Ножици за шнур Spell Doom за кабелна телевизия

През последните няколко години има тенденция, която бързо нараства в целия свят: рязане на кабели. Той се отнася до акта на отказване от кабелната телевизия и получаване на съдържание единствено чрез стрийминг услуги. Ако сте в развита или първа световна страна, където Интернет е безплатен и бърз, или сте преминали към стрийминг услугите напълно или получавате по-голямата част от развлеченията си чрез Netflix, Amazon Prime или други подобни услуги.


Ножици за шнур Spell Doom за кабелна телевизия

Ножици за шнур Spell Doom за кабелна телевизия

Не Така Запален по кабел

Кабелната телевизия никога не е била популярна сред зрителите. Високата цена, дългосрочните договори безкрайна реклама, ограничените възможности за гледане и лошото качество на картината често са били основни области на оплакване сред телевизионните зрители, но тъй като нямаше друга алтернатива, всички все още гледаха телевизия по кабел. 

Но вече не. Сценарият се е променил много, като 14 милиона домакинства вече получават дневната си доза съдържание от стрийминг услугите. Броят на домакинствата, които продължават да изхвърлят връзката си с кабелна телевизия за стрийминг услуги, непрекъснато нараства, като правописната обреченост за ТВ каналите.

Според доклад на Бюрото за видеореклама, броят на хората, които разчитат на стрийминг услуги, се е утроил от 2013 г. Въпреки че в момента този брой няма за какво да се притеснявате, скоростта, с която този брой расте, със сигурност се отнася. Е, не за бизнеса, който предоставя поточно предаване!

Услугите за стрийминг са по-евтини, разполагат с по-разнообразна библиотека със съдържание и възможността да гледате любимите си предавания по всяко време, са някои от функциите, които кабелната телевизия никога не е предлагала (и никога няма). Разбира се, съдържанието в стрийминг услугите е много по-интересно от това, което обикновено се показва по телевизията. Хората искат да гледат различно съдържание и когато това не е достъпно по телевизията, преминават към стрийминг.

Броят на домакинствата, които все още се абонират за кабелна телевизия, е по-голям от тези, които предават съдържание. Въпреки че е положителен знак, причините могат да бъдат безброй. Причината е, че те все още нямат достъп до бърз или безплатен интернет, както се случва в много страни.

Нещата са различни за другите

За разлика от САЩ, много държави все още нямат толкова добър достъп до Интернет и не могат да си представят скорости 4G или 5G. Тези нации все още гледат традиционна телевизия, защото това е по-евтина и по-лесна алтернатива на Интернет.

В други случаи хората могат да се придържат към кабелна телевизия, защото тя включва домашната им интернет услуга, а двете, когато са комбинирани, дават много по-евтина сделка. Няколко домакинства все още имат своята кабелна телевизия, телефон и интернет връзки като едно цяло и тази комбинирана сделка е твърде добра, за да се откажат от някои. Възможно е също така домакинствата, които се абонират както за кабелна телевизия, така и за стрийминг услуги, чакат само библиотеката със съдържание да стане по-голяма и по-интересна, преди да изкопаят кабелната връзка.

Тенденцията за рязане на шнур превзема

Миналата година над три милиона домакинства изхвърлиха кабелна и сателитна телевизия за стрийминг услуги за период от три месеца. По популярна оценка миналата година, прогнозата за кабелна и сателитна телевизия ще бъде мъртва до 2030 г. И предвид сегашния сценарий, това не изглежда малко вероятно. 

Един от най-тежко засегнатите в този случай е телевизионната реклама, приходите от която ще намалеят значително през следващите години. Тъй като гледането на телевизия отпада, рекламодателите преминават и към цифрови платформи. Това влошава ситуацията за кабелна и сателитна телевизия.

Освен това, управлението на кабелна или сателитна телевизионна услуга е по-сложно и скъпо от поточните услуги. Компаниите за кабелна телевизия запазват част от честотната лента за телевизионни канали, докато приемниците се разпределят на собствениците на жилища, като техниците трябва да свързват физически проводници към всеки телевизор. Телевизията също е по-малко напреднала в сравнение с дигиталните медии.

Докато хората могат да предават 4K и HDR съдържание онлайн, телевизията все още не предлага тези нови технологии. Следователно хората се привличат повече към дигиталните медии, което е на светлинни години пред традиционната платена телевизия.

Какво следва за кабелна телевизия?

Има няколко други причини, поради които кабелната и сателитната телевизия може да не оцелеят в дългосрочен план. Освен нарастващата база от потребители на стрийминг услуги като Netflix и Hulu, удовлетвореността на клиентите също е малка причина, поради която толкова много хора са били недоволни от традиционната платена телевизия.

Големи корпорации като Comcast имат монопол върху пазара на Интернет и кабелна телевизия и нямат отношение към обслужването на клиентите. Независимо от качеството на услугата, те знаят, че ще печелят пари и следователно нямат притеснение за клиентите. Съществуват и други проблеми като пиратството и незаконните изтегляния, които все повече правят мрачен сценария на кабелната телевизия.

Когато хората имат толкова много начини да получат дневната си доза забавление, само защо вече ще се придържат към платената телевизия?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map