават честотната лента на своите потребители. В други случаи някои VPN мрежи дори са продали личните данни на своя потребител на рекламодатели на трети страни.

VPN анонимност и митът „Без регистрация“

VPN мрежите винаги дават обещание никога да не регистрирате нито една от вашите дейности. Това е голяма продажна точка, но за съжаление е мит. Без сървър не може да се работи без регистрационни файлове, защото ако не се поддържат, нито един VPN доставчик не може да предотврати злоупотреба, да се грижи за DNS заявки или да отстрани проблеми. Освен това, тъй като многократно VPN са предавали данни на различни правоприлагащи органи, което доказва, че дневниците се водят, независимо какво.

Политика за поверителност

Информацията за вписването обикновено се намира на страницата с политиката за поверителност на VPN. Факт е, че много често информацията, свързана с маркетинга, е в кратък контраст с подробностите на VPN. Вашето потребителско име, IP адрес, времена за свързване и прекратяване на връзката, операционната система се записват от системата за регистриране.

Записването се изисква с наети сървъри в облака

Имате VPN, които използват собствени сървъри или разчитат само на облачни сървъри. С по-голямата част от доставчиците на VPN услуги, които избират сървъри на трети страни, става почти невъзможно да работят без системи за регистриране. Въпреки че VPN мрежите не могат сами да създават регистрационни файлове, техните наети сървъри правят чрез хостинг доставчици.

Доказано е, че всеки, който наистина се интересува от проследяване на вашите онлайн движения, може да го направи чрез инструменти като „бисквитки“ и вашият IP адрес, който винаги е подарък на всеки, който го търси. В определени случаи вашият IP адрес може също да разкрива вашата ширина и надлъжна позиция, включително вида на браузъра и какъв ISP използвате.

Затова е добре да скриете IP адреса си чрез VPN, за да останете анонимни онлайн. Последният служи като скрит тунел, който също използва криптиране за осигуряване на вашите данни. Вашите онлайн движения могат да станат напълно непроследими и да ви направят анонимни онлайн ефективно. Въпросът, който сега възниква, безопасна ли е тази анонимност? Отговорът отново е НЕ.

И така, дали VPN-ите са наистина непроследими и анонимни?

Това е добър въпрос и всеки трябва да си зададе VPN услугата. С една дума, това е така, защото вашият доставчик на VPN услуги не може без регистрация и може да бъде принуден да предаде вашите лични данни под натиска на закона. Така че няма действителни VPN-адреси без регистрация, а някъде по линията съществува и сянка от вашия личен IP адрес, уеб трафик, изтегляния или сърфиране, което прави пълната анонимност невъзможна.

Следователно долният ред не се възприема от всички маркетингови трикове, които доставчиците на VPN услуги така очевидно пропускат. Проучете финия шрифт, помислете упорито и се обадете на последната процедура за избор на VPN. В противен случай резултатите могат да бъдат сериозни. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map