Продават ли VPN вашите данни на трети страни?

Продажбата на данни на трети страни от VPN е реална! Хората по целия свят използват виртуални частни мрежи за поверителност и да сърфират в интернет анонимно. Подобно на всички доставчици на услуги, VPN също имат своите добри и лоши нюанси. Лошите не приемат сериозно сигурността на вашите данни. Скорошно разследване показа, че близо 26 от 117 най-популярни VPN мрежи запазват потребителски данни. С новите закони за GDPR, които сега са в сила, доставчиците на VPN услуги също са внимателно проучени за това как използват банките с данни за клиенти. Интересното е, че събирането на данни не е незаконно, тъй като доставчиците на услуги споменават тези условия в своята политика за поверителност. Като потребители обаче най-често пропускаме да четем тази част и кликваме „Съгласен съм“.


Продават ли VPN вашите данни на трети страни?

Продават ли VPN вашите данни на трети страни?

Как VPN завършват с продажбата на вашите данни

Много от доставчиците на VPN услуги не са наясно как печелят пари от използването на тяхната услуга. Има безплатни VPN услуги, както и платени, някои са реномирани, популярни и много широко използвани, докато някои може да са малко сенчести. Наистина не е толкова лесно да определите коя услуга може да злоупотребява с вашите данни и коя да я запази.

Оставането на напълно анонимно, докато използвате VPN, не е напълно възможно. Доставчиците на VPN услуги имат големи сметища от потребителски данни, които са безценни за технологията, управлявана от данни и цифровите гиганти. Те плащат жестоки суми за тази информация, която VPN компаниите охотно приемат.

Как VPN компаниите продават клиентски данни на трети страни:

Има много начини, по които доставчик на VPN услуги може да използва вашите лични данни, за да направи няколко допълнителни грешки. Повечето методи включват продажба на информацията, която предоставяте VPN на рекламни агенции.

 • Вашият имейл адрес се споделя с техните маркетингови партньори. Това идва като безценна информация за компаниите, които се нуждаят от големи бази данни за електронна поща за дигитален маркетинг, имейл маркетинг и други подобни начинания.
 • Много VPN компании имат собствени бизнес оръжия, които могат да използват добре анализа на данни, за които се нуждаят от големи количества клиентски данни. Не е трудно да разбера откъде идва цялата тази информация.
 • Някои безплатни VPN компании използват вашата мрежа за маршрутизиране на други потребители, така че те да имат достъп до вашата локална мрежа и IP адрес. Тази практика може да бъде особено опасна, тъй като всеки човек, дори някой, замесен в киберпрестъпността, може да използва вашата мрежа и няма начин да убедите властите, че не сте били.
 • VPN компаниите получават приходите си от реклами, които също се пускат във вашата мрежа. Тези рекламодатели имат право да регистрират и проследяват вашите данни. Показването на реклами в приложения, които използвате, спонсорирани реклами, видеоклипове и много други различни видове реклами във вашата VPN може лесно да получите достъп до вашите данни.
 • Най-често получавате известия, които ви предупреждават за добавяне на бисквитки във вашия браузър и допускате това да се случи. Несъзнателно или съзнателно вашите данни се проследяват и продават от VPN компании на желаещите да платят цената.
 • VPN задават ограничение от 500Mb / ден или подобно, за да ви накарат да надстроите до платен план. След като направите това, вашите данни за плащане и банкова информация, данни на PayPal и др. Могат да бъдат регистрирани.
 • Информацията за вашето устройство, вашите данни за местоположението, информация за хардуерното устройство, както и информацията на вашия доставчик на услуги могат да бъдат продавани на компаниите за добиване на данни.
 • Някои VPN мрежи също могат да имат пълен контрол върху вашия смартфон – те могат да имат достъп до устройството и историята на приложенията до състоянието и идентичността на вашия телефон. Страшна мисъл е, но някои необезпечени мрежи могат също да променят и изтрият медиите на вашия телефон.

Защо VPN продават вашите данни?

Както се казва „ако не се продава продукт, най-вероятно сте продуктът“. Всичко с обещанието да бъдете свободни идва със скрита програма. Как мислите, че всяка „безплатна“ услуга поддържа своята функция и се поддържа (нищо не е безплатно, знаем ли всичко за това, след като Obamacare ни удари в лицето!)? Трябва да има някакъв източник на приходи. VPN, които в крайна сметка продават потребителски данни, го правят по много причини, включително следното:

 • Разходи за поддръжка на сървър: Докато използвате VPN, вашият трафик трябва да се пренасочва през сървърите им, това има свързана с него цена. Всичко зависи от силата на потребителската база на безплатния VPN. Колкото по-ниска е силата, таксите на сървъра могат да бъдат в хилядите долари, а при VPN мрежи с по-големи мрежи от клиенти зарядни устройства могат да отидат в милиони.
 • За да увеличите приходите: Без фиксирано генериране на приходи от продукти и поддържане на паричния растеж може да бъде доста предизвикателство. В последно време дисплейните реклами започнаха да плащат по-малко. Доставчиците на VPN услуги се възползват от това и споделят потребителска информация или ги продават на компании, които трябва да създават насочени реклами въз основа на ценни данни.
 • За да направя милиони: Достъпът до данни на милиони потребители е като да седиш на златна мина. Също така би било трудно да устоите на желанието да не го използвате по някакъв начин и да спечелите милиони долари. Освен ако една компания няма строги правила, които спазва, тази потребителска информация може лесно да бъде продадена или изтеглена в замяна на огромни суми бонус пари.

Не бъдете наивни: Безплатни VPN-та продават вашите данни!

В заключение е безопасно да се каже, че не може да има никаква гаранция за пълна сигурност на данните от доставчик на VPN услуги, освен ако изрично не е посочено в своята политика за поверителност на данните.

Можете обаче да вземете мерки, за да гарантирате, че правите всичко възможно в осигуряването на лична, частна и поверителна информация и да използвате услугите само на надеждни и известни VPN компании, които предоставят платени и премиум услуги. 

Защити себе си!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map