Различни измами за покупка в приложение в App Store на Apple

Apple е нещо обичайно в наши дни. Марката, т.е. Седем от десет души използват Macbook, а още повече са закачени за своя iPhone. Освен това, има очевидни предимства на приспособлението от висок клас. Можете да носите света със себе си, да гледате Netflix, да предавате музика или да четете книги (Скъпият и славен лекар на Тейлър Колдуел е страхотно. Така е и всяка книга на Джеймс Мишенер, Лий Дейлд и някои Джон Гришам) в движение.

Можете да четете и изпращате имейли, без да се нуждаете от вашия компютър, и изтегляте готини приложения, които осигуряват забавление, информация и свързаност.

Когато става въпрос за приложения, има милиони за избор. В Apple App Store има много безплатни и платени приложения, които са полезни, но има и приложения за измами, които могат да източат парите ви, да заразят вашето устройство или и двете. Често е трудно да се направи разлика между истински и фалшиви приложения. Хакерите използват лековерността на потребителите, за да им изневерят с парите, личната си информация или сигурността.

Различни измами за покупка в приложение в App Store на Apple

Различни измами за покупка в приложение в App Store на Apple

Измами за покупка в приложение

Технологичната лекота идва на цена, а измамите за покупка в приложението просто отразяват тази реалност. Навсякъде има хакери, които чакат да ви атакуват, докато използвате WiFi горещата точка на кафенето, стрийминг на музика или изтегляне на приложения. През повечето време жертвите не осъзнават, че са били нападнати, докато не намерят парите си или системата им е заразена с вируси.

Измамите за закупуване на приложения в Apple нарастват, като няколко души стават плячка за заплахата всеки ден. Това се случва, когато купувате приложение, което не съществува и в крайна сметка губите парите си, или когато правите покупки в приложение като подновяване на абонамент, за да разберете, че парите ви са изчезнали, но абонаментът не е подновен.

Измамите с приложения обикновено са атака „човек в средата“, което означава, че информацията, която изпращате, не отива на Apple, а на хакера, който се е позиционирал между вас и Apple.

В Apple App Store има много приложения, които са фалшиви. Някои от тях могат да откраднат личната ви информация или да заразят вашето устройство или да източат парите ви. В някои случаи приложението може дори да не съществува, така че парите, с които правите покупката, отиват в джоба на хакера.

В популярна статия авторът обяснява как е разбрал начина, по който измамниците печелят пари, използвайки фалшиви приложения. Ако забележите, цените на приложенията не са прекалено големи. Но в същото време Apple твърди, че те са платили повече от 70 милиарда долара на разработчиците на приложения. Къде отиват тези пари?

Това е просто: За фалшиви разработчици на приложения. Продажбата на приложението ви на iOS платформата изисква само 30 процента комисионна на Apple. Така че, ако фалшивото приложение, което измамва милиони от парите им, набира повече от 80 000 долара всеки месец, не е изненадващо защо се оказва 70 милиарда долара годишно.

Хакерите изневеряват на потребителите, а също така изневеряват и на самия Apple, като вредят на репутацията и политиката на клиентите на компанията. С фалшивите приложения, претъпкващи App Store, е време Apple да направи нещо по въпроса. 

Свързани: Най-добрият VPN за iPhone и iPad разкрит

Виновна ли е Apple?

Има милиони хора, които правят покупки на iTunes всеки ден, било то за книги или филми или приложения. Хакването обикновено използва отвличането на DNS за кражба на информация, позиционирайки се между потребителя и Apple. Кованите сертификати за сигурност се използват за хакване в SSL връзката на Apple за кражба на информация от потребителите. Въпреки че Apple не може да бъде обвиняван, ако някой използва фалшив сертификат за сигурност за хакване в системата си, има редица неща, за които е отговорен.

Най-голямата грешка на Apple е простотата на разписките за покупка в приложението. Те могат лесно да се дублират, за да заблудят потребителите, че са направили истинска покупка. Вторият начин Apple улеснява хакерите да печелят пари от продажба на фалшиви приложения, като позволяват реклами в мрежата за търсене без подходяща система за одобрение. Рекламите, показвани в магазина за приложения, се манипулират за показване на приложения, които са фалшиви. Използвайки този прост метод, фалшивите разработчици на приложения печелят хиляди долари. Най-лошата част? Няма начин да ги проследим.

Как да бъдем в безопасност?

Тъй като технологията носи със себе си различни опасности, потребителите трябва да бъдат по-предпазливи и внимателни при покупките в приложенията. Някои от начините за разпознаване на фалшиви приложения са следните:

  • Вижте отзивите в App Store. Истинското приложение обикновено има хиляди отзиви, докато фалшивото приложение няма такова.
  • Проверете за правописни или граматически грешки. Лош английски език, странно използване на думи, неправилно изписване с главни букви и препинателни знаци показват, че приложението е фалшиво.
  • Проверете датата, публикувана. Реалните приложения нямат дата „публикуване на“. Те имат актуализирана дата. Ако приложението показва датата, публикувана на, това означава, че е фалшиво приложение.
  • Приложението дава ли обещания или претенции, които са твърде добри, за да бъдат верни? Тогава вероятно са. Не си падайте за сделки или обещания, които звучат невероятно. Фалшивите разработчици на приложения се опитват само да ви изневерят.
  • Когато изтегляте приложението на определен уебсайт, най-добре е да отидете на уебсайта и да следвате връзката „Вземете нашето приложение“. Това ще ви доведе до правилното приложение.

Измами за покупка в приложение в App Store – Заключение

Приложенията предоставят забавна, забавна и полезна информация. Внимавайте, докато правите покупки в приложението, ще ви предпази, като максимално удоволствие.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me