Най-добрите търсачки за поверителност – Google Replacements

Вероятно сте един от многото потребители, които разчитат на Google, че извършват вашето онлайн търсене, когато сте в интернет. Вероятно защото всички знаем, че Google е една от най-добрите търсачки, създавани някога, и ако сте от типа човек, който има много работа, която свършвате онлайн, вероятно дори използвате и другите им услуги като Диск, Gmail или дори YouTube. Това, което повечето хора измислят по-късно, е, че продължителната ви употреба на търсачката може да доведе до получаване на резултати, които са повече или по-малко съобразени с вашия вкус. Може да забележите, че това започва да се случва, когато Google започне да ви предлага неща, които може да ви харесат, или когато получите известия, за които никога не сте се регистрирали, за неща, които могат да ви интересуват.


Най-добрите търсачки за поверителност - Google Replacements

Най-добрите търсачки за поверителност – Google Replacements

Google проследява вашето поведение онлайн

Това се случва, защото Google има фин начин да проследява моделите ви за търсене и да води отчет на това, което ви интересува, когато използвате тяхната търсачка. Хората, които са наясно с поверителността си онлайн, може наистина да не седят добре с идеята, че техните модели на търсене се записват някъде, така че, имайки това предвид, ние продължихме напред и закръглихме редица алтернативни модели на търсачки, които могат да ви послужат по-добре, ако бихте искали да запазите изследванията си частни.

Най-добрите търсачки за поверителност

Идеята тук всъщност не предлага по-добър избор за разлика от Google, а идентифицирането на търсачките, които са по-ориентирани към поверителност на потребителите в сравнение с гиганта за онлайн търсене.

1. DuckDuckGo

Тъй като списъкът ни включва редица търсачки, които не са толкова популярни сред обществеността, DuckDuckGo е един избор, за който можем да се обзаложим, че поне добър брой потребители може би са чували за.

Услугата има редица уникални атрибути, като най-забележимият е, че виждате само реклами, които по един или друг начин са свързани с това, което търсите в Интернет. Това означава, че няма изграден потребителски профил и следователно вашата поверителност остава непокътната. Поради това можете да загубите от персонализирано преживяване при сърфиране, тъй като алгоритмите за търсене не съхраняват вашите предишни думи за търсене или резултати.

Като алтернатива, за да гарантирате, че вашите резултати са съобразени по някакъв начин с вашите нужди, услугата използва метаданни, за да намали своите отговори. Това се прилага например, когато търсите дестинация във вашата страна. Ще ви бъде предоставена възможността да изберете конкретна държава.

2. Начална страница

На следващо място е Startpage, друга алтернатива за потребителя, за която повечето хора ще се съгласят, не се доближава до Google по отношение на информацията за търсене. Потребителският интерфейс е донякъде познат на този на Google, но двете услуги са много различни.

Той обаче позволява персонализиране, като ви позволява да изберете предпочитаната тема, а също така предлага опция, която ви позволява да създадете потребителски специфичен URL адрес, който можете да използвате, за да запазите настройките си непокътнати за следващия път, когато провеждате търсене с помощта на услугата.

3. Qwant

Ако сте изпробвали DuckDuckGo и не ви е харесал толкова много, може би Qwant може да бъде по-добра алтернатива. Услугата до голяма степен се обожава, защото гарантира на всички свои потребители да се наслаждават на дигитална свобода, която е възможността да търсят всичко, от което се нуждаете, без страх да бъдат проследени.

Qwant предлага динамично изживяване, което е много вероятно да се различава от това, което сте свикнали с Google и харесванията. Услугата е в състояние да предложи модерни истории и горещи теми, без задължително да изгражда потребителски профил. Потребителското изживяване е богато, а услугата на търсачките предлага добри резултати, въз основа на заявката, която сте търсили.

4. Swisscows

По-рано известен като Hulbee, Swisscows е друга наскоро ребрандирана търсачка, която е уникална и в предоставянето на услугата. Разчита на Bing да излезе с резултатите от заявката си за търсене и има полезен облак от тагове, който се показва в лявата странична лента, където се показва полезна и свързана информация за вашата заявка за търсене..

Можете само да организирате резултатите от търсенето си по дата и това е любезността на наистина простия дизайн език, използван за изграждането на двигателя. Най-добрите резултати се получават въз основа на техниката за търсене на плочки, където се използва семантична технология, за да се гарантира, че думите за търсене съответстват на изброените резултати. Алгоритмите, които използват, също така предотвратяват появата на каквато и да е форма на насилие или порнографски материали при търсенето ви.

5. Privatelee

Друга услуга, която гарантира, че не шпионира или формира потребителски профили въз основа на вашите заявки за търсене, е Privatelee. Тази търсачка е надеждна, ако търсите в мрежата предимно общи въпроси и не е най-добрият вариант да обмислите дали ще направите дълбоко копаене онлайн. Можете също така да получите някои несвързани резултати, веднага щом приключите, като преминете през първите 10 страници от всичко, което излезе.

Единственото нещо, което разбрахме за Privatelee е, че можете да разчитате на преки пътища, които да ви помогнат да търсите заявката си, използвайки по-ефективни методи. Това прави всичко по-бързо и също така разширява обхвата на вашето търсене.

6. Peekier

Също така разчитайки на алгоритми вместо метаданни, Peekier търси вашите заявки онлайн, като ви предоставя малко преглед на уеб страницата, в която е идентифицирана вашата заявка за търсене. По същество стигате да “надникнете” в това, което търсите. Това е нов начин за представяне на резултатите, но единственият недостатък е, че отнема много повече време, отколкото хората са готови да изчакат да измислят малките визуализации.

Единственото предимство на това е, че с Peekier можете да решите да не посещавате уебсайт и следователно да им попречите да получават информация за вас.

7. searchX

Момчетата в searchX излязоха с доста умен план, в който разчитат на други търсачки, за да излязат с резултатите от вашето запитване и след това се събират и представят на крайния потребител. Услугата е с отворен код, така че вашите данни не се съхраняват никъде. Ако смятате себе си за техник, можете да продължите и да персонализирате услугата, като я конфигурирате според вашите собствени думи за търсене, така че да можете да я използвате като своя собствена услуга за търсене.

Тези от вас, които обичат да използват торенти, ще се възползват много от услугата, тъй като тя ще ви позволи да търсите връзките на магнитите към определен файл. Ще можете също да настроите настройките за търсене, за да работят в най-доброто си предимство.

8. MetaGer

Затварянето на нашия списък е MetaGer; единствената търсачка, за която открихме, че разчита на мрежа Tor, за да предостави анонимен достъп до резултатите от търсенето на редица търсачки. Работи повече или по-малко същото като searchX, но включва допълнителен слой сигурност, за да гарантира поверителност и анонимност.

Това, че сте със седалище в Германия, означава, че те не работят по никакви строги правила за споделяне на данни, което означава, че вашите записи и записи за търсене не се съхраняват или дори споделят от никого. Единственото, с което може да се наложи да се справите са постоянните реклами, от които можете да се отървете, като станете член на SUMA-EV, нестопанската организация, която спонсорира търсачката.

VPN за добавена поверителност

Освен това, уверете се, че използвате VPN, за да запазите онлайн активността си скрита. Google не е единственото образувание, което следи за вас. Има интернет доставчици и хакери и за да сте сигурни, че не четат вашите данни, трябва да се абонирате и да използвате VPN услуга.

Винаги използвайте надеждна VPN услуга и избягвайте безплатни VPN мрежи, защото безплатните могат да бъдат медени саксии, изложени от хакери, за да ви примамят да разкриете вашите данни. Освен това, безплатните VPN мрежи идват с ограничения на честотната лента и скоростта. И тогава те могат да следят вашите онлайн дейности, така че не забравяйте да прочетете няколко отзива, преди да се абонирате за VPN.

Заключение относно най-добрите алтернативи на Google за търсене

След като знаете за редица алтернативни търсачки, трябва да ги изпробвате, за да видите как ще ги харесате. Мислите ли, че има двойка, която може да оставим? Оставете ни коментар и ни уведомете. Ще се радваме да направим преглед на всички други нови алтернативи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map