Първи стъпки с Twitch Streaming

Видеоигрите винаги са били популярни, но никой не би могъл да си представи широко разпространената слава, придобита в световен мащаб, благодарение на стрийминга.


Първи стъпки с Twitch Streaming

Крайното ръководство за начинаещи потрепвания

Най-дълго време хората играят видеоигри на собствените си компютри, сами или с партньор. Те също имаха възможност да играят срещу някого на друго устройство.

Но поточното предаване на видео игрите взе съвсем различно ниво. Всъщност това вече не е свободно време на млади момчета. Това е многомилионен бизнес, който е не по-малко от други големи спортни събития.

Кан си прави име за себе си

Twitch е една такава платформа за стрийминг, която придава на видеоигрите съвсем ново значение. Той е създаден от Джъстин Кан и стартиран през 2011 г., но е придобит от Amazon през 2014 г. Въпреки че Twitch започна като просто още една онлайн игрална платформа, сега доминира в индустрията за видео игри.

Той има над 100 милиона активни месечни потребители, от които 15 милиона са ежедневни потребители. Освен това, платформата разполага и с 2,2 милиона месечни телевизионни оператора и 241 милиарда минути живо поточно игри. Най-вече заради новостта, която платформата предлага.

На платформата можете да си сътрудничите с други играчи на игра, докато публиката ви гледа да играете. Всъщност броят на хората, които идват да гледат как хората играят, е повече от тези, които действително играят.

Има и чат стая, която позволява на потребителите да комуникират директно с публиката и други играчи, което прави платформата по-интерактивна от всички останали. Twitch е домакин на професионални гейминг турнири, токшоу, както и самостоятелни сесии от излъчващи оператори.

Ето ръководство за започване на работа с Twitch и максимално използване на функциите.

Неща, от които се нуждаете

Преди да започнете като стриймър или ефир на Twitch, ще ви трябват няколко неща. Не забравяйте, че стриймърите и телевизионните оператори на Twitch са интернет знаменитости със стотици спонсори и хиляди последователи на социалните медии.

Голяма част от тези хора играят видео игри за прехрана и също така получават участие в топ турнири в НБА или НФЛ. Макар че това може да е само няколко късметлии, не е нужно много, за да започнете като Twitter стример. По-долу са основните изисквания, за да започнете да използвате Twitch.

Един или повече компютри

Twitch е достъпен както от компютърни, така и от мобилни устройства, но се препоръчва да използвате десктоп, тъй като има по-голям капацитет от мобилните устройства.

По препоръки на Twitch компютърът трябва да има поне Intel Core i5-4670 процесор или еквивалент, 8GB или повече RAM и Windows 7 или по-нова версия. Можете също да стриймвате от компютър на Apple.

За стрийминг на компютърни игри е необходима силна графична карта, за предпочитане такава, която поддържа поне DirectX 10. Също така имате нужда от бърза и надеждна интернет връзка със скорост на качване поне 3MBps. Това е доста лесно да влезете в домашни и мобилни интернет връзки.

Ако искате да станете телевизионен оператор, ще трябва да предавате и излъчвате едновременно. Това може да бъде трудно от едно и също устройство. Затова се препоръчва да предавате поточно от един компютър, докато излъчвате от друг. Това ще предотврати претоварването на един компютър.

Камера и микрофон

Освен добър компютър, имате нужда и от уеб камера и микрофон. Когато излъчвате публиката ще може да ви види срещу вашия геймплей и да постигнете, че се нуждаете от висококачествена уеб камера.

Колкото по-високо е качеството на вашата камера, толкова по-добре ще бъде вашето изображение. Имате нужда и от добър микрофон, който позволява на публиката ви ясно да ви чува.

Докато слушалката за игри включва приличен микрофон, за най-добро качество помислете за закупуване на отделен микрофон, или нещо, което можете да закачите на дрехите си или да поставите на бюрото..

Туит акаунт

След като разберете техническия аспект, трябва да създадете акаунт в Twitch. Присъединяването към платформата е доста просто и ясно. Трябва да влезете в twitch.tv и да си създадете акаунт. Присъединяването и поточното предаване на Twitch е напълно безплатно, но за да се откроите от останалите, трябва да положите малко усилия.

Уверете се, че използвате персонализиран аватар и банер, така че да бъдете незабавно разпознаваеми. Също така, не забравяйте да въведете интересно описание на себе си.

Софтуер за стрийминг

Без софтуер за поточно предаване не можете да покажете играта си на света. Два от най-популярните стрийминг софтуер са безплатният Open Broadcasting Software (OBS) и платеният XSplit.

Направете име за себе си

След като настроите цялата тази настройка, всички сте готови да започнете да стриймвате и да изграждате аудитория. Както всяка платформа за социални медии, правенето на име на Twitch изисква време, усилия и търпение.

В платформата има милиони други като вас и винаги имате силна конкуренция. Ето защо извършването на следните четири неща е задължително условие за изграждането на следване на платформата.

 • Съвместимост: Когато сте нов, трябва да сте съобразен със съдържанието си, както и с изпълнението си – трябва да сте навреме. Винаги трябва да стриймвате в определено време, така че публиката да знае кога да внимава за вашето съдържание. Дори и да нямате много зрители в началото, важно е да продължите напред. Консистенцията е ключова; наличието на случайно, хаотично присъствие няма да е от полза.
 • взаимодействие: Взаимодействието и ангажирането с публиката, както и с други радио- и телевизионни оператори, е важна част от процеса. Той помага да се развият връзки и да се съберат по-голям брой последователи.
 • търпение: Въпреки че Twitch създаде интернет усещания от стриймърите, не забравяйте, че конкуренцията е твърда и ще отнеме известно време. Бъдете търпеливи и постоянни и поточно качествено съдържание ще ви помогне в крайна сметка да направите знак.
 • Спазвайте правилата: Има неща, които ви е позволено да правите в Twitch и неща, които никога не бива да правите. Ако нарушите Общите условия, може да се окажете забранени от Twitch без връщане обратно.

Заключителни мисли

Сега очевидно Twitch се превърна в най-популярната платформа за стрийминг на електронни игри там. Тя обаче не е единствената. Вижте тези страхотни алтернативи на Twitch, за да получите по-добра представа за различните услуги за стрийминг на игри там.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map