Най-сигурните приложения за съобщения на всички времена

Кои са най-сигурните приложения за съобщения за лични текстови съобщения? Броят пъти, когато чуваме за лични съобщения и имейли да бъдат хакнати, сега е постоянно висок, благодарение на непрестижния апетит, който безскрупулните хакери сега имат за личната информация на потребителите. Независимо дали тези хакери действат независимо или извън държавното спонсорство, механизмите, които използват, за да получат достъп до личната кореспонденция на хората, стават все по-напреднали. Това изисква потребителите да бъдат нащрек и да приемат предпазни мерки, които ще им позволят да пазят личните си данни.

Най-сигурните приложения за съобщения на 2017 г.

Най-сигурните приложения за съобщения

Един от начините, по които потребителят може да направи това, е като гарантира, че приложението за съобщения, което използват за комуникация, съдържа някакво ниво на криптиране; така че техните лични съобщения не са податливи на попадане в грешни ръце.

Вероятно се чудите какви продукти трябва да използвате, за да подобрите поверителността си? Нека направим информация за най-популярните услуги за съобщения на потребители, за да ви дадем представа за нивото на защита, което трябва да очаквате.

Колко частно е приложението ви за съобщения?

Това, което трябва да имате предвид, е дали вашата услуга за съобщения е „Криптиран от край до край“. Това е видът на криптиране, при което вашият доставчик на услуги всъщност не съхранява копия на съобщенията, които изпращате на техните сървъри. Той предотвратява извличането на съобщения от органите на реда или дори рекламодателите. Това, което изпращате, може да се чете само на устройствата на подателя и получателя.

Кои приложения за съобщения предлагат шифроване от край до край?

Кои приложения за съобщения предлагат шифроване от край до край?

Популярни приложения за съобщения и шифроване от край до край

Ето някои от най-често използваните приложения / услуги и какво могат да предложат по отношение на поверителността.

  1. Messenger: Като отговор на Facebook на WhatsApp, Messenger ви позволява да включите криптиране от край до край, като посочите, че съобщенията, които въвеждате, да бъдат изпращани „тайно“. Той обаче не се активира по подразбиране.
  2. iMessage: Изключително популярната услуга за съобщения на iPhone предлага шифроване от край до край, когато и подателят, и получателят са потребители на iPhone. Текстовете, които изпращате до потребителите на Android, всъщност не са криптирани. Също така имайте предвид, че ако използвате iCloud за архивиране на вашата информация, съобщенията, които изпращате, ще се съхраняват в сървърите на Apple. Изключете тази настройка, за да изпращате съобщенията си без следа.
  3. Skype: Що се отнася до съобщенията, Skype са едно от най-старите имена наоколо. По отношение на поверителността, Skype не предлага криптиране от край до край.
  4. Snapchat: Популярността на това приложение за съобщения рязко скочи през последните няколко години. За съжаление, Snapchat не предлага криптиране от край до край.
  5. Hangouts: Известно е, че добре познатата на Google услуга за видео чат и съобщения изтрива съобщения от историята ви само чрез функцията „изключване на записа“, но те все още остават на сървърите на компанията.
  6. Сигнал: С високи препоръки, идващи отляво, отдясно и от центъра, използването на това приложение непрекъснато нараства откакто Доналд Тръмп стана президент. Известно е, че Едуард Сноудън, заедно с други експерти, са говорили похвали за това приложение, може би защото изходният код е с отворен код и може да бъде проверен за всякакви пропуски в сигурността от практически всеки с добър програмен фон.
  7. Telegram: Освен това е изключително популярен в Съединените щати, Telegram ви предлага функция, която ще ви позволи да включите криптиране от край до край чрез „тайни чатове“. Той обаче не е включен по подразбиране.
  8. доверете: Вероятно не е най-популярното приложение за съобщения в света. въпреки това, На уебсайта на компанията ясно се посочва, че приложението им предлага криптиране от край до край по подразбиране.
  9. Whatsapp: Момчетата в WhatsApp наистина включиха играта си след придобиването от Facebook, тъй като преди това всъщност не предлагаха криптиране на съобщенията от край до край, както сега..
  10. Текстови съобщения: Обикновените текстови съобщения обикновено са допустими от съда и затова да се използват по този начин, това означава, че те не са наистина криптирани.

VPN – допълнителен слой на поверителност

Ако искате да сте сигурни, че никой не подслушва вашите съобщения, горещо ви съветваме да използвате VPN. Виртуална частна мрежа, по-известна като VPN, по същество ви позволява да криптирате целия си трафик. Това включва и вашите съобщения. Ето списък на най-добрите VPN услуги за сигурни онлайн съобщения. Можете също да прочетете нашето цялостно ръководство за преглед на VPN тук.

Заключителни мисли за това защо трябва да подсигурите личните си съобщения

Знаейки, че никой не е в състояние да прихване личните съобщения, които изпращате чрез имейл или текст, носи елемент на сигурност, който можете да оцените само ако сте имали опит, при който личната ви информация е била открадната. Може да е от хакери или измамници на кредитни карти Най-важното е, че е можело да бъде предотвратено. Всичко, от което се нуждаете, е да предприемете необходимото количество действия. Направете стъпката и защитете данните си. Щетите, които могат да бъдат нанесени, ако в някои случаи не може да се считат за необратими. Не забравяйте, че ако наистина оценявате поверителността си, винаги е най-добре да се свържете с VPN сървър. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me