Повечето сигурни доставчици на имейл

Подправянето на имейли сега се превърна в глобален проблем с все повече и повече киберпрестъпници, които се присъединяват към сбиването, както все повече и повече американски градове фалират и стават гигантски гета поради политическа коректност и високи данъци, но това е друга тема. Освен това, това изисква сигурни услуги за електронна поща, които биха запазили всички ваши имейли по подходящ начин поверителни и ще ги предпазят от незаконно подправяне. Сигурната поща не означава само криптиран имейл, но и този, който поддържа голяма анонимност, както и саморазрушаващи се имейл системи. В рецензията по-долу разглеждаме най-сигурните доставчици на имейли в света.

Повечето сигурни доставчици на имейл услуги

Повечето сигурни доставчици на имейл

Най-сигурните услуги за електронна поща в света са обобщени

Тествахме различни доставчици на имейл. Ето най-сигурните:

  1. ProtonMail
  2. MailFence
  3. Tutanota
  4. CounterMail
  5. Hushmail

Повечето сигурни доставчици на имейл

Следните се считат за някои от най-сигурните доставчици на имейл услуги:

Преглед на ProtonMail

ProtonMail гарантира, че пълното криптиране и декриптиране ще се случи в приложението, което е достъпно за Android и iOS или браузъра, като използва JavaScript. Повечето сървъри на ProtonMail съхраняват само криптирани имейли, които идват без ключове и / или пароли, които могат да бъдат използвани за тяхното дешифриране. ProtonMail е признат и приет като една от най-сигурните имейл услуги, тъй като има силен филтър за спам, както и прост интерфейс, който включва клавишни комбинации и редактиране на богат текст.

За да организира дори автоматично поща, ProtonMail използва етикети, персонализирани папки и правила за входящи имейли с платени акаунти. Освен това не позволява търсене в криптиран текст на съобщението. Това изисква всички имейли да бъдат дешифрирани в реално време в браузъра.

Дори и не-потребители на ProtonMail могат да отговорят в криптиран вид, като използват парола за декриптиране на пощата. Освен това всяка изпратена поща чрез ProtonMail изтича автоматично след четири седмици. Той използва стандарта OpenPGP и е недостъпен чрез IMAP и SMTP. Освен това, приставки за Outlook, както и приставки за други имейли не съществуват. Можете дори да имате собствено име на домейн.

Преглед на пощата

Шифроването на имейли не е особеност на Mailfence. Това е услуга за календар и имейл, която подчертава много силно сигурността на пощата. Тук уеб услуга и имейл акаунт включват криптиране на публичния ключ на OpenPGP. Възможно е да създадете двойки ключове за вашите акаунти, като същевременно управлявате магазин с няколко ключа за тези, на които искате да изпратите сигурни имейли.

Mailfence е достъпен чрез използване на SMTP и IMAP чрез защитени TLS / SSL връзки с всяка електронна програма, която сте избрали. Освен това Mailfence не може да се използва за предаване на криптирани съобщения на тези, които не използват OpenPGP и не са публичен ключ. Също така софтуерът за Mailfence не е достъпен за проверка с отворен код. Това разбира се влошава донякъде неприкосновеността на личния живот и сигурността на системата. Mailfence е базиран в Белгия и подлежи на белгийски и европейски правила и разпоредби. Онлайн паметта му на 200 MB е малко ограничена.

Преглед на Tutanota

Tutanota е подобен на дизайна ProtonMail мъдър и също така е известно, че е сигурен. Всички изпращат по електронната поща с криптиране и дешифриране на вашето устройство и използват силно частен ключ за криптиране, до който дори Tutanota няма достъп. Този изключително частен ключ за криптиране е всичко, което е необходимо за обмен на защитени писма с други потребители на Tutanota. За имейли с криптиране извън системата е необходима парола за съобщение.

Това може да бъде получено от получателя чрез имейл чрез уеб интерфейс, който им позволява също така да отговарят сигурно. Tutanota използва RSA и AES за криптиране на поща и не е в състояние да получава имейли от външни източници, които използват определен стандарт. Сървърите на Tutanota са поставени в Германия и други страни от ЕС, където предимно се прилагат германските разпоредби.

Приложенията и уеб интерфейсът за Android и iOS са добре използваеми и включват спам филтър и персонализирани папки. Концепцията за търсене не съществува и не може да се изпраща нищо, освен обикновен текст, както и прикачени файлове от Tutanota. Нито са достъпни SMTP и IMAP, нито плъгини за други разнообразни популярни имейл услуги.

CounterMail преглед

Тази услуга за електронна поща е за тези, които приемат поверителността на имейлите си много сериозно. CounterMail внедрява в браузъра високо защитена по пощата шифрована по пощата OpenPGP програма с Java, като прави цялата необходима криптография на компютъра. Само тези имейли, които са криптирани, се съхраняват на всички сървъри на CounterMail. Базираните в Швеция сървъри на CounterMail са без твърди дискове и всички данни се съхраняват само в тяхната памет. Ако някой се опита директно да подправи сървър, всички данни могат да се загубят безвъзвратно. Това е нещо, за което да пиша у дома по отношение на сигурността.

Нещо повече, ключовете за декриптиране на имейли са достъпни чрез USB флашка. Този стик ще бъде необходим за влизане в CounterMail. Не можете да дешифрирате имейли без него, дори ако безшумен хакер се захване с паролата ви, като използвате софтуер за провеждане на ключове или чрез социална измама.

Това добави сигурност, разбира се, както и принудата за Java правят CounterMail донякъде по-малко удобен и лесен за използване от неговите колеги. Можете да получите достъп до SMTP и IMAP, използваем с всяка програма за електронна поща с активирана OpenPGP и включва K-9 Mail за Android.

Ревю на Hushmail

Ключовете за криптиране на имейли се генерират и впоследствие се съхраняват на сървъра Hushmail. След като се използва паролата, Hushmail ще дешифрира всички имейли, съхранявани от нея. Ако обаче ключовете се съхраняват само в шифрована форма, това няма да е възможно. Hushmail използва приложение или уеб интерфейс за iOS, за да обменя лесно криптирани и сигурни имейли. Тя работи с други потребители на Hushmail, но е възможно да изпратите имейли на когото и да било.

Те могат да четат всички шифровани писма, като използват споделена парола и уеб интерфейс. Тъй като Hushmail използва OpenPGP, също така е възможно да получавате криптирани имейли от външни източници. 

Нуждаете се от допълнителен слой сигурност? Използвайте VPN

Можете да направите всички ваши интернет дейности, включително имейл, по-сигурни, като използвате виртуална частна мрежа, докато сърфирате в интернет. Когато се свържете с VPN сървър, вашата интернет връзка е сигурно криптирана и вашият обществен IP адрес също е маскиран. Прочетете нашия задълбочен преглед на всички най-добри доставчици на VPN услуги.

Повечето сигурни доставчици на имейл – приключване

С киберсигурността се превръща в основен приоритетен елемент по целия свят днес, все повече и по-сигурни имейл услуги се разработват. Посочените по-горе само показват наличните типове и защитата, която предлагат. Има още много, всяка със своите отличителни характеристики за защита на личния живот, чувствителност и конфиденциалност. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me