Право и безопасно ли е използването на Torrenting?

Право на торенти е в САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Франция, Австралия, и останалия свят? Човек би се запитал защо един торент и да рискува и да премине през неприятностите, които следват? Може би защото достъпът до дигиталния свят безплатно и с ниска възможност да се хванете, е сърцевидна покана сама по себе си. 

Право и безопасно ли е използването на Torrenting?

Правен и безопасен за употреба е Torrenting?

Потребителите на интернет биха били глупави да не се възползват от такава възможност. В някои страни като Великобритания, Германия и Япония изтеглянето на незаконно съдържание е глобено, докато в страни като Швейцария, Испания и Полша те се пренебрегват. Можете ли да торент, без да ви хванат? Торентите дори са легални?

Това наистина не е важно, защото ние сме тук, за да ви кажем, че можете да се измъкнете с торенето, независимо къде се намирате по света. Можете да избегнете сериозни правни последствия и торенти с VPN, които са съвместими с Mac, PC, Android, iOS, iPhone и iPad. В ръководството по-долу ще разгледаме различните аспекти на порой. Незаконно ли е Torrenting? Какво се случва, когато ви хванат да разпалват защитени с авторски права материали? 

Какво е торент?

Torrenting е споделянето на файлове с помощта на Torrent софтуер. Това е протокол, който поддържа съвместно споделяне на файлове. В общи линии това е начин за изтегляне на данни и разпространение на данни / електронни файлове през интернет. Вместо да изтеглят файл от един изходен сървър, торент потребителите могат да изтеглят малки битове на файла, които искат, от различни компютри, свързани към софтуера Torrent, който използват.

Защо торент?

Е, освен популярната причина за това, позволяваща на хората да гледат филми или да слушат музика безплатно, торент хора, за да избегнат технически проблеми като скорост и честотна лента.

Незаконно ли е торентът?

Преди да продължим по-нататък, въпросът дали торентът е легален или не, вероятно е най-големият ви проблем. И така, тук сме да ви кажем, че торентът е технически легален, докато не се включат материали, защитени с авторски права, само тогава вече не е така. Изтеглянето на защитени с авторски права филми и песни с помощта на Torrent е намръщено и може да доведе до сериозни последици.

Как работи Torrenting?

Изтеглянето на тежък файл може да бъде най-лошият кошмар на интернет потребителите, който престана да бъде проблем, когато Torrenting влезе в снимката. Това, което Torrenting прави, е да улесни изтеглянето на файлове, които изискват висока честотна лента и скорост. Той разгражда файла и го разпределя на различни места, за да ги свърже в крайна сметка след като файлът бъде изтеглен.

Сеенето и пиявицата – това работи Torrenting. Поради факта, че целият процес на Torrenting се основава на споделяне на файлове, торент потребител има право на семена и пиявица. Това означава, че точно както можете да изтеглите файл от други хора, най-вероятно можете да качите такъв и за други. Файлът, който сте изтеглили (изтеглили), идва от рояк от различни източници и файлът ви ще бъде изпратен (изпратен) до други потребители на Torrent. В средата на процеса на споделяне на файлове е клиентският софтуер, който управлява връзките на потребителите към файлове със семена и пиявица.

Как бихте се хванали в торент?

Вярвате или не, има фирми, които наблюдават / защитават материали, защитени с авторски права, и те носят името „Авторски тролове“. IP адресите на тези торент са видими и откриваеми за тези, които използват клиентски софтуер за Torrenting. Всичко, което трябва да направят доставчиците на интернет услуги и троловете за авторски права, е да следи активността на тези, които изтеглят или качват материал чрез своите IP адреси.

Какво се случва, ако се хванете?

Отпуснете се. Шансовете да отидете в съда за порой са малки, но бихте искали въпросите да бъдат разгледани в съда, след като откриете скандалните глоби за нарушаване на авторски права. Степента, в която се издават санкции, варира в зависимост от законодателствата на страната и от материалите, до които се стига.

Интернет доставчикът ще ви изпрати писмо с искане да спрете вашите занимания с порой. Скоростта на връзката ви ще страда като следствие от вашите неблагоприятни практики. В крайни случаи други държави издават присъда от три затвора и невероятно огромни глоби.

Съвети за безопасност преди торент

Ето няколко лесни за следване указания, които можете да приложите, за да останете на сигурна страна при порой.

 • Изберете разумно вашия Torrent софтуер.
 • Стойте далеч от изтеглянето на най-новите версии.
 • Използвайте VPN за торент.
 • Изберете реномиран VPN.
 • Използвайте антивирусен продукт.

VPN торент

Потребителите трябва да защитават идентичността си, използвайки VPN, когато торент. Използването на VPN (виртуална частна мрежа) не само добавя слой на анонимност към вашите мрежови и торент-практики, но също така крие вашето местоположение, където торентънгите могат да бъдат неразрешени. VPN променя вашия IP адрес, като пренасочва целия си интернет трафик през сървър в избрано от вас място. VPN криптира всички данни по начин, който интернет доставчиците или троловете за авторски права не могат да проследяват вашите онлайн дейности. Ето как използвате VPN за торент безопасно:

 1. Регистрирайте се за доставчик на VPN услуги.
 2. Кликнете върху връзката, за да изтеглите VPN софтуера.
 3. Инсталирайте VPN софтуера.
 4. Свържете се с един от сървърите на друга държава.
 5. Сега, когато разглеждате с друг IP адрес, няма начин интернет доставчиците или троловете с авторски права да знаят какво правите.  

Избор на VPN

Избраната от вас VPN трябва да:

 • Не пазете дневници на интернет трафика на своите потребители
 • Работете при високи скорости
 • Има сървъри в държави, където законите за задържане не се прилагат

Най-добър VPN за торент

Вече публикувахме задълбочен преглед на най-добрите доставчици на VPN услуги, които можете да използвате, за да изтеглите торент файлове анонимно. По-долу можете да намерите списък с най-добрите VPN за Torrenting към 2018 г..

ExpressVPN

Това е една от популярните VPN услуги, които определено можете да използвате за Torrenting и общо използване в мрежата. Той предлага високо сигурно 256-битово AES криптиране. Фактът, че има сървъри в 78 страни, също работи в негова полза (вероятно не северна Корея, кога някой ще направи нещо за тази страна?). ExpressVPN има широка поддръжка за ОС и устройства. Също така е идеално, ако не се занимавате много с настройките на софтуера, но искате да използвате торентите анонимно. Чесънът на тортата е, че няма регистриране на потребителски данни. Използваният протокол по подразбиране е OpenVPN, но можете също да използвате L2TP и SSTP. Всичките му сървъри поддържат P2P.

NordVPN

Базиран в Панама, NordVPN е идеален и за тежки торент и P2P потребители на услуги. Той също така идва с осигуряването на нулева регистрация и има 256-битово AES криптиране. NordVPN също предлагат двойна VPN функция. Скоростите обикновено са добри, но могат да варират в пъти. Можете също да се възползвате от DNS защита от теч и споделен IP адрес. Неограничената честотна лента само прави сделката по-сладка.

IPVanish

Ако използвате торент и се нуждаете от достъп до уеб сървъри от различни места, е разумно да изберете VPN услуга като IPVanish. Освен това идва минус неволи от регистриране на данни. Има 256-битово криптиране и поддръжка за протоколи като L2TP и OpenVPN. IPVanish предлага споделени IP адреси и честотната лента е неограничена.

Незабавно ли е торентът – торен мъдро

Дори и с множеството рискове, които съпътстват порой, потребителите все още смятат, че си заслужава да се снимат. Те почти не вярват, че изтеглянето на един файл би ги поставило в тежко положение, дори и при това знание изтеглянето на защитени с авторски права материали е голямо не според закона.

Човек може да извади късмет и да се измъкне от порой в зависимост от държавата, в която живее и, разбира се, мерките за сигурност, които е предприел, за да избегне проникване с властта. Фактът, че торентът не е незаконно да се започне от отвори вратата за много потребители да го използват. Умните потребители биха се откъснали от защитени с авторски права материали, но здравите потребители ще направят торент материали, защитени с авторски права, използвайки VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me